INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  DINAMO - RAPID

VIDEO Zeljko Kopic încă zâmbește în preajma primului său derby din România: „Nu ne mulțumim doar cu 1 punct” + 10 idei din conferință

Zeljlko Kopic/ foto GSP
Zeljlko Kopic/ foto GSP

Articol de , - Publicat vineri, 26 ianuarie 2024 14:48 / Actualizat vineri, 26 ianuarie 2024 15:47

Antrenorul croat al lui Dinamo, Zeljko Kopic, 46 de ani, a afișat un zâmbet optimist înaintea confruntării de pe Arena Națională, într-o fotografie specială pentru GSP.ro. Tehnicianul a transmis fanilor, dar și adversarilor, care sunt așteptările sale înaintea marelui duel cu Rapid.

  • Dinamo - Rapid are loc sâmbătă, de la ora 20:00, liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Prima Sport 1, Orange Sport 1 și Digi Sport 1

Zeljko Kopic este cel mai optimist dinamovist în aceste zile. Croatul continuă să fie optimist, o doză prea mare având în vedere situația reală a clubului, a echipei.

Dinamo e înțepenită pe penultimul loc în clasament, de luni bune, FC Botoșani, "lanterna roșie", îi suflă atât de aproape în ceafă, iar programul roș-albilor este înfiorător. Meci mâine seară cu Rapid, pe Arena Națională, de la ora 20:00, apoi partide cu FCU Craiova (d), Farul (d), Oțelul (a), CFR Cluj (d) și Hermannstadt (a).

Câte bilete a vândut Dinamo, cu o zi înainte de derby-ul cu Rapid
DINAMO
Câte bilete a vândut Dinamo, cu o zi înainte de derby-ul cu Rapid

Iată cele mai importante zece idei ale lui Zeljko Kopic de la conferința de presă dinaintea confruntării cu Rapid, primul său derby în România:

VIDEO. Zeljko Kopic nu se sperie de Rapid: „Are potențial, boost de energie, dar dacă vrei să fii la Dinamo trebuie să lupți contra tuturor”

1. „Am fost satisfăcut cu energia, cu atitudinea echipei, jucătorii au muncit din greu, au încercat. Dar organizarea ofensivă nu a fost bună, nu sunt satisfăcut.

Am muncit din greu la asta, însă nu am pus în aplicare ceea ce am făcut în pregătiri. În partea a doua a meciului cu Petrolului, am încercat să găsesc stabilitate, să ținem mingea. Am înțeles că și terenul a fost greu, le-a fost greu jucătorilor noștri, le-a fost teamă să nu facă greșeli.

Sper ca împotriva Rapidului să nu se mai repete erorile”

2. „Nu ne putem baza pe Neluț Roșu, are o mică accidentare. Așteptăm confirmările că au sosit actele lui Velkovski și Milanov, ca să putem să ne bazăm și pe ei contra Rapidului”.

3. „Rapid are echipă bună, are potențial, acum are un boost de energie după ce a învins în primul meci cu 4-3, revenind de la 1-3. Dacă luăm diferențele din clasament, Rapid e favorită, dar dacă vrei să fii la Dinamo trebuie să lupți contra tuturor, indiferent de nume. Detaliile vor face diferența sâmbătă”.

4. „Jucătorii români explică străinilor cât de important e derby-ul cu Rapid. Țin să mulțumesc suporterilor care ne-au încurajat cu Petrolul, nu este ușor, ca perioadă, ca rezultate, e și foarte frig. Și așteptările noastre sunt mari”.

5. „Nu am încheiat mercato. Nu e ușor, din contră, avem și situația această cu lista A. Îmi pare rău de situația celor care nu vor mai fi pe listă, nu e un moment ușor, încercăm să facem ceva pentru ei. Despre atacanți, vrem pe cineva care să aducă un plus, avem câteva opțiuni, am găsit, dar fotbalistul respectiv mai are și alte oferte”.

Felicitări lui Horațiu Moldovan că a ajuns la Atletico Madrid, e mare lucru pentru el, pentru club, pentru România. Să vedem cum se va adapta cine îl va înlocui, mai întâi, trebuie să ne creăm noi ocazii

- Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

Atacanții lui Rapid sunt foarte buni, știu cum să atace între linii, în diverse momente ale jocului. La fel mijlocașii lor. Dar și pregătirea noastră, tehnico-tactică, eu zic că este bună. Rapid are calitate, dar rezultatul va depinde și de ceea ce vom arăta noi

- Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

Zeljko Kopic a avut un mesaj pentru amicul Damjan Djokovic: „Să aibă un sezon bun, dar după meciul cu noi”

6. „Ghezali... Vom vedea ce se va întâmpla cu el. Nu vreau să vorbesc despre nume. Avem antrenament și vineri seară, lucrăm de la zi la zi. Orice jucător care e în discuții cu clubul în această perioadă... Noi încercăm să rezolvăm să fie bine și pentru ei”.

7. „Da, acel mottto, de pe marginea terenului, «să facem Dinamo mare din nou». Știu ce așteaptă fanii, ce se vrea, de la fotbal la rezultate. Este imposibil să facem totul într-o perioadă scurtă de timp, dar eu voi da totul ca să reușim”.

8. „Un punct nu ne convine. Mai ales că apoi se înjumătățește punctajul, nu ne alegem cu mare lucru. Da, ar fi ceva mai mult decât nimic, însă vrem să avem șanse de a marca, de a învinge. Nici cu Petrolul nu ne-am propus doar un punct”.

9. „Mă știu cu Damjan Djokovic, ne cunoaștem bine. Am avut ceva discuții în acest an, el a ales Rapid. Nu e ușor să vii acum la Dinamo, când trăiești pe marginea prăpastiei, când orice punct, meci, poate însemna totul. A trebuit să respect decizia lui, îi urez un sezon bun, dar sper ca sâmbătă seară, Dinamo să fie mai bună”.

10. „Ce înseamnă dacă avem avantaj sau nu că nu vine galeria Rapidului? Noi trebuie să jucăm fotbal pe teren, să arătăm că putem învinge”.

Nu mă așteptam să facem miracole. Sezonul va fi cu suișuri, cu coborâșuri, cu meciuri bune, cu meciuri proaste, important e să ne atingem obiectivul la final. Apoi, cu o pregătire bună, să readucem Dinamo pe locul pe care-l merită

- Zeljko Kopic, antrenor Dinamo

Citește și:

Peluza lui Dinamo, scandal cu conducerea „câinilor”: „Din păcate, blestemul clubului nostru continuă”
DINAMO
Peluza lui Dinamo, scandal cu conducerea „câinilor”: „Din păcate, blestemul clubului nostru continuă”
Orice pentru victorie » Dinamo se motivează cu citate adaptate din Donald Trump înaintea derby-ului cu Rapid
DINAMO
Orice pentru victorie » Dinamo se motivează cu citate adaptate din Donald Trump înaintea derby-ului cu Rapid

Citește și:

Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
Stranieri
Lui Boloni nu i-a venit să creadă » Ce a putut să facă elevul lui în minutul 6 al barajului Metz - Saint-Etienne
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Campionate
„Cine este cea mai faimoasă persoană din agenda ta?” » Răspunsul lui Mourinho a stârnit hohote de râs în studio
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”
Superliga
Românul care a refuzat să mai stea în Superliga a semnat și va juca în Europa League: „Am venit să câștig trofee cu acest mare club”

Cine stă în poarta României la Euro 2024? Numărul 1 are o mare problemă: „Mă aștept ca Edi să meargă la sigur”

3 MARI întrebări despre selecția lui Edi Iordănescu în apărare: chiar nu exista o alternativă autentică?!


Comentarii (3)
rocky3
rocky3  •  27 Ianuarie 2024, 00:33

Croatul ce să zică și el?

argus
argus  •  26 Ianuarie 2024, 16:38

„Am fost satisfăcut cu energia..."? Daca sa joci "la rupere" (ex.,Patriche in meciul de la Ploiesti, cand "energia" a dat in posibil "penalty")! Bun la vorba, dar eu nu am vazut nimic mai mult, decat "energie" in declaratii! Burca era realist, si asta, cred, face mai mult bine echipei, jucatorii nu erau "pupati pe frunte", stiind fiecare daca si unde a gesit! Ca sa spui dupa meciul de la Ploiesti ca "un egal era echitabil (culmea, insusi "energeticul" Patriche sustinea asta) este ca si cum ai vorbi despre un alt meci. Dar, as vrea sa ma insel, si jocul lui Dinamo sa confirme motivele de multumire, pe teren, nu in declaratiile antrenorului (oarecum, auto-laudative) in meciul cu Rapid.

pacflorin
pacflorin  •  26 Ianuarie 2024, 15:55

„Un punct nu ne convine. Mai ales că apoi se înjumătățește punctajul, nu ne alegem cu mare lucru. Da, ar fi ceva mai mult decât nimic, însă vrem să avem șanse de a marca, de a învinge. Nici cu Petrolul nu ne-am propus doar un punct”. Cum sa spui asa ceva cand nu ai ocazii...nu poti castiga un meci fara suturi pe poarta, fara sa ataci, fara sa-ti creezi ocazii de a marca.... Trebuie sa bagi mingea in poarta...ceea ce nu se va intampla cu Rapid..din pacate....Slabi...foarte slabi...si fara atitudine...

Vezi toate comentariile (3)
Comentează