INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  DANEMARCA

EXCLUSIV Români de succes în Danemarca: „Non-stop pe locul 1. Urmează un campionat de unde granzii Europei își fac transferurile” » Imagini de senzație de la promovarea fostului șef dinamovist

FOTO: Facebook @VejleBoldklub +10   FOTO
FOTO: Facebook @VejleBoldklub

Articol de - Publicat vineri, 12 mai 2023 19:21 / Actualizat vineri, 12 mai 2023 20:22

Vejle BK a promovat matematic în prima divizie daneză! Prilej de bucurie imensă pentru suporterii unei grupări de tradiție, care tocmai ce-a celebrat 132 de ani de existență. Prilej de apreciere și pentru câțiva români, și pentru doi ex-dinamoviști, în continuare apreciați de suflarea „câinilor roșii”.

Mario Nicolae, ultima oară director sportiv la Dinamo București în ediția 2020-2021 când echipa s-a salvat de la retrogradare, este directorul tehnic al lui Vejle BK, liantul dintre echipă și conducere. De doi ani la gruparea daneză care, joi seară, a celebrat revenirea în liga de elită, la finalul remizei 1-1 cu SønderjyskE.

„Rugăminte: veniți să facem minunea!” » Câți fani sunt așteptați pe Arena Națională la Dinamo - Steaua + câte bilete au cumpărat deja „militarii”
DINAMO
„Rugăminte: veniți să facem minunea!” » Câți fani sunt așteptați pe Arena Națională la Dinamo - Steaua + câte bilete au cumpărat deja „militarii”

VIDEO. Mario Nicolae, promovare în prima ligă din Danemarca

Însuși primarul urbei atât de liniștite, de 110.000 de suflete, Jens Ejner Christensen i-a așteptat pe jucători la revenirea în oraș pentru a-i felicita pentru performanță. Vejle BK a condus autoritar competiția, a defilat în eșalonul secund.

„Este o performanță mai mult decât notabilă, prin prisma faptului că am fost non-stop pe locul 1 de la începutul campionatului. Mai sunt 3 etape și sperăm să terminăm tot pe primul loc și să câștigăm campionatul", a reacționat Mario pentru Gazeta Sporturilor.

Mario Nicolae pentru GSP.ro: „Acum e bucurie, va urma un sezon dificil"

„Obiectivul a fost atins, de a promova matematic, dar ne dorim sa câștigăm și campionatul. Pentru oraș este o bucurie imensă, Vejle fiind un club imens în istoria fotbalului danez, zilele trecute împlinind 132 de ani de existență.

O sa fie un sezon dificil pentru ca nivelul Superligii daneze a crescut foarte mult atât ca și calitate a jocului, cât și la nivel de stadioane, fani pe stadioane, marketing și așa mai departe. 

Este un campionat foarte atractiv de unde granzii Europei doresc să își facă transferurile", a mai comentat Nicolae, care a lucrat la cluburi istorice din România, FC Argeș, Petrolul, U Cluj sau Dinamo, fiind și în China, alături de Cosmin Contra.

+6 FOTO

Vreau să apreciem în mod deosebit doi oameni care au contribuit și ei din plin la această performanță, Ioan Hârjau din Iași, datorită căruia avem cel mai bun gazon din fotbalul danez, și Vlad Ioniță, kit manager, ce-a fost și la Dinamo, și la Petrolul
- Mario Nicolae, manager sportiv Vejle BK

Club istoric, care l-a dat fotbalului pe Simonsen

Actualul oficial de la Vejle a fost adus la clubul din Iutlanda - ținutul danez cu cei mai mulți români din țara nordică - de acționarul majoritar al grupării, moldoveanul Andrew Zolotko.

La clubul care l-a dat lumii fotbalului pe marele Allan Simonsen, atacant de 1,65 metri înălțime, Balon de Aur în 1977. "Vine aproape etapă de etapă la meci, e un superom", a mărturisit Mario despre legenda ajunsă la 70 de ani.

Euforia momentului a fost trăită de Nicolae alături de ceilalți jucători și udată cu șampanie. O altă veche cunoștință a dinamoviștilor, spaniolul Raul Albentosa este liderul echipei, iar bosniacul Azer Busuladzic este o piesă importantă a formației. Pe culoarul de la vestiare, Albentosa și Nicolae au savurat succesul prin faimosul „Siuuuuuu” al lui Cristiano Ronaldo.

Raul este căpitan și lider al vestiarului, iubit de toată lumea, are mare parte din meritul pentru care am reușit să promovăm și prin tot ceea ce a făcut aici
- Mario Nicolae, director sportiv Vejle BK

8puncte sunt în prezent între Vejle și Hvidovre, a doua clasată, care are un meci mai puțin de jucat

Citește și alte știri din fotbal:

EXCLUSIV Fotbalistul din Liga 1 cu două facultăți: „Am mers și la Olimpiade" » Patronul speră să obțină peste un milion de euro pe el

EXCLUSIV Yasin Hamed, fost campion cu CFR Cluj, despre ceea ce a găsit în Ungaria: „Până la ultimul sfanț și la liga a doua. O zi nu a întârziat salariul în trei ani”

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (3)
superdaniel72
superdaniel72  •  12 Mai 2023, 22:05

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

superdaniel72
superdaniel72  •  12 Mai 2023, 22:03

Asa e cu necunoscutii, acum cred ca sunt in voga...

21lva
21lva  •  12 Mai 2023, 21:42

Kit manager adică magazioner?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează