INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  MERCATO

EXCLUSIV Internaționalul român și-a reziliat ieri contractul » Condiția pusă pentru a evolua în Superliga

Alex Dobre (numărul 17), foto: Imago Images
Alex Dobre (numărul 17), foto: Imago Images

Articol de , - Publicat marti, 27 august 2024 18:16 / Actualizat marti, 27 august 2024 18:59

Alexandru Dobre (25 de ani) și-a reziliat contractul cu Famalicao, acum locul 3 în campionatul Portugaliei. A fost legitimat în ultimul an și jumătate la formația lusitană, care achitase pentru el 1,1 milioane de euro.

Despărțirea era iminentă în contextul în care extrema dreaptă nu a mai jucat într-un meci oficial pentru echipa lui de pe 13 aprilie, într-un FC Porto - Famalicao 2-2. De-atunci, a fost trecut pe banca de rezerve sau nu a mai făcut parte din lotul echipei.

Alexandru Dobre e liber de contract

Din informațiile GSP.ro, Alexandru Dobre se află în discuții cu mai multe cluburi din străinătate, însă nu ar spune nu nici unei provocări în Liga 1, unde nu a mai evoluat până acum.

Fotbalistul ar fi dispus să joace în România, însă poate exista un impediment important: Dobre solicită un salariu mare în raport cu campionatul nostru, în jur de 300.000 de euro anual.

Dobre are minute în naționala României

Alex a debutat la naționala României în martie 2023, sub comanda lui Edi Iordănescu, fiind convocat pentru primele două meciuri din campania de calificare la Euro 2024. A prins minute atât cu Andorra, cât și cu Belarus.

Internaționalul român și-a reziliat ieri contractul » Condiția pusă pentru a evolua în Superliga
Alexandru Dobre, foto: Instagram dobrealex.m

A costat-o pe Famalicao peste un milion de euro

În primă fază, Famalicao a plătit 500.000 de euro pentru a-l împrumuta de la Dijon, ca mai apoi să achite alte 600.000 de euro astfel încât mutarea să fie definitivată.

Dobre începuse promițător la Famalicao, dar sezonul 2023-2024 nu a decurs conform așteptărilor. Mijlocașul român a adunat doar 16 apariții, majoritatea bifate din postura de rezervă, și a înscris un singur gol.

Famalicao a încheiat sezonul trecut pe locul 8 în Portugalia.

  • Alex Dobre a început fotbalul în România la școala de fotbal „Viitorul Mihai Georgescu” din Cluj și a ajuns în Anglia chiar după ce a împlinit vârsta de 18 ani. A evoluat 4 ani în Regat (Bournemouth U21, Bury, Rochdale, Yeovil Town, Wigan), înainte de a fi transferat de Dijon contra sumei de un milion de euro. În Franța a evoluat două sezoane și jumătate, ulterior a făcut pasul la Famalicao

Alexandru Dobre, declarație curioasă în 2022: „Vreau să devin primul fotbalist român care câștigă Balonul de Aur”

În 2022, pe când evolua pentru Dijon, Dobre a făcut o declarație extrem de ambițioasă.

„Când eram mic, iubeam fotbalul, dar nu eram atât de bun. Aș putea spune că eram acel tip de fotbalist muncitor. Familia m-a ajutat mult, am avut antrenor la finalizare, făceam atletism, lucram la tehnică.

La vârsta de șapte ani, făceam două antrenamente pe zi, iar când m-am dus la fotbal am zis că nu vreau să fiu un jucător oarecare. Fie voi fi cel mai bun, în primii cinci din lume, fie voi face altceva.

Da, vreau să devin primul român care câștigă Balonul de Aur! Acesta este cel mai mare vis al meu. Poate că oamenii vor râde, poate că vor spune că sunt nebun, dar dacă crezi în visul tău și îl vizualizezi suficient de mult, poate cândva îl vei atinge”, spunea Alexandru Dobre la acea vreme.

1 milion de euroe cota lui Alexandru Dobre, potrivit Transfermarkt

Match Quiz U. Craiova - Rapid

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (7)
joscenzura
joscenzura  •  28 August 2024, 11:35
Postat de cirus11 pe 27 August 2024, 20:15

Hai sa fim seriosi, doar multa aroganta. Totusi, e normal sa ceara mult daca vine dintr-un campionat bun, nu inseamna ca si gaseste amatori.

Sa fim chiar seriosi, baiatul a avut vreo 15 goluri si pase de gol cumulat in Ligue 2 inainte sa se transfere in Portugalia. Ligue 2 e cel putin la nivel de Liga 1 de la noi, as spune ca putin peste. In Portugalia nu a primit destule minute ca sa faca statistici bune. Echipa lui Famalicao e de primele 6-7 in Portugalia. Ca nu a primit sanse acolo e una, ca nu ar fi bun e alta.

MaxiP
MaxiP  •  28 August 2024, 09:35
Postat de joscenzura pe 27 August 2024, 20:03

Foarte bun fotbalist. E peste Coman, Mihaila, Mitrita, poate juca si inter si absolut orice post

Poate juca orice post, dar nu e mai bun ca niciunul care e titular pe postul respectiv. Adica e peste Man in ideea ca poate juca si fundas si mijlocas in banda, dar nu va juca niciodata in fata lui Man in banda sau in fata lui Ratiu mai retras. Era o mare speranta, nu prea a jucat pe nicaieri pe unde a fost. Mi se pare putin din seria jucatorilor evidentiati pe Youtube, unde are 2-3 filmulete in care si-a pus ce-a vrut, in care pare absolut impresionant, totusi dintr-un motiv oarecare, a facut tusa la Famalicao. Care sa fim sinceri, nu e mare echipa. Nu e rau, insa undeva greseste, iar dupa interviul in care dadea in selectioner si astepta convocarea in nationala Frantei, ne cam dam seama si unde greseste.

Trotsky
Trotsky  •  28 August 2024, 07:39
Postat de joscenzura pe 27 August 2024, 20:03

Foarte bun fotbalist. E peste Coman, Mihaila, Mitrita, poate juca si inter si absolut orice post

si d'aia n'are loc nici pe banca de rezerve? LOL, vedeta neinteleasa ... si-a facut maieu personalizat????

Vezi toate comentariile (7)
Comentează