INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB

CORESPONDENȚĂ GSP DIN SAN MARINO FCSB e pentru Virtus ce e Real Madrid pentru FCSB. Chiricheș ar putea asigura bugetul clubului din San Marino din salariul său pe 3 luni!

Virtus va juca primul meci în Europa împotriva FCSB-ului
Virtus va juca primul meci în Europa împotriva FCSB-ului

Articol de - Publicat luni, 08 iulie 2024 00:43 / Actualizat marti, 09 iulie 2024 02:31

Campioana Virtus, din micuțul stat San Marino, aflat la 30 de minute de Rimini, este un club 100% de amatori: toți jucătorii au alte meserii, de la salvamari la agenți imobiliari  ♦ Excepția e chiar Federico Piovaccari, care a fost însă legitimat doar pentru meciurile din Champions League

Nu mai există echipe mici. Am auzit de atâtea ori această minciună că am ajuns să o și credem.

Dar dovada că această propoziție este falsă este chiar adversara FCSB-ului din primul tur preliminar.

Echipa din localitatea Acquaviva din San Marino nu e o formație mică, este una microscopică. Greu mai poate fi găsită în istoria preliminariilor Ligii Campionilor o formație cu atât de puține atuuri.

Implicați în scandalul pariurilor

Înființat în 1964, AC Virtus era un club cu performanțe zero până anul trecut. Cel mai bun rezultat în campionatul sanmarinez a fost un loc 2 în 1988. Fanii echipei glumesc și acum că au reușit totuși să cucerească un trofeu în 2006, trofeul Fair Play.

Mai mult, în 2017, mai mulți jucători au fost implicați în scandalul pariurilor "Calcioscommesse". Totul a pornit după un meci San Giovanni-Virtus 1-0, victorie venită în urma unui autogol al lui Andrea Righi și care a generat câștiguri neobișnuite la pariuri în San Marino, Sicilia și Campania.

Poliția a făcut mai multe percheziții în rândul jucătorilor, iar portarul de rezervă a fost chiar arestat preventiv. Dar nu pentru pariuri, ci pentru că în mașina sa a fost găsită o cantitate destul de mare de marijuana!

Ulterior, au fost anchetați și suspendați mai mulți jucători de Virtus, iar clubul a trebuit să se reorganizeze.

Pentru prima oară în Europa

Iar această reorganizare a fost de bun augur. Pe 27 mai 2023, Virtus a câștigat Cupa Titano, 3-1 cu Tre Penne, iar pe 1 septembrie 2023, și-a trecut în palmaresul sărac și Supercupa, 2-0 cu Città.

A urmat apoi cel mai bun sezon din istoria clubului. Virtus a terminat prima în campionat cu 26 de victorii în 30 de etape.

Titlul a fost câștigat în ultima rundă, după 1-0 cu Tre Penne, cu un gol marcat în minutul 87 de Alessandro Golinucci.

Mijlocașul de 29 de ani a devenit un star local după ce a înscris și pe 17 octombrie 2023, într-un meci San Marino-Danemarca 1-2, primul gol pentru micuțul stat după 12 partide!

FCSB e pentru Virtus ce e Real Madrid pentru FCSB. Chiricheș ar putea asigura bugetul clubului din San Marino din salariul său pe 3 luni!
Bucuria sanmarinezilor dupa golul lui Golinucci cu Danemarca

Chiricheș ar putea susține clubul din salariul său

Succesul lui Virtus a fost o surpriză și pentru oficialii clubului, mai ales că bugetul este de doar 120.000-130.000 de euro. Anual! Exact cât câștigă Vlad Chiricheș la FCSB în 3 luni.

785.000 de euroeste suma minimă pe care o va câștiga Virtus de la UEFA, adică bugetul său pe 6 ani! Aceasta sumă poate crește dacă sanmarinezii trec măcar un tur în Liga Campionilor sau Conference League

FCSB are un buget anual de aproximativ 17 milioane de euro, de 13 ori mai mare decât cel al sanmarinezilor. Deși diferența este uriașă, aceasta este mai mică decât cea dintre FCSB și Real Madrid. Spaniolii cheltuie anual doar pe salarii aproximativ 300 de milioane de euro!

La Virtus nu există salarii, doar prime la finalul sezonului, dar și acelea sunt destul de mici.

Cel mai bun jucător ar putea câștiga o primă anuală de 13.000 de euro, puțin peste 1.000 de euro pe lună. Adică aproximativ jumătate din salariul lunar mediu din Italia, care este de 2500 de euro.

De la salvamari la agenți imobiliari

Din acest motiv, toți jucătorii au alte meserii. Portarul Alex Passaniti lucrează ca agent imobiliar, atacantul Nicola Angeli este salvamar, mijlocașul Alessandro Golinucci este angajat la o firmă care produce perii de curățare pentru mașini, iar căpitanul Manuel Battistini lucrează în construcții.

În afara lui Piovaccari, care este doar un jolly joker fiind adus exclusiv pentru meciurile cu FCSB, doar un singur jucător a evoluat în Serie A.

A jucat împotriva lui Lobonț

E vorba de fundașul Michele Rinaldi, care a fost crescut la Academia Atalantei și care a jucat 6 meciuri în prima ligă din Italia în sezonul 2010/2011. Punctul culminant al carierei sale a fost chiar debutul său în Serie A, pe terenul lui AS Roma, adversarul său direct fiind Francesco Totti, iar în poarta romanilor era Bogdan Lobonț.

Celelalte "vedete" ale clubului sunt Ivan Buonocunto, crescut de Udinese și care a jucat în Liga a treia italiană, la Ascoli, Rimini și Forlì, și atacantul Loris Tortori, care a evoluat la Cesena, Venezia, Foggia, tot în Serie C.

Nici ei nu au stadion

Un alt handicap pentru echipa din Acquaviva este faptul că nu are un stadion propriu și fiecare meci de pe teren propriu se dispută pe altă arenă, aleasă de Federația din San Marino.

Partida cu FCSB se va juca pe cel mai important stadion al țării, acolo unde evoluează echipa națională, un stadion pe care Virtus nu prea a evoluat.

Așteaptă 3.000 de oameni la meci

Prețul biletelor este cuprins între 10 și 20 de euro, redus la jumătate pentru pensionari și copii, iar până aseară se vânduseră cam 2.000. Oficialii lui Virtus se așteaptă la o audiență de 3.000 de suporteri, din care 300 din România.

Capacitatea stadionului pe care se va juca meciul este de 6.664 de locuri. E de așteptat ca mulți din cei 3.000 de fani să fie români stabiliți în Italia.

Stadionul era închis ieri, nu era deschisă nicio casă de bilete. Singurele indicii că aici se va juca meciul erau câteva afișe postate de municipalitate prin care se anunța că anumite străzi se vor închide, da și câteva zone din jurul arenei care erau folosite pentru alte sporturi.

La casele de bilete, era un afiș de la meciul San Marino - Cipru, care s-a disputat pe 11 iunie!

GALERIE FOTO. Aici va juca FCSB cu AC Virtus

Imagini de la stadionul unde se va juca meciul AC Virtus - FCSB  Foto: Ionuț Iordache
Casa del Calcio San Marino FOTO: Ionuț Iordache
Aici se antrenează Virtus FOTO: Ionuț Iordache
Aici se antrenează Virtus FOTO: Ionuț Iordache
Afișul prin care se anunță ce zone din jurul stadionului se vor închide Foto: Ionuț Iordache
+8 FOTO

Nici AI nu crede în Virtus 😁

Diferența uriașă dintre FCSB și Virtus a fost evidențiată și de cei de la Football Rankings. Cu ajutorul unui soft bazat pe inteligența artificială, aceștia au ajuns la concluzia că FCSB are 99% șanse să se califice în turul secund preliminar al Champions League. Trupa lui Charalambous este creditată cu cele mai mari șanse de calificare dintre toate formații care intră în luptă în turul 1 preliminar.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Rapid îi poate da lovitura lui CFR Cluj » Un internațional ar fi aproape să semneze
Superliga
Rapid îi poate da lovitura lui CFR Cluj » Un internațional ar fi aproape să semneze
Mihai Stoica a răbufnit după ce l-a auzit pe jucătorul lui Poli Iași: „Cum adică își dorește să ia CFR campionatul?”
Superliga
Mihai Stoica a răbufnit după ce l-a auzit pe jucătorul lui Poli Iași: „Cum adică își dorește să ia CFR campionatul?”

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (41)
Randoomwins11
Randoomwins11  •  29 Iulie 2024, 15:53
Postat de muzzi1 pe 14 Iulie 2024, 23:16

atata timp cat toti spune! :DDDD spune , ca e doar 50 de oameni! bati campii ca de obicei, daca legea spune ceva, poti tu sa crezi altceva cat vrei! ai impresia ca UEFA e mai presus de lege! asta se trage de la stapan, si el crede la fel! pac-pac , ***, haaa ha haaa ha ha!

da,uefa este mai presus de lege in cazul asta ca sub egida uefa jucam,fix aia este ca justiti anu se poate pronunta pe cauze sportive. nu inteleg de ce a facut-o. dar uefa conetaza ce spune ca de acolo ne luam banii si sub egida lor jucam. daca nu exista uefa nu exista nici fotbal.

muzzi1
muzzi1  •  14 Iulie 2024, 23:16
Postat de Jason pe 14 Iulie 2024, 18:49

pai atata timp cat toti spune ca-i Steaua,si cei care ne dau bani aka uefa,pai suntem Steaua. este altcumva rationamentul. este ca si cum tu la mine in casa(uefa) incerci sa faci regulile. pai nu merge,fac ce vreau la mine in casa atata timp cat nu omori oameni,lovesti oameni sau faci evaziune fiscala plus dorguri.

atata timp cat toti spune! :DDDD spune , ca e doar 50 de oameni! bati campii ca de obicei, daca legea spune ceva, poti tu sa crezi altceva cat vrei! ai impresia ca UEFA e mai presus de lege! asta se trage de la stapan, si el crede la fel! pac-pac , ***, haaa ha haaa ha ha!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Jason
Jason  •  14 Iulie 2024, 18:49
Postat de muzzi1 pe 14 Iulie 2024, 01:35

tu nu ai capacitatea de a intelege! ca daca legal ceva se numeste intr-un fel, poate toata planeta sa ii zica cum vrea! e ca restaurantul Albatros din Constanta, toti ii spuneam Ciuperca, ca avea o ciuperca in mijloc, dar el se numea Albatros! noi stiam ca nu il cheama asa, doar il alintam! asa va alintati si voi ca fcsb e steaua, dar nu e!

pai atata timp cat toti spune ca-i Steaua,si cei care ne dau bani aka uefa,pai suntem Steaua. este altcumva rationamentul. este ca si cum tu la mine in casa(uefa) incerci sa faci regulile. pai nu merge,fac ce vreau la mine in casa atata timp cat nu omori oameni,lovesti oameni sau faci evaziune fiscala plus dorguri.

Vezi toate comentariile (41)
Comentează