INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  TRANSFER

Cine e oficialul care decide transferul lui Olimpiu Moruțan » A învățat meserie în Football Manager și visează să promoveze împreună cu Filippo Inzaghi în Serie A

Directorul sportiv al Pisei va lua decizia finală în transferul lui Olimpiu Moruțan la Pisa
Directorul sportiv al Pisei va lua decizia finală în transferul lui Olimpiu Moruțan la Pisa

Articol de - Publicat miercuri, 28 august 2024 16:43 / Actualizat miercuri, 28 august 2024 17:36

Davide Vaira (39 de ani) va fi oficialul care va avea ultimul cuvânt de spus în transferul lui Olimpiu Moruțan la Pisa. Internaționalul român efectuează în aceste ultime zile de mercato mai multe examene medicale în urmă cărora toscanii vor lua decizia dacă va fi transferat sau nu.

Pe data de 23 aprilie, mijlocașul celor de la Ankaragucu s-a accidentat grav într-o partidă cu Beșiktaș, încheiată la egalitate, 0-0. O zi mai târziu, medicii aveau să-i stabilească un diagnostic crunt: ruptură a tendonului lui Ahile. Moruțan a fost supus unei intervenții chirurgicale complicate și a fost indisponibil pentru Euro 2024.

La patru luni distanță, după ce formația sa a retrogradat în a doua ligă turcă, românul caută să se relanseze în Serie B, campionat în care a mai evoluat, tot la Pisa, în sezonul 2022-2023, sub formă de împrumut de la Galatasaray.

Directorul sportiv Davide Vaira urmează să ia decizia în transferul lui Olimpiu Moruțan

Din partea medicilor turci, prognoza de recuperare totală în cazul lui Olimpiu Moruțan a fost decembrie 2024, însă jucătorul se consideră mult mai aproape de revenire.

Prin urmare, agenția de impresariat a fraților Becali a încercat să-i găsească mijlocașului o nouă echipă în acest mercato, iar cei de la Pisa s-au arătat interesați, în contextul în care Moruțan a lăsat o impresie bună la prima aventură în Toscana.

Și legendarul Filippo Inzaghi, antrenorul celor de la Pisa, a fost deschis unei posibile mutări, mai ales pentru că a regăsit în ceilalți doi români din echipă, Marius Marin și Adrian Rus, doi jucători pe care se poate baza.

Din informațiile GSP.ro, „nerazzurrii” sunt dispuși să îi ofere o șansă lui Moruțan, chiar dacă extrema lui Ankaragucu nu va putea fi disponibil de joc în următoarele etape. Formula de transfer este reprezentată de un împrumut cu opțiune de cumpărare definitivă, la finele stagiunii, în schimbul a 3 milioane de euro.

O problemă în realizarea mutării ar putea fi salariul jucătorului, ce se ridică la un milion de euro, sumă pe care italienii nu sunt dispuși să o achite integral pe perioada împrumutului.

Acum, ultimul cuvânt în realizarea transferului urmează să fie cel al lui Davide Vaira, fost jucător și director sportiv, cu o poveste interesantă în spate.

Cine e oficialul care decide transferul lui Olimpiu Moruțan » A învățat meserie în Football Manager și visează să promoveze împreună cu Filippo Inzaghi în Serie A
Davide Vaira (39 de ani) va avea ultimul cuvânt de spus în transferul lui Olimpiu Moruțan la Pisa. A semnat cu toscanii în iulie. Foto: Pisa Sporting Club

„În Footbal Manager mi-au rămas mereu fonduri”

Pasiunea pentru fotbal a lui Davide Vaira își are originea în celebrul joc video care, așa cum o spun tot mai mulți oameni din lumea fotbalului, l-a ghidat în vocația sa.

Într-un interviu, oficialul care a semnat în această vară cu Pisa se arăta nostalgic.

Amintirile după-amiezelor mele de adolescență sunt cu Football Manager, la fiecare oră a zilei, chiar și atunci când jucam fotbal. Cu patru ore de antrenament fizic și apoi multe cariere. Mi-a luat mult să reușesc să joc doar un meci, nu mai mult, mi-au rămas mereu fonduri, am fost atent la buget.

- Davide Vaira, director sportiv Pisa

Ca fotbalist, Vaira a evoluat la echipe din ligile inferioare ale Italiei, iar cariera de conducător și-a început-o în 2015, la Bogliasco. Au urmat Robur Siena (2018-2020), Modena (2021-2024), pentru ca mai apoi să accepte provocarea lansată de Pisa.

Toscanii l-au dorit pentru că în ultimii ani s-au intersectat des cu el în negocierile de transfer. A intermediat schimbul Gliozzi-Bonfanti, împrumutul lui Artur Ioniță și transferul lui Mario Gargiulo.

35,33 de milioane de euroeste valoarea lotului celor de la Pisa, potrivit Transfermarkt

Misiunea lui Vaira este să-i construiască lui Pippo Inzaghi o echipă suficient de bună pentru a încerca promovarea în Serie A. Specializat în „revoluții”, acesta va fi nevoit să reducă bugetul de salarii actual, dar și numărul de de jucători, întrucât vestiarul găzduiește în prezent peste 30. Prin urmare, mai mult de zece dintre aceștia vor face loc profilurilor indicate de Filippo Inzaghi.

După 3 etape disputate, Pisa ocupă locul 4 în al doilea eșalon din Peninsulă, cu 5 puncte acumulate.

Alexander Lind (atacant, 22 de ani), Mehdi Leris (extremă, 26 de ani), Adrian Semper (portar, 26 de ani), Samuele Angori (fundaș lateral, 20 de ani), Zan Jevsenak (mijlocaș defensiv, 21 de ani), Malthe Hojholt (mijlocaș defensiv, 23 de ani) și Giovanni Bonfanti (fundaș central, 21 de ani) sunt transferurile Pisei în mercato de vară.

Lotul Pisei are o bază mai mult decât bună și avem idei foarte clare despre cum să o întărim, chiar dacă trebuie să recunosc că nu este ușor să îmbunătățim nivelul jucătorilor din lotul actual. Apreciez foarte mult faptul că suntem deschiși și spre piața externă. Jucătorii pe care îi transferăm trebuie să aibă caracteristici utile echipei noastre. Obișnuiesc să vorbesc despre jucători doar în momentul în care au semnat contractul.

- Davide Vaira, director sportiv Pisa

Match Quiz U. Craiova - Rapid

Ești expert în fotbalul intern? Plasează gratuit predicțiile tale și câștigă superpremiile puse în joc!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează