INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PREMIER LEAGUE

EXCLUSIV „Să nu facă o «românească»” » Avertisment frontal pentru Drăgușin, uitat din nou pe bancă la Tottenham: „Asta este realitatea”

Radu Drăgușin // foto: Imago Images
Radu Drăgușin // foto: Imago Images

Articol de - Publicat luni, 16 septembrie 2024 16:32 / Actualizat luni, 16 septembrie 2024 17:08

Raul Rusescu, 36 de ani, triplu campion al României alături de FCSB și Unirea Urziceni, îl sfătuiește pe Radu Drăgușin (22) să se pregătească serios la Tottenham, să nu „facă o «românească»”, declarându-se încrezător că fundașul român va primi destule șanse în acest sezon.

O singură apariție pentru Radu Drăgușin în cele 4 meciuri jucate de Tottenham până în acest punct al sezonului: românul a profitat de accidentarea lui Micky van de Ven și a fost integralist în eșecul cu Newcastle, 1-2. Câtă vreme Romero și Van de Ven au fost apți de joc, Drăgușin s-a văzut nevoit să se mulțumească cu statutul de rezervă, inclusiv în derby-ul cu Arsenal de duminică seara.

Raul Rusescu, triplu campion al României, fost internațional cu 9 apariții și 1 gol sub tricolor, nu consideră că această situație ar trebui să-l dispere pe Drăgușin. El îl sfătuiește pe apărătorul lui Tottenham să se pregătească la capacitate maximă, astfel încât să se prezinte la cel mai bun nivel atunci când va fi aruncat în luptă.

Raul Rusescu, avertisment pentru Radu Drăgușin la Premier GSP: „Să nu facă o «românească»”

„Cred că Radu Drăgușin va juca mult mai mult anul ăsta decât a făcut-o în sezonul trecut, mai ales dacă o va face la nivelul din ultimul meci jucat (n.r. - la 1-2 cu Newcastle).

În acest moment, realitatea este că Van de Ven și Romero sunt numărul 1 și 2, dar eu cred că dacă Drăgușin are răbdare, lucrurile se pot schimba. Fotbalul este surprinzător, de asta este frumos. Ți se oferă oportunități. A avut una și a jucat foarte bine, a fost apreciat, chiar dacă echipa a pierdut. Cred că în etapele următoare va avea din nou oportunitatea de a juca și va trebui să fie din nou la înălțime. Ăsta este Premier League, trebuie să fii la înălțime.

Eu cred că în acest moment este prima opțiune atunci când se întâmplă ceva cu unul dintre cei 2 titulari. Trebuie să facă abstracție de lucrurile astea și să aibă un drum clar. Asta înseamnă să nu se abată de la programul lui, ceea ce înseamnă fitness, pregătire, analiză. Trebuie să rămână concentrat tot timpul și să se antreneze, pentru că șansa îi va veni. Va veni și va trebui să fie pregătit.

Dacă o face pe aia «românească» și o lasă puțin mai moale, va avea de suferit și lucrurile nu vor fi OK. În momentul ăsta, eu zic că este pe plus la Tottenham, mai ales după Campionatul European și după ultima apariție, în care s-a descurcat chiar bine.

Trebuie să meargă pe drumul ăsta, să nu se abată de la ceea ce face zi de zi, chiar dacă urmează meciuri cu United sau City în care probabil nu va juca. Trebuie să rămână concentrat, să se antreneze, să-și facă programul, rutina zilnică și să fie pregătit. Eu zic că va juca minimum 10-12 meciuri în campionat. Ce e extra, pentru el va fi un bonus”, a afirmat Rusescu la emisiunea Premier GSP.

Rau Rusescu: „Romero a fost «omorât» de toată lumea pentru acea greșeală”

Unul dintre rivalii pe post ai lui Drăgușin, Cristian Romero, a fost de vină la unicul gol din derby-ul Tottenham - Arsenal 0-1, scăpându-l din marcaj pe marcator, brazilianul Gabriel. Rusescu consideră că argentinianul a fost criticat prea aspru:

„Romero, campion mondial, un jucător incredibil de bun, a făcut o greșeală și a fost «omorât» de toată lumea. Dar uităm că vorbim despre un campion mondial! Anul trecut a fost de departe numărul 1 în centrul defensivei”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Nationala
Mircea Lucescu, întrebat care este cel mai bun fotbalist din toate timpurile » Selecționerul României a rostit 3 nume
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Tenis
Ce pensie are Ilie Năstase, după recalculare: „Nici mai mult, nici mai puțin!”
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă
Superliga
Dinamo încearcă să dea lovitura cu doi internaționali români » Unul e format de Hagi, altul a debutat și la prima reprezentativă

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (6)
_Van_Basten
_Van_Basten  •  16 Septembrie 2024, 20:44
Postat de MamaLiga pe 16 Septembrie 2024, 18:50

Rusescu (intr-un sezon) a jucat un singur meci in La Liga pentru Sevilla,alte doua meciuri a fost pe banca,iar in rest nu a fost inclus in lot. Sa fi facut vreo "romaneasca"?

Tot ce e posibil. Daca te uiti la fatza lui vezi un baiat pregatit pentru spritz si gratare, nu pentru a lupta ca titular la Sevilla.

1280
1280  •  16 Septembrie 2024, 18:51

Nu știu de ce gazeta vrea să ni-l bage pe Rusescu ,pe gât , de ceva vreme . În fine , am dat click pe articol ca să-mi spun pararea .Personal , Nu mă interesează părerea domnului Rusescu . Consider ca a fost un fotbalist mediocru , iar ca și ziarist se chinuie . Simt ca ar fi băgat la înaintare , ceva de genul cum a procedat Familia Naum , băgându-și beizadeaua în posturi pe care nu le merita.

MamaLiga
MamaLiga  •  16 Septembrie 2024, 18:50
Postat de _Van_Basten pe 16 Septembrie 2024, 18:24

Cum da el sfaturi neavenite la toata lumea.

Rusescu (intr-un sezon) a jucat un singur meci in La Liga pentru Sevilla,alte doua meciuri a fost pe banca,iar in rest nu a fost inclus in lot. Sa fi facut vreo "romaneasca"?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează