INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  COMPROMIS

Răsturnare neanticipată » Ianis Hagi semnează: n-a avut de ales!

Ianis Hagi se antrenează la Rangers cu echipa a doua
Ianis Hagi se antrenează la Rangers cu echipa a doua

Articol de - Publicat sambata, 31 august 2024 10:43 / Actualizat sambata, 31 august 2024 15:05

Ianis Hagi (25 de ani), mijlocașul ofensiv al lui Rangers, a fost convins să renunțe la aproape un sfert din bani pentru a i se îndeplini dorința de a continua pe „Ibrox Park”!

Văzând că nu poate scăpa de salariul său uriaș, din cauza ratării transferului în Superligă ori în străinătate, vicecampioana Scoției i-a propus rezilierea acordului scadent pe 31 mai 2025.

Sursele GSP.ro din Glasgow susțin că fostul șeptar al „The Gers” s-ar fi resemnat cu scăderea de 6.000 de euro net lunar! În plus, Ianis mai are un concurent tare pe post: cel mai rapid marcator din istoria EURO a semnat cu Rangers!

Ianis Hagi a admis o soluție de compromis în ultimele ore de mercato estival.

În fața sumbrei perspective de a fi pus pe liber, la propriu, de Rangers, care l-a avertizat că-i va rezilia contractul scadent pe 31 mai 2025 și îi va achita o „lichidare” mică (în pierdere pentru fostul șeptar de pe Ibrox Park, care ar fi trebui să mai încaseze 3,6 milioane brut, 2,275 milioane net, în următoarele 21 de luni!), fiul „Regelui” s-a resemnat cu oferta clubului din Glasgow.

Potritvit podcastului Heart in Hand și informațiilor culese de GSP.ro din Regat, singura variantă pentru ca Hagi jr. să poată continua pe Ibrox Park, așa cum a admis recent că vrea, într-o postare pe rețelele sociale, a fost micșorarea salariului său de 21.000 de pounds săptămânal cu o sumă de aproximativ 5.000.

Cu alte cuvinte, în loc să-i fi crescut venitul cu 6.000 de lire sterline, ipoteză valabilă din momentul în care Ianis ar fi bifat încă o prezență la echipa pregătită de Philippe Clement (la 100 de meciuri se activa o clauză specială, așa cum GSP.ro a dezvăluit), „tricolorul” s-a ales cu un minus de aproape un sfert din bani încasați odată cu reînnoirea angajamentului făcută în decembrie 2022.

16goluri și 21 de assist-uri a reușit Ianis Hagi în 99 de partide bifate la Rangers (total 5.762 de minute) în cele trei sezoane și jumătate scurse după mutarea de la Genk. Cota sa de piață a scăzut la două milioane de euro, conform Transfermarkt.de

Pierde 300.000 anual și e condamnat la banca de rezerve!

Astfel, potrivit noii înțelegeri, a cărei scadență nu a fost încă aflată, jucătorul de 25 de ani va primi doar un milion de euro net pe sezon, însă oricum cifrele respective reprezintă dublul ultimei oferte primite de la Rapid, pe care a refuzat-o.

Cluburile ajunseseră la un acord pentru suma modică de transfer de 350.000 de euro plus bonusuri de performanță, iar Gigi Becali se pronunțase favorabil unei mutări la FCSB pentru o participare în grupa Europa League (în care, culmea, ar fi fost adversar al lui Rangers!). Cu noul venit anual, Ianis iese din Top 11 al câștigurilor de la Rangers.

Hagi jr. va fi reprimit la prima echipă, dar ipoteza de lucru e potrivnică

Din nefericire pentru internaționalul cu 39 de selecții și 5 goluri, viitorul nu arată deloc roz pe Ibrox Park. Și nu neapărat pentru că managerul belgian nu l-a folosit nicio secundă de când a preluat banca tehnică a celor de la Rangers (15 cotombrie 2023).

Răsturnare neanticipată » Ianis Hagi semnează: n-a avut de ales!
Ianis Hagi, în momentul în care a obținut penalty cu Slovacia (1-1), în grupa de la Euro 2024 / foto: Cristi Preda (GSP)

Ci pentru că, în chiar ultimele ceasuri de mercato, Rangers a făcut a doua cea mai scumpă mutare a verii (după Mohamed Diomande, Nordsjaelland, 5 milioane). De la Sassuolo a venit un fost coleg al lui Horațiu Moldovan și autorul celui mai rapid gol din istoria EURO, tocmai rival pe post cu românul!

Nedim Bajrami, cu patru luni mai tânăr decât fotbalistul crescut în academia Viitorului/Farului, a costat patru miloane de euro prin mutarea de la Sassuolo, cu care retrogradase în mai în Serie B, și ocupă postul de mijlocaș ofensiv.

„Clement va avea astfel mai multe opțiuni pentru acel loc din compartimentul median deficitar. Poziția numărului 10 pare mult mai puternică decât în presezon. Așa cum a făcut și la sosirea sa, Philippe Clement va trebui doar să se descurce - dacă Hagi a rămas pe Ibrox Park”, scrie presa din Glasgow, în preziua Old Firm.

Albanezul i-a dat gol Italiei, nimeni alta decât pe-atunci campioana Euro 2020, în secunda 23 a partidei inaugurale a grupei A de la turneul final recent disputat în Germania, meci pe care până la urmă trupa lui Luciano Spalletti l-a câștigat cu 2-1.

Mijlocașul cu 26 de selecții și 5 goluri, care a fost titular constant la Euro 2024, la care Albania a reușit un 2-2 cu fosta vicecampioană mondială din 2018, Croația, (Ianis are cifre mai slabe, 188 de minute din patru apariții în Germania la Euro 2024, față de 247 ale lui Nenad în doar trei prezențe!), va fi o opțiune mai de luat în calcul la Rangers decât revenirea lui Hagi jr. în primul unsprezece, în care acesta n-a mai figurat de pe 27 mai 2023, de la un joc din Premiership (3-0 cu St. Mirren, 69 de minute).

997de minute a prins Ianis Hagi în cele 27 de partide (2 goluri și 2 pase decisive) la Alaves din sezonul trecut, în care Rangers l-a dat cu împrumut. În LaLiga, n-a reușit decât două assist-uri, ultimul pe 10 mai, la 2-2 cu Girona

„Sunt aici, muncesc și sunt gata s-o ajut pe Rangers”

Acum Ianis Hagi nu mai are de ales, trebuie să se bată pentru a-l convinge pe Clement că există și el prin lotul lui Rangers. „Sunt conștient de zgomotul și speculațiile care s-au creat despre situația mea, rolul meu și contractul de la club. Am iubit să joc pentru Rangers și pe fanii de pe Ibrox din momentul în care am ajuns aici. Vreau să fie clar, nu am cerut niciodată să plec de la acest club.

Voi fi mereu disponibil, există mereu o cale pe care să navighezi prin fiecare situație dacă există voință de ambele părți și asta a fost comunicat de mine și echipa mea cu câteva săptămâni în urmă. Sunt aici, muncesc, sunt gata să o ajut pe Rangers. Muncă, luptă pentru club, echipă și antrenor”, a transmis Ianis Hagi pe Instagram.

Ianis nu vine, în primul rând, rămâne afară. El are contract cu Rangers. Apoi, ce i se întâmplă lui la Rangers e o poveste. O poveste urâtă. N-am vrut să vorbesc, dar atât spun. Le transmit și celor de acolo, e o poveste urâtă. Un jucător care a fost cel mai bun tânăr al lor, s-a accidentat acolo, s-a dus să joace și s-a întors. Iar acum se antrenează singur
Gică Hagi, managerul Farului

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rapid obține un rezultat mare în Liga Campionilor la handbal feminin » Prestație remarcabilă în fața triplei câștigătoare a competiției
Handbal
Rapid obține un rezultat mare în Liga Campionilor la handbal feminin » Prestație remarcabilă în fața triplei câștigătoare a competiției
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Liga 3
„Cea mai modernă bază sportivă din România” a primit undă verde! Va fi al doilea cel mai mare stadion din țară
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă
Superliga
Moment de necrezut în Superliga! Gică Hagi l-a dat afară după doar o lună, jucătorul s-a întors la fosta echipă

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (70)
ray51
ray51  •  07 Septembrie 2024, 11:09

Gica, ce faci tu pt fiul lui Rivaldinho nu-i obliga pe cei de la Rangers sa procedeze la fel cu Ianis.

danglumetu
danglumetu  •  02 Septembrie 2024, 13:27

a continua nu inseamna a juca! reducerea inseamna ca n-are valoare de banii incasati anterior! va face lucescu vreo minune cu ianis ca si cu ta-so in '92???

danglumetu
danglumetu  •  02 Septembrie 2024, 13:24
Postat de vilsan04ionut pe 31 August 2024, 19:24

Sunteti critic de arta, aveti studii de specialitate? Talentata, netalentata, tablorile se vand, rolurile vin, banii intra in buzunar. Ura si la gara!

esti sigur ca-si poate sustine luxul, nivelul de trai f ridicat din ce produce pe scena, ecran si sevalet? probabil ca daca-n fiecare casa de machedon sau prieten al lui ta-so va fi un tablou, cel putin, de-al ei, e posibil...

Vezi toate comentariile (70)
Comentează