INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  RANGERS

EXCLUSIV Situația lui Ianis Hagi îl bulversează pe fostul mare fotbalist al României: „N-ai cum! Nici antrenorul nu poate face asta la infinit”

Ianis Hagi, foto: Imago Images +5   FOTO
Ianis Hagi, foto: Imago Images

Articol de - Publicat miercuri, 18 septembrie 2024 19:00 / Actualizat miercuri, 18 septembrie 2024 19:38

Fostul mare fotbalist Iosif Rotariu, proaspăt înregimentat la Farul în funcția de scouter, a vorbit într-un interviu acordat Gazetei Sporturilor despre situația ingrată experimentată de Ianis Hagi la Rangers. Interzis la prima echipă de managerul Philippe Clement, Hagi jr. traversează o situație similară celei prin care a trecut Dorin, nepotul lui Iosif Rotariu, la FC Bruges.

Trecut pe linie moartă în Scoția, Ianis Hagi se află într-un moment de cumpănă al carierei. Fără să mai primească șanse din partea scoțienilor, românul pare a fi captiv într-un „labirint” fără ieșire la Rangers, unde n-a fost inclus în listele pentru campionat și Europa League. Chiar și fără minute la club, mijlocașul a fost convocat la națională și a contribuit la victoria cu Lituania, meci în care a scos un penalty la 1-1.

Iosif Rotariu, 61 de ani, face o paralelă între ipostaza dificilă resimțită de Ianis și perioada în care nepotul său fusese „expulzat” de belgienii de la Bruges. Roti nu înțelege cum un fotbalist cu realizări la națională poate fi ignorat pe toate planurile la echipa de club.

Iosif Rotariu, despre necazurile lui Ianis Hagi de la Rangers: „Nu poți ține deoparte un jucător supervaloros cum e el!”

„Dorin l-a avut pe Michel Preud'homme, apoi a venit un croat, Ivan Leko. Nu l-a mai primit în lot, nu l-a mai primit niciunde. Cam ce pățește Ianis acum. Venea la echipa națională și gata, s-a încheiat totul.

Ianis e un jucător foarte valoros, a demonstrat-o la echipa națională a României. Nici când demonstrezi la națională nu-ți pui un semn de întrebare dacă e valoros sau nu...? El vine la echipa națională și de fiecare dată face diferența în meciuri. Iar la meciurile naționalei joci la un nivel înalt, întâlnești adversari puternici.

Chiar nu înțeleg, mi-e aproape imposibil să înțeleg situația lui, sper să se rezolve cât mai repede. Nici antrenorul nu poate ține deoparte la infinit un jucător supervaloros cum e el. N-ai cum! La un moment dat, trebuie să-i dai șanse.

Important e că el se pregătește, își așteaptă rândul și a demonstrat că e un jucător valoros. Nu mai trebuie să demonstreze. Dacă ai valoare la națională, înseamnă că poți să joci oriunde. Nu știu care sunt problemele, dar el e un jucător foarte valoros, e încă tânăr și cu siguranță va arăta foarte multe în fotbal”, a afirmat Iosif Rotariu, în dialog cu GSP.ro.

Situația nu s-a schimbat deloc. Nu este doar decizia mea în acest sens. Nu există niciun motiv să mergem mai departe în acest sens!

- Philippe Clement, antrenor Rangers, despre Ianis Hagi

„În jocul cu Lituania, Ianis le-a arătat fanilor lui Rangers exact ce pierd”

Nu mai departe de acum câteva zile, presa scoțiană remarca importanța lui Ianis Hagi la naționala României: „Oamenii lui Mircea Lucescu au început jocul în urma unei victorii frumoase cu 3-0 împotriva Kosovo în deschiderea Ligii Națiunilor C, dar, cu doar trei minute până la final luni seară, păreau că ar trebui să se mulțumească și cu un punct împotriva lituanienilor.

Asta până când mijlocașul «luminilor albastre», Hagi, care a fost exclus din tabăra primei echipe la Ibrox, a apărut de pe bancă și i-a obținut echipei sale un penalty crucial.

Tânărul de 25 de ani a primit mingea pe dreapta înainte de a se îndrepta către suprafața de pedeapsă, unde a fost doborât de fundașul dreapta al Lituaniei, Justas Lasickas”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Superliga
Gheorghe Hagi a vândut iar! „Regele Exporturilor” este noul investitor de la Farul și oferă o sumă importantă: „Nu-mi place fotbalul, dar cred în Hagi!” + Cum arată acum acționariatul
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Stiri extrasport
Helmut Duckadam a fost operat pe cord deschis » Primele informații: rămâne în spital până cel puțin luni!
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!
Superliga
Intră CFR Cluj în insolvență? » Ioan Varga are datorii de peste 60 de milioane de euro pe care trebuia să le achite de 6 ani!

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (13)
Paksi
Paksi  •  19 Septembrie 2024, 08:17

Știm cu toții care este adevărul. Întrebarea care persistă, de ce este cocoloșit Ianis? De ce nu reziliază contractul cu Rangers dacă este așa de valoros? Presupun că marile echipe se vor înghesui să-l angajeze liber de contract! Dar nu! Așa stăm binișor pe margine, leafa merge înainte și noi ne plângem!

o_bic
o_bic  •  18 Septembrie 2024, 23:54

D-le Rotariu,mă pregăteam să vă dau o replică mai tăioasă dar când am citit că sunteți proaspăt înregimentat la Farul mi-am zis că e de înțeles.

Supremul
Supremul  •  18 Septembrie 2024, 22:49

Singurul semn de întrebare se pune după ce ne întrebăm ce caută sa joace la Națională atunci când nu joacă la echipa de club. Și de ce a primit numărul 10 (putea sa refuze).

Vezi toate comentariile (13)
Comentează