INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  SURPRIZĂ

FOTO Rezultat ISTORIC în Liga Campionilor » Pierduseră toate meciurile jucate vreodată în cupele europene! ACUM au obținut o calificare dramatică

Articol de - Publicat marti, 16 iulie 2024 20:25 / Actualizat marti, 16 iulie 2024 21:39

UE Santa Coloma, campioana en-titre din Andorra, a bifat un rezultat istoric în cupele europene. A trecut de Ballkani (Kosovo) și s-a calificat în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor. A fost 2-1 pentru kosovari în tur, 0-1 la retur. Santa Coloma s-a impus cu 6-5 la loviturile de departajare.

  • Până astăzi, UE Santa Coloma jucase 17 meciuri în preliminariile cupelor europene. Le pierduse pe toate!

„Veverițele”, așa cum sunt porecliți cei din țara aflată la granița dintre Spania și Franța, s-au impus în fața kosovarilor de la Ballkani, 1-0 la capătul celor 90 de minute, într-o partidă contând pentru primul tur preliminar din Champions League. Au împins disputa în prelungiri și au mai lovit o dată.

UE Santa Coloma, rezultat istoric în preliminariile Ligii Campionilor

Franco Ezequiel de Jesus Gonzalez Monzon a deviat mingea peste portarul lui Ballkani și a dus scorul la 2-0. În minutul 109, Walid Hamidi a înscris pentru gazde. Loviturile de departajare au avut o desfășurare dramatică.

Santa Coloma a avut penalty-ul decisiv la scorul de 4-3. Portarul lui Ballkani a respins execuția lui David Virgili, apoi mingea s-a plimbat pe linia porții. Câteva clipe de confuzie, în care cele două formații n-au știut dacă și cine trebuie să se bucure.

+13 FOTO

În cele din urmă, campioana Andorrei a triumfat. O victorie istorică și calificare în turul secund al Ligii Campionilor. Acolo va da peste FC Midtjylland, campioana Danemarcei.

UE Santa Coloma a câștigat în Kosovo. Rezultat-surpriză în primul tur de Champions League!

Ballkani, o veritabilă pepinieră pentru cluburile din Superligă, s-a impus în tur, scor 2-1, deși andorezii au deschis scorul prin Youssef El Ghazoui. Lindon Emerllahu și Bernand Karrica au răsturnat rezultatul. În ultimele două sezoane, Ballkani a evoluat în grupele Conference League.

UE Santa Coloma, cu un lot cotat la puțin peste 5 milioane de euro, a marcat în minutele de prelungiri, direct dintr-o lovitură de la colț, ce-i drept, și cu ajutorul unui apărător advers. Înaintea acestui rezultat, galben-negrii pierduseră toate celelalte 17 partide europene disputate, fie că vorbim de Europa League, Conference League sau Champions League.

De-a lungul existenței de 38 ani, Santa Coloma a disputat „duble” europene cu Mogren (Muntenegru), Paksi (Ungaria), Twente (Olanda), Zrinjski Mostar (Bosnia), Metalurg Skopje (Macedonia de Nord), Lokomotiva (Croația), Osijek (Croația) și Breidablik (Islanda). A pierdut fiecare meci!

Prima participare europeană a survenit în sezonul 2010-2011 de Europa League. Cel mai dur eșec s-a consemnat în partida cu batavii de la Twente, 0-6 în retur, 0-9 la general. Clubul a fost înființat în 1986, primul titlu fiind cucerit în stagiunea precedentă. Totodată, UE Santa Coloma a reușit eventul, trecându-și în palmares și Cupa Andorrei.

Jucătorul cel mai bine cotat al clubului, conform site-ului de specialitate transfermarkt, este mexicanul Fernando Plascencia, mexicanul fiind transferat în această vară de la Mineros de Zacatecas.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dennis Man, la fel ca Gareth Bale. Ce a făcut românul după ce a marcat în poarta Milanului
Campionate
Dennis Man, la fel ca Gareth Bale. Ce a făcut românul după ce a marcat în poarta Milanului
Marius Șumudică nu se joacă! Al doilea titular care este pe lista de plecări de la Rapid
Superliga
Marius Șumudică nu se joacă! Al doilea titular care este pe lista de plecări de la Rapid
Secretele dietei-minune a lui Mihai Stoica la 59 de ani » Alimentele pe care le-a eliminat de ani buni din meniu, deși sunt preferatele românilor: „Înfiorător de scump”
Superliga
Secretele dietei-minune a lui Mihai Stoica la 59 de ani » Alimentele pe care le-a eliminat de ani buni din meniu, deși sunt preferatele românilor: „Înfiorător de scump”

FAKE NEWS în sport » Pe 23 august, un interviu cu scriitorul Ioan T. Morar despre marile minciuni din Epoca de Aur: „Am văzut un document strict secret care arăta cum România fura competiția”

Contestatarul de-o viață spulberă numirea lui Mircea Lucescu la națională: „Nu lași nimic în urma ta? Tot Stoichiță și șmecherii ăia îi fac staff-ul!” + „Venea la noi cu teroarea!”


Comentarii (24)
Randoomwins11
Randoomwins11  •  26 Iulie 2024, 16:46
Postat de traian_v pe 21 Iulie 2024, 15:39

OK, multumesc, dar tot nu am gasit. Sa aveti bafta!

pentru ca esti o *** de om. (am scris asa sa nu ma cenzureze)

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

traian_v
traian_v  •  21 Iulie 2024, 15:39
Postat de Hegemonia pe 18 Iulie 2024, 16:06

este cea care primeste coef. uefa pentru cce din 1986,deci nu te-ai uitat bine. UNITI SPRE TITLU 28 SI GRUPELE UCL SAU E.L.

OK, multumesc, dar tot nu am gasit. Sa aveti bafta!

Hegemonia
Hegemonia  •  18 Iulie 2024, 16:06
Postat de traian_v pe 18 Iulie 2024, 12:54

UCL? am tot cautat si nu gasesc vreo "Steaua" intre echipele participante.

este cea care primeste coef. uefa pentru cce din 1986,deci nu te-ai uitat bine. UNITI SPRE TITLU 28 SI GRUPELE UCL SAU E.L.

Vezi toate comentariile (24)
Comentează