INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  FCSB

Maccabi Tel Aviv, transfer controversat înaintea dublei cu FCSB

Sagiv Jehezkel / Foto: Imago Images
Sagiv Jehezkel / Foto: Imago Images

Articol de , - Publicat vineri, 19 iulie 2024 22:57 / Actualizat sambata, 20 iulie 2024 00:59

Maccabi Tel Aviv, adversara campioanei României, FCSB, în turul doi preliminar al Champions League, este foarte aproape să realizeze un transfer important. Este la un pas să îl readucă pe Sagiv Jehezkel (29 de ani), jucător israelian ce evoluează pe postul de extremă dreapta, declarat liber de contract de FIFA.

Sagiv Jehezkel a fost transferat, în septembrie 2023, de Antalyaspor de la Hapoel Beer Sheva în schimbul sumei de 850.000 de euro. În Superliga Turciei, el a reușit să înscrie 6 goluri și să ofere două pase de gol în 12 meciuri. Înciuda statisticii sale foarte bune a fost îndepărtat din viața echipei din cauza unui scandal politic.

Sagiv Jehezkel a trăit o poveste ca în filme la Antalyaspor

Pe 14 ianuarie 2024, Sagiv Jehezkel a marcat golul egalizator pentru Antalyaspor în meciul cu Trabzonspor, terminat cu scorul de 1-1. La momentul respectiv, el a arătat în fața camerelor un mesaj pe bandajul său de la mâna stânga, pe care scria: „100 de zile. 07/10”. Jehezkel se referea la atacul grupării teroriste Hamas din Israel, petrecut la data de 7 octombrie.

Gestul de solidaritate față de propria țară a fost sancționat imediat de către Antalyaspor. Internaționalul cu 8 selecții pentru reprezentativa din Țara Sfântă a fost exclus din lot și a dormit două nopți la secția de poliție, după ce a fost amenințat că se va afla în pericol dacă se va întoarce la casa pusă la dispoziție de club.

În cele din urmă, Federația din Israel a apelat la ambasada „Țării Sfinte” din Turcia, iar ministerul de externe l-a ajutat să se întoarcă acasă. Conducerea celor de la Antalyaspor a încercat ulterior să îl convingă pe Sagiv Jehezkel să revină la echipă, fiind conștientă de potențiala amendă de la FIFA.

Jucătorul declarat liber de contract de forul internațional va trebui să primească de la fosta sa echipă 100.000 de euro, după ce a fost nevoit să se antreneze singur, în Israel, în ultimele șase luni.

Maccabi Tel Aviv, foarte aproape de repatrierea lui Sagiv Jehezkel

În momentul de față, Sagiv Jehezkel este la un pas să revină la Maccabi Tel Aviv. Adversara celor de la FCSB îi pregătește lui Sagiv Jehezkel un contract pe trei ani cu un salariu net anual de 380.000 de euro.

„Maccabi Tel Aviv îl va putea înregistra pe Jehezkel pentru meciul cu Steaua București (n.r.– FCSB), dartotul depinde de forma în care se află. El nu a mai jucat de șase luni”, a notat publicația israeliană Sport5.

Maccabi Tel Aviv, transfer controversat înaintea dublei cu FCSB
Sagiv Jehezkel, vineri la aterizarea pe aeroportul din Tel Aviv

Sagiv Jehezkel a mai evoluat pentru Maccabi tel Aviv între anii 2016 și 2019, perioadă în care a fost împrumutat la Ironi Kiryat Shmona, Bnei Yehuda Tel Aviv și MS Ashdod. Pentru Maccabi a strâns 13 meciuri oficiale, fără să înscrie vreun gol sau să ofere vreo pasă decisivă.

FCSB - Maccabi Tel Aviv este programat marți, 23 iulie, de la ora 20:30, pe stadionul Steaua. Returul se va disputa miercuri, pe 31 iulie.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Divorț” de ultimă oră de FCSB: „Anunțăm transferul definitiv”! Nu e vorba nici de Haruț, nici de Chiricheș
Superliga
„Divorț” de ultimă oră de FCSB: „Anunțăm transferul definitiv”! Nu e vorba nici de Haruț, nici de Chiricheș
Turcii scriu că Alexandru Cicâldău revine în Superliga: „Au bătut palma!”
Stranieri
Turcii scriu că Alexandru Cicâldău revine în Superliga: „Au bătut palma!”
Fabulos! Cum a aflat în direct soția lui Florin Prunea că a fost înșelată: „«Am ieșit din baie, el era pe canapea. Și așa ceva nu am văzut în viața mea!»”
Stiri extrasport
Fabulos! Cum a aflat în direct soția lui Florin Prunea că a fost înșelată: „«Am ieșit din baie, el era pe canapea. Și așa ceva nu am văzut în viața mea!»”

Daniel Bîrligea, prezentat la Palat de Gigi Becali: „Eu acum am călăi, nu mai poți să le stai în față!” + „Nici la dușmani nu faci ce a făcut Șucu!”

Florinel Coman, condamnat definitiv pentru 3 capete de acuzare » A recunoscut că a folosit un permis fals și le-a zis procurorilor cât a plătit


Comentarii (2)
RosuAlbastruMereu
RosuAlbastruMereu  •  20 Iulie 2024, 00:10

Înseamnă că și noi putem să afișăm cifrele cu civilii uciși în Gaza

ccristian0
ccristian0  •  20 Iulie 2024, 00:03

Hai Maccabi! Scoateți-i pe oieri din cupele europene!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează