INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  VIRTUS - FCSB

INTERVIU EXCLUSIV Președintele lui Virtus, topograf freelancer, a dialogat cu GSP: „Steaua ne onorează, e o linie de sosire dublă”. Ce obiective are clubul din San Marino

Președintele lui Virtus (stânga) are o altfel de viziune în perspectiva dublei manșe cu FCSB. Foto: Virtus Aquaviva
Președintele lui Virtus (stânga) are o altfel de viziune în perspectiva dublei manșe cu FCSB. Foto: Virtus Aquaviva

Articol de - Publicat marti, 09 iulie 2024 09:30 / Actualizat marti, 09 iulie 2024 11:46

Președintele celor de la Virtus Acquaviva, Pier Domenico Giulianelli, a prefațat dubla cu FCSB din primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Campioana din San Marino se va afla la prima experiență europeană din istoria ei de 60 de ani.

  • Virtus - FCSB se joacă azi în primul tur preliminar al Ligii Campionilor. Meciul va fi transmis în direct la TV pe Digi Sport 1 și în format liveTEXT pe GSP.ro.

Într-un dialog cu Gazeta Sporturilor, oficialul formației din Aquaviva, o localitate din vestul micuțului stat, spune că cele două meciuri nu au o însemnătate doar sportivă.

Giulianelli, topograf freelencer atunci când nu administrează clubul, crede că adevărata miză este alta și se va bucura de aventura fără precedent pe care o va trăi, indiferent de finalul ei.

Președintele lui Virtus este ponderat: „Tot ce ni se întâmplă este un mare privilegiu”

Pe lângă titlul din 2023-2024, Virtus mai are în palmares o Cupă și o Supercupă. „Campionato Sanmarinese di Calcio” este o competiție la nivel amator din care nu se retrogradează. Conform coeficientului UEFA, San Marino este pe locul 55, ultimul, fiind devansată inclusiv de Gibraltar.

Lotul lui Virtus Acquaviva este cotat la puțin peste un milion de euro. Cel mai valoros dintre componenții formației pregătite de Luigi Bizzotto este Alessandro Pecci (extremă stânga), cotat la 125.000 euro.

În afara lui Federico Piovaccari, transferat doar pentru cele două partide, toți jucătorii au alte meserii. Atacantul Nicola Angeli este salvamar, goalkeeper-ul Alex Passaniti lucrează ca agent imobiliar, mijlocașul Alessandro Golinucci este angajat la o firmă care produce perii de curățare pentru mașini, iar căpitanul Manuel Battistini lucrează în construcții.

- Domnule Giulianelli, sunteți președinte la Virtus, un club la care activează doar jucători amatori. Cum funcționează acesta? Îl susțineți și financiar?

- Da, îl sprijin și eu financiar, dar suntem ajutați și de federație și sponsori. Cam acestea sunt componentele bugetului nostru. Sursa principală este federația de fotbal a statului San Marino, pentru că suntem un club amator.

- Ce așteptări aveți la prima experiență în preliminariile Europene și de la această dublă cu FCSB? Va fi o provocare ca între „profesioniști”.

- Pentru mine, dar și pentru toți cei din clubul Virtus, este o onoare. Scudetto-ul pe care l-am câștigat ne-a adus în această situație. Norocul a vrut să întâlnim o echipă precum Steaua București, ex Steaua, așadar e o linie de sosire dublă și ne onorează un astfel de adversar.

Apoi, din punct de vedere tehnic, între cele două părți există diferențe clare. Nu am așteptări.

Pentru noi, tot ce ni se întâmplă este un mare privilegiu.

Președintele lui Virtus, topograf freelancer, a dialogat cu GSP: „Steaua ne onorează, e o linie de sosire dublă”. Ce obiective are clubul din San Marino
Președintele lui Virtus, Pier Domenico Giulianelli, cu trofeul, alături de staff-ul tehnic și angajați ai clubului. Foto: Virtus Aquaviva

- Dar în ceea ce privește ambițiile, care sunt cele ale lui Virtus? Mă refer aici la nivel de club.

- Noi vrem să continuăm această experiență an de an, este extraordinară. Scopul nostru este să o repetăm pentru că te îmbogățește și dă încredere grupului pe care îl avem.

Campionatul intern are 16 echipe, se joacă până în ultima etapă, mai mult sau mai puțin, pentru a se afla cine merge în preliminarii și cine câștigă trofeul, iar resursele sunt cam aceleași la fiecare club din San Marino, așa că este dificil să avem obiective grandioase la care doar să sperăm.

Președintele lui Virtus, topograf freelancer, a dialogat cu GSP: „Steaua ne onorează, e o linie de sosire dublă”. Ce obiective are clubul din San Marino
Cucerirea titlului în sezonul 2023-2024 este cea mai importantă performanță a clubului din San Marino. Foto: Virtus Aquaviva

„Vin în România, abia aștept”

- Am văzut că ați confirmat antrenorul și pentru sezonul viitor. Ca viziune, ce vă doriți?

- Pentru că totul a decurs foarte bine, am dat încredere întregului staff și jucătorilor. Așa că vom încerca și în sezonul viitor. Credem în continuitate și e normal să fie așa.

- La capitolul achiziții, Federico Piovaccari este numele nou. A jucat la FCSB, are un CV important, cum v-a venit ideea să-l transferați?

- A fost propunerea unui fost coleg de-al lui, Roberto Sabato, fundașul nostru central. Se cunoșteau de foarte mult timp și i-a explicat cam care este proiectul nostru.

A fost o bucurie pentru noi să se alăture, chiar și pentru doar două partide.

- Veniți în România la retur?

- Da, absolut. Abia aștept, indiferent de ce va fi în primul meci. Vreau să iau parte la această aventură frumoasă pentru noi toți, e ceva ce nu poate fi ratat.

VIDEO. Planurile lui Charalmbous pentru Virtus - FCSB

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Reacții incredibile ale lui Dan Șucu la golurile încasate de Rapid cu U Cluj » Patronul giuleștenilor, un car de nervi
Superliga
Reacții incredibile ale lui Dan Șucu la golurile încasate de Rapid cu U Cluj » Patronul giuleștenilor, un car de nervi
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (30)
John.Wick
John.Wick  •  09 Iulie 2024, 20:36
Postat de Catalynn_21 pe 09 Iulie 2024, 10:43

Întotdeauna cei inteligenți au fost în minoritate, dar totuși parcă nu în halul ăsta!?. Numai 50-60 zici!? Un om inteligent nu “crede” ci “știe”, cu credință și necercetare e la Biserică și la FC Fcsb, ceilalți știu să citească și să se informeze corect. De altfel și domnul fotograf când va intra în complexul Steaua va ști sigur ca echipa dumnealui nu joaca cu Steaua ci cu FC Fcsb.

Acu te crezi deșteaptă? Cåt ai băgat deja?

contrabas3
contrabas3  •  09 Iulie 2024, 19:43
Postat de elgabri pe 09 Iulie 2024, 12:28

FCSB e o clona condusa de puscariasi !!

Așa, și?

Jason
Jason  •  09 Iulie 2024, 18:45
Postat de rica86 pe 09 Iulie 2024, 14:38

sunt destul echipe mai mici si din Vestul Europei...nu e nicio lipsa de respect, avdn in vedere ca in primele tururi preliminare ale CL joaca aia care nu conteaza...sa nu se uite ca UCL incepe in septembrie , adica la mai bine de doua luni de la finala EURO....nu mai confundati tururile preliminare cu competitia in sine

pai din 55 de campioane,doar 15 nu joaca din primul tur,restul de 40,toate joaca din primul tur. eu nu inteleg de ce iti dai tu cu parere despre europa cand habar nu ai.

Vezi toate comentariile (30)
Comentează