INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  ITALIA

OFICIAL Man și Mihăilă au un nou antrenor la Parma! Vine de la Manchester City

Enzo Maresca // foto: Imago
Enzo Maresca // foto: Imago

Articol de GSP - Publicat joi, 27 mai 2021 14:19 / Actualizat joi, 27 mai 2021 14:47

Enzo Maresca (41 de ani) este noul antrenor de la Parma. Sezonul viitor, îi va pregăti pe Dennis Man și Valentin Mihăilă în Serie B.

Parma a anunțat că italianul Enzo Maresca este noul antrenor principal al echipei. Maresca vine de la echipa U23 a celor de la Manchester City, alături de care a câștigat Premier League 2.

„Președintele Kyle Krause și toți cei de la Parma Calcio ar dori să îi ureze lui Enzo succes în această nouă experiență”, se arată în comunicatul clubului.

Enzo Maresca, noul antrenor de la Parma

Înainte de aventura de la Manchester City, care a durat aproximativ un an, Maresca a mai activat ca antrenor secund la West Ham, Sevilla și Ascoli. 

În cariera de fotbalist, Maresca a evoluat pentru câteva cluburi renumite, precum Juventus, Fiorentina, Sevilla, Olympiacos, dar și West Brom, Bologna, Malaga, Sampdoria și Palermo. S-a retras în 2017, de la Hellas Verona.

Obiectivul lui Enzo Maresca va fi de a o promova pe Parma în Serie A. Pentru acest obieciv, Maresca îi va avea la dispoziție pe românii Dennis Man și Valentin Mihăilă. 

Roberto D'Aversa și-a luat adio de la Parma

Roberto D'Aversa, antrenorul sub comanda căruia „cruciații” au căzut în al doilea eșalon italian, nu a rămas la cârma echipei. După ce despărțirea sa de Parma a fost oficializată, D'Aversa a întocmit o scrisoare de rămas-bun pentru suflarea „gialloblu”. 

Fiecare dintre noi are propriul Teatru al Viselor. Ani buni, pentru mine acesta a fost Tardini. Știu totul despre el, banca Parmei, în special. Dacă închid ochii și ascult cântecele pentru jucători, mă trec fiorii. Îmi imaginez zâmbetele fericite ale copiilor după golurile noastre, fluierul final, interviurile. Și așteptarea de a merge după meci și a întâlni fanii, de a le strânge mâinile, de a-i privi în ochi și a le vorbi sincer despre o victorie sau o înfrângere.

Am fost norocos să trăiesc așa pentru mulți ani, iar faptul că această pandemie absurdă ne-a privat de toate acestea mă lasă cu multă durere. Am iubit să antrenez Parma, pe Tardini și oriunde în Italia. Am avut cea mai frumoasă, interesantă și intimă parte a carierei. Mereu voi iubi aceste culori, mereu voi iubi să mă întorc la Parma. Voi urmări soarta acestui club, compus din oameni superbi și competenți și care, mulțumită președintelui Krause și extraordinarei sale familii, se va întoarce curând în Serie A. 

Mulțumirile finale le las pentru jucători, de la cei care au jucat mai puțin la cei care au fost tot timpul prezenți. Fiecare dintre ei a contribuit la a-mi face experiența la Parma profundă, de multe ori captivantă. Am avut onoarea și plăcerea de a-i antrena, de a împărtăși cu ei momente sportive de neuitat, cu suișuri și coborâșuri, cu laude și critici, cu victorii și înfrângeri. 

- Roberto D'Aversa

Mai multe știri din fotbalul internațional:

De necrezut! Câți ani au trecut de când De Gea n-a mai apărat un penalty + ce scria pe lista primită înaintea loteriei cu Villarreal

Zidane a plecat de la Real Madrid! Allegri s-a săturat să aștepte și semnează cu un alt gigant

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scapată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează