INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PARMA - MILAN

Man, „omul meciului” cu Milan: „A fost un ghimpe constant în coasta lui Theo Hernandez”. Marele său regret

Dennis Man, felicitat de coechipieri. În stânga, Vali Mihăilă. Foto: Imago
Dennis Man, felicitat de coechipieri. În stânga, Vali Mihăilă. Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 25 august 2024 12:54 / Actualizat duminica, 25 august 2024 12:54

Corriere dello Sport i-a dat lui Dennis Man nota 7, cel mai mare calificativ al meciului Parma - Milan 2-1. Iar Corriere della Sera amintește că românul i-a fost recomadat Parmei de Adrian Mutu.

Ziarele italiene n-au nicio îndoială. Dennis Man a fost MVP-ul meciului Parma - Milan 2-1. Folosit până-n minutul 73, extrema Parmei a deschis scorul chiar în minutul 2, iar Corriere dello Sport i-a dat nota 7, cea mai mare!

Corriere dello Sport: „Theo Hernandez nu l-a prins niciodată”

„Un ghimpe constant în coasta lui Theo Hernandez, care nu l-a prins niciodată. Și chiar când Man se mută pe alte zone ale terenului, este un pericol. Dacă își mai reglează bine și ținta...”, a comentat ziarul amintit.

Același Corriere dello Sport l-a notat cu 6,5 pe coechipierul lui Man, Vali Mihăilă: „Alături de Valeri, pe flancul stâng, mereu l-a băgat în criză pe Calabria. Mihăilă nu e pe creasta valului, ca Man, dar și el face o figură bună”.

Dennis Man a egalat numărul de goluri marcate în primul său sezon din Serie A

Pentru Dennis, a fost a doua reușită consecutivă, în tot atâtea etape derulate din noua ediție a Seriei A. „Deja a egalat numărul de goluri înscrise în precedenta sa ediție de Serie A, 2020 - 2021, când a bifat 14 prezențe”, a remarcat Gazzetta dello Sport.

Corriere della Sera, la rându-i, a simțit nevoia unei prezentări ceva mai speciale, chiar dacă Man nu este un necunoscut în fotbalul italian.

Corriere della Sera: „Dennis Man a fost recomandat Parmei de Adrian Mutu”

După ce remarcă faptul că „i-a servit Diavolului un duș rece”, făcându-și astfel „un cadou cu două zile înaintea celei de naștere”, publicația amintește că, la 12 ani, tricolorul a dat probe la Manchester City: „Micuțul Man le-a picat, dar nu s-a demoralizat. S-a întors în țară, la UTA, și la 17 ani a ajuns la Steaua București.

Iar din ianuarie 2021 este la Parma. Omul are un singur obiectiv: să încerce să repete aici ceea ce a făcut compatriotul său Adrian Mutu în 2002-2003 , când a marcat 22 de goluri în 36 de meciuri. Însuși Mutu a fost cel care l-a recomandat la Parma cu un telefon : «Dennis este foarte puternic, mergeți la sigur»”. 

Marele regret al lui Dennis Man, a pus școala în plan secund

Corriere mai scrie că „orașul emilian îl iubește deja pentru ceea ce a arătat pe teren și pentru atașamentul față de club în anii de B”. Și amintește: „Man a renunțat la multe lucruri pentru a încerca să urmeze o carieră în lumea fotbalului: «Am un singur regret.

În copilărie m-am concentrat exclusiv pe fotbal, pentru mine școala era pe locul doi. Le spun copiilor că nu e așa, acolo se construiește viitorul. Du-te acolo!»”,

1:24 e minutulîn care Dennis Man a marcat împotriva Milanului. Al doilea cel mai rapid gol al Parmei, de la cel înscris de ex-craioveanul Jasmin Kurtic (00:23) pe 4 octombrie 2020 contra Veronei.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu nu are stare » Decizia luată imediat după meciurile din Liga Națiunilor
Nationala
Mircea Lucescu nu are stare » Decizia luată imediat după meciurile din Liga Națiunilor
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
Superliga
Victor Pițurcă e convins că FCSB a greșit grav cu transferul lui Daniel Bîrligea: „Cum să dai două milioane pe el?”
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor
Handbal
În seara în care Cristina Neagu și-a anunțat retragerea, Dinamo a câștigat lejer la debutul în Liga Campionilor

„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”

Gafă INCREDIBILĂ a președintelui Klaus Iohannis la ceremonia de decorare a sportivilor medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Paris! A citit greșit de pe foaie


Comentarii (1)
Van_Basten
Van_Basten  •  25 August 2024, 13:38

"Micuțul Man le-a picat, dar nu s-a demoralizat. S-a întors în țară, la UTA, și la 17 ani a ajuns la Steaua București." Gesepe, daca era profesionist, ar fi putut insera un "n.r. - FCSB" dupa acel "Steaua Bucuresti". Dar nu e si nici nu va mai fi.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează