INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  CHAMPIONS LEAGUE

Surprize în meciurile zilei din Liga Campionilor » No Sheriff, no problem! Revelația Klaksvik a surprins din nou, iar Ludogorets a avut emoții în Georgia

Articol de - Publicat miercuri, 17 iulie 2024 23:00 / Actualizat joi, 18 iulie 2024 03:04

Petrocub, campioana en titre din Republica Moldova, a obținut calificarea în turul doi al celei mai tari competiții intercluburi din lume, Champions League. „Leii din Hîncești” s-au impus cu 1-0 în fața kazahilor de la Ordabasy. Scorul din tur a fost 0-0.

Teodor Lungu a reușit unicul gol al partidei, în minutul 34.

Surprize în Ligă: Petrocub îi suplinește absența lui Sheriff

Petrocub, club înființat în 1999, a reușit să își adjudece primul titlu din istorie în stagiunea precedentă, oprind hegemonia celor de la Sheriff Tiraspol, echipă ce a jucat inclusiv în grupele Champions League, bifând chiar un succes istoric pe „Santiago Bernabeu”.

Conform site-ului de specialitate transfermarkt, lotul basarabenilor este cotat la puțin peste 6 milioane și jumătate de euro. Sheriff Tiraspol este singura echipă din Moldova care a evoluat în grupele Champions League, însă Petrocub este cu un pas mai aproape de această performanță.

Pe stadionul „Zimbru” din Chișinău, Petrocub s-a impus cu 1-0 în fața celor de la Ordabasy, echipa favorită înainte de „dubla” din UCL, dar și cel mai bine cotată valoric. În minutul 34, Lungu a marcat cu un șut din afara careului. În turul doi preliminar, moldovenii o vor întâlni pe APOEL Nicosia (Cipru).

Klaksvik merge în turul doi

Klaksvik, revelația din Insulele Feroe, s-a calificat în turul doi preliminar în dauna celor de la Differdange, campioana en titre din Luxemburg. În tur, nordicii s-au impus cu 2-0, grație unei „doppietta” a lui Arni Frederiksberg.

Feroezii au profitat de eliminarea lui Juan Bedouret, fundașul celor de la Differdange, din prima repriză. Cei din Luxemburg au dominat partida, însă nu au reușit să „scuture” plasa danezului Mark Jensen, goalkeeper-ul celor de la Klaksvik, desemnat și cel mai bun om al partidei.

În stagiunea precedentă de Champions League, Klaksvik a ajuns până în turul trei preliminar de UCL, eliminându-le pe Ferencvaros și Hacken pe parcurs. În cele din urmă, norvegienii de la Molde au oprit parcursul istoric. Cu toate acestea, Klaksvik a ajuns în grupele Conference League. Aceasta a reușit să acumuleze patru puncte într-o grupă cu Lille, Slovan Bratislava, Olimpija Ljubljana. În turul doi, Klaksvik va juca împotriva lui Malmo, campioana Suediei.

Ludogorets, calificare cu emoții în Georgia

Campioana ultimelor 13 sezoane din Bulgaria s-a calificat cu mari emoții în al doilea tur preliminar. Deși aceasta s-a impus cu 3-1 în tur, la Razgrad, golul din minutul 3 al lui Vladimer Mamuchashvili i-a făcut pe bulgari să tremure serios până la final.

Mai mult, georgienii de la Dinamo Batumi au avut inclusiv un gol anulat în minutul 9: cel al lui Jalen Blesa, fotbalistul împrumutat de Universitatea Craiova la formația pentru care a evoluat și Khvicha Kvaratskhelia.

În următorul tur preliminar, Ludogorets va întâlni Dinamo Minsk.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mare surpriză! » România TV a ales perechea de comentatori și echipa de analiști pentru FCSB - LASK
Europa League
Mare surpriză! » România TV a ales perechea de comentatori și echipa de analiști pentru FCSB - LASK
Mutare de ultima oră în Superliga » Jucătorul-„rachetă” de la FCSB, împrumutat la altă echipă
Superliga
Mutare de ultima oră în Superliga » Jucătorul-„rachetă” de la FCSB, împrumutat la altă echipă
Ion Țiriac a sunat-o pe Ionela Cozmiuc și i-a cerut mașina înapoi! Ce l-a determinat pe miliardar
Jocurile Olimpice
Ion Țiriac a sunat-o pe Ionela Cozmiuc și i-a cerut mașina înapoi! Ce l-a determinat pe miliardar

EXCLUSIV Ion Țiriac a sunat-o pe Ionela Cozmiuc și i-a cerut mașina înapoi! Ce l-a determinat pe miliardar

FOTO Cum s-a urcat îmbrăcată în taxi cea mai sexy vedetă din România: „Am uitat să îmi iau ceva de schimb, dar șoferul a fost fericit”


Comentarii (1)
submarina
submarina  •  17 Iulie 2024, 23:22

Am privit meciul, Petrocub nu le-a dat nici o șansă cazacilor, moldovenii au mai avut o transversală și încă 2-3 ocazii de gol. Hapoel e o echipă serioasă, va fi greu, dar nu imposibil. Succes.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează