INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB - MACCABI TEL AVIV

„Principalul pericol!” » Israelianul Ronny Levy, fostul antrenor de la FCSB, avertisment înaintea „dublei” cu Maccabi

Articol de - Publicat joi, 18 iulie 2024 18:20 / Actualizat joi, 18 iulie 2024 20:09

Ronny Levy (57 ani), tehnicianul celor de la Hapoel Haifa și fost antrenor la FCSB, a vorbit despre „dubla” din al doilea tur preliminar de Champions League.

Israelianul a identificat avantajele și dezavantajele celor de la FCSB pentru „dubla” cu Maccabi Tel Aviv, campioana din „Țara Sfântă”.

Ronny Levy: „Dacă s-ar fi jucat în Israel, ar fi fost foarte complicat pentru FCSB”

Maccabi este un club foarte puternic, iar semnele sunt că vor arăta bine și în acest sezon. Au avut o prestație excelentă în Supercupa Israelului (n.r. - 2-0 cu Maccabi Petach Tikva, goluri Eran Zahavi și Matan Hozez).

Un mic avantaj pentru FCSB este că aceștia au disputat deja două jocuri în campionat, în timp ce Maccabi nu va mai juca nicio partidă până la întâlnirea cu FCSB. Mai mult, returul se va disputa la Budapesta, nu în Israel. Cu 30.000 fani în tribune pe „Bloomfield”, misiunea celor de la FCSB ar fi fost foarte complicată”, a declarat tehnicianul pentru sportpesurse.ro.

Ronny Levy i-a pregătit pe bucureșteni timp de trei luni, în perioada 10 iunie 2011 - 30 septembrie 2011. În această perioadă, a strâns 14 partide în postura de A1 al roș-albaștrilor, având o medie de 1,43 puncte pe meci. A fost demis după un 1-1 cu AEK Larnaca în grupele Europa League (FCSB a terminat pe 2 într-o grupă cu Schalke, Maccabi Haifa și AEK Larnaca), fiind înlocuit cu Ilie Stan. Anterior, în 2010, acesta pregătise și Unirea Urziceni.

În prezent, Levy îi pregătește pe cei de la Hapoel Haifa, fiind „principal” încă din data de 25 octombrie 2022. În stagiunea precedentă, Hapoel a terminat pe poziția a patra, sub Maccabi Tel Aviv, Maccabi Haifa și Hapoel Beer Sheva. La ultima partidă directă dintre adversara celor de la FCSB și echipa pregătită de Ronny Levy, cei din Tel Aviv s-au impus cu 3-0 (21.05).

+7 FOTO

„Totul este posibil cu FCSB”

„Maccabi joacă aproape mereu în sistemul 4-3-3, iar aceasta va fi și strategia pe viitor cel mai probabil, chiar dacă a schimbat antrenorul. Această modificare de pe banca tehnică nu se va resimți, fiind un club foarte bine organizat, cu planuri clare.

Totul e posibil cu FCSB. Suntem la începutul unui nou sezon, depinde cine se va calibra mai repede”, a mai declarat Levy, potrivit aceleiași surse citate.

„Zahavi rămâne pericolul numărul unu. Poate ucide meciul într-o secundă”

„Au un grup solid, cu mai multe individualități: Kanichowski, Zahavi, Milson, Peretz sau Turgeman. Pericolul numărul unu este Zahavi. Poate ucide meciul într-o secundă. Va fi o luptă extrem de interesantă din punct de vedere tactic.

Milson a avut o opțiune la un moment dat de a pleca la AEK, dar lucrurile s-au așezat între timp. Va fi pe teren cu FCSB, cel mai probabil, o bilă albă pentru Maccabi”, a completat Levy.

Va fi o dublă echilibrată, e greu de anticipat cine se va califica. Maccabi are rezultate contradictorii uneori, așa cum a fost cu Olympiakos în Conference League. Nu cunosc foarte bine lotul celor de la FCSB, dar sunt convins că au o formație solidă. E greu să numești o favorită certă.

- Ronny Levy, antrenor Hapoel Haifa

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Programul FCSB în Europa League: când va veni Manchester United la București
Europa League
Programul FCSB în Europa League: când va veni Manchester United la București
Mutare-surpriză cu doar două minute înaintea gongului final în mercato! Românul crescut la Bayern și Real Madrid s-a transferat la ora 23:58
Campionate
Mutare-surpriză cu doar două minute înaintea gongului final în mercato! Românul crescut la Bayern și Real Madrid s-a transferat la ora 23:58
Mihai Stoica și-a recunoscut greșeala față de un jucător pe care l-a „demolat”: „Îmi fac mea culpa. L-am judecat greșit”
Nationala
Mihai Stoica și-a recunoscut greșeala față de un jucător pe care l-a „demolat”: „Îmi fac mea culpa. L-am judecat greșit”

Manchester United, PAOK Salonic sau Rangers » Cine sunt cele 8 adversare ale FCSB în Europa League

Mitriță, înapoi! Lotul OFICIAL al României la prima acțiune cu Mircea Lucescu » Noul selecționer șochează!


Comentarii (2)
ckhristian
ckhristian  •  18 Iulie 2024, 23:03

Maccabi este capat de linie pentru FCSB!!!

VanBasten2000
VanBasten2000  •  18 Iulie 2024, 20:11

Eran Zahavi face un hattrick.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează
Close