INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  PAOK SALONIC

CORESPONDENȚĂ DIN OLANDA S-ar întoarce Răzvan Lucescu în fotbalul românesc? Varianta pe care a luat-o în calcul

Răzvan Lucescu, interviu pentru Gazeta Sporturilor. PAOK se află în cantonament în localitatea Horst, din Olanda. FOTO: Cristi Preda (GSP.RO) +29   FOTO
Răzvan Lucescu, interviu pentru Gazeta Sporturilor. PAOK se află în cantonament în localitatea Horst, din Olanda. FOTO: Cristi Preda (GSP.RO)

Articol de , , - Publicat vineri, 12 iulie 2024 13:08 / Actualizat vineri, 12 iulie 2024 20:18

Răzvan Lucescu, 55 de ani, antrenor campion cu PAOK Salonic, a transmis că nu exclude varianta de a se mai întoarce în România în viitor, dar ideea lui este de a continua cât se poate de mult în afara granițelor țării.

Răzvan Lucescu, 55 de ani, a câștigat campionatul cu PAOK Salonic, după o serie impresionantă în care a „măturat” pe drum toate rivalele la titlu.

Acum, are ultimele zile de cantonament în Olanda, la Horst, unde a zăbovit la o discuție câteva ceasuri cu reporterii GSP acreditați la turneul final al Euro 2024.

Răzvan Lucescu: „Nu am luat în calcul să nu mă întorc în fotbalul românesc”

În cadrul unei interviu in extenso acordat de antrenor, la un moment dat, a fost chestionat dacă a luat în calcul, vreun moment, o revenire în Liga 1. Sau dacă a existat vreun contact din partea unui patron sau grupare din România care să-l dorească de curând, în ultimii ani.

Antrenor care lucrează de 10 ani în străinătate, în Grecia și Arabia Saudită, Răzvan a analizat opțiunea.

„Nu am luat în calcul varianta să nu mă întorc în fotbalul românesc! Nu m-am gândit vreodată că nu mă voi mai întoarce. Dar atât timp cât voi avea posibilitatea să stau în străinătate, voi rămâne în străinătate”, a replicat tehnicianul care tocmai a cucerit al doilea titlu al său cu PAOK Salonic.

4 titluriare PAOK Salonic în istoria grupării, două sunt obținute cu Răzvan Lucescu la conducere. Și mai are două Cupe ale Greciei din totalul de opt ale clubului

Răzvan Lucescu, despre fotbalul românesc: „A scăzut foarte tare!”

Răzvan Lucescu a încercat o comparație între ceea ce a trăit el în fotbalul intern și ceea ce este în prezent.

„Sunt două aspecte ale fotbalului românesc. Eu am trăit acolo într-un moment frumos la nivel de cluburi. Și prin participarea celor două echipe în acel sfert de finală de Cupa UEFA (n.r. Rapid și Steaua). A fost o perioadă în care, patru ani la rând, dacă nu chiar mai mult, echipele românești depășeau faza grupelor și ajungeau în primăvara europeană. Deci de aici e o mare diferență! Acum fotbalul a scăzut foarte tare.

Față de ultimii ani am senzația, fără să fi urmărit cu mare atenție, că fotbalul nostru este în creștere. Atracția pentru public este mai mare, interesul este mai mare, automat competiția este diferită și nu mai sunt doar două echipe.

Sunt mai multe care pretind că se pot bate la titlu. FCSB, CFR, Farul, Universitatea Craiova, Rapid, care vine tare din spate. Campionatul atrage mult mai mult și este o bază importantă pentru un restart al fotbalului românesc", a mai declarat Lucescu.

Foștii mei patroni sunt cu sufletul lângă mine și țin la mine. Și eu țin la ei. Cu domnul Copos, de la Rapid, și cu domnul Neculaie, de la Brașov, am vorbit în ultimii ani. N-aș spune zilnic sau săptămânal, dar atunci când a fost nevoie am luat legătura

Răzvan Lucescu, antrenor PAOK Salonic

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Superliga
Bănel Nicoliță, impresionat de mutarea de la FCSB: „Va face furori. M-am interesat și eu”
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească
Special
Secretele alimentare ale fotbaliștilor dezvăluite de nutriționistul vedetelor din Liga 1 + Motivul pentru care oamenilor obișnuiți le este greu să slăbească

„Domnule Ion Țiriac, ați primit pensia recalculată?” » Răspunsul miliardarului pentru GSP: „Mi-e rușine să spun! Scuzați-mă...”

Simona Halep și proaspăta soție a lui Ianis au atras toate privirile la evenimentul de la Academia lui Hagi


Comentarii (1)
YATO
YATO  •  12 Iulie 2024, 20:23

Intrebari stupide.Fotbalul romanesc este o epava in deriva.La ce sa se intoarca,nu stie de unde a plecat?Superliga lui peste prajit .Iar o sa fie un an fara calificari in cupele europene.Cfr Cluj a adus jucatori liberi de contract .Fara bani nu faci nimic.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează