INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  BULGARIA

Zicu a decis marele derby al Bulgariei, ŢSKA - Levski 1-0 » Golgeter şi la alţii

Zicu (în alb) a semnat 9 din cele 23 de goluri date de ȚSKA în campionat FOTO GSP (Gabriela Arsenie)
Zicu (în alb) a semnat 9 din cele 23 de goluri date de ȚSKA în campionat FOTO GSP (Gabriela Arsenie)

Articol de GSP - Publicat duminica, 30 octombrie 2011 00:00 / Actualizat sambata, 29 octombrie 2011 20:41

Fostul atacant al Timişoarei e principalul marcator din campionatul bulgar, cu 9 reuşite, după ce sezonul trecut terminase primul şi în Liga 1


Lui Ianis Zicu îi prieşte în campionatul bulgar. N-a avut nevoie de adaptare. A înscris încă de la debut, 3-1 în Supercupa cu Litex Loveci, şi a continuat să marcheze regulat. Ultima dată în marele derby al Bulgariei, ŢSKA Sofia - Levski Sofia, pe care l-a tranşat, 1-0, prin golul din minutul 25. Aflat în 6 metri, el a pus prompt piciorul la cornerul bătut din stînga de Galcev.

A fost a 9-a reuşită semnată de atacantul român, utilizat vineri 84 de minute (ex-bistriţeanul Junior Moraes a jucat 78 de minute), în 11 etape de campionat. Adică o medie de 0,82 de goluri pe partidă. Seria îl ajută să stea confortabil pe locul întîi în topul marcatorilor, următorul clasat, brazilianul Luiz Eduardo (Montana), avînd cu trei reuşite mai puţin.

Situaţia nu face decît ca Zicu (28 de ani) să continue ceea ce a lăsat în România. Sezonul trecut, el a fost principalul puncheur din Liga 1, avînd 18 reuşite în 30 de runde pentru FC Timişoara. Performanţa l-a ajutat să treacă în iunie la ŢSKA pentru suma de 500.000 de euro.

10 goluri în 14 partide, în toate întrecerile, are Ianis Zicu la ŢSKA Sofia

400.000 de euro este salariul lui Zicu la liderul din Bulgaria, contract pînă în 2014

"Zicu este un fotbalist de calitate, poate face oricînd diferenţa. Îi sînt recunoscător pentru că m-a ajutat să încep cu o victorie al 5-lea mandat pe banca lui ŢSKA"
Dimitar Penev, antrenor ŢSKA Sofia

A ieşit cu bătaie mare
Duelul dintre ŢSKA şi Levski, un Dinamo - Steaua al Bulgariei, nu a fost lipsit de incidente. Deşi la stadion s-au aflat 1.630 de poliţişti, a ieşit cu violenţe, datorate mai ales fanilor oaspeţi. Furioşi în urma înfrîngerii, aceştia au aruncat cu diverse obiecte în forţele de ordine, care cu greu au evitat confruntările directe între suporteri. Au fost arestate 64 de persoane pentru acte de huliganism, un poliţist fiind rănit.

Raţ, folosit iar după 50 de zile!
UCRAINA. Şahtiorul lui Mircea Lucescu dă semne de viaţă, reuşind al doilea succes la rînd în 4 zile. După ce au eliminat-o pe Dinamo Kiev în Cupă, "minerii" au triumfat şi la Aleksandria (3-2). Cu Raţ revenit titular în campionat după o pauză de 50 de zile, Şahtior a pornit ca din tun, cu două goluri braziliene în 13 minute. N-a fost însă o defilare, pentru că defensiva a gafat iar. Gazdele s-au ţinut scai şi au sperat să egaleze, mai ales după ce Rakiţki a fost eliminat (71). Dar Şahtior a rezistat în finalul unui joc nervos, cu 7 "galbene" şi două "roşii".

Petrescu, ţar în Krasnodar
RUSIA. Dan Petrescu a cîştigat derbyul Krasnodarului (2-0), Kuban reuşind să-şi ia revanşa faţă de rivalii de la FC după eşecul de pe teren propriu (0-1). Al 14-lea triumf în campionat a fost decis de "dubla" lui Lacina Traore, care a ajuns la 11 goluri în 29 de etape. Fostul atacant al lui CFR Cluj a ieşit în minutul 71, Varga a fost integralist, iar Gigel Bucur a intrat din minutul 62 la oaspeţi. "Jocul n-a fost tocmai bun. Rezultatul este bun, poate puţin exagerat", a declarat Petrescu.

Ballack, gol şi nas rupt
GERMANIA. Michael Ballack a izbutit unul dintre cele mai rapide goluri ale carierei. În partida cîştigată de Leverkusen la Freiburg, 1-0, mijlocaşul de 35 de ani a înscris în secunda 101, "cap" din 3 metri în urma unui corner. A fost prima sa reuşită în Bundesliga după o pauză de 1.994 de zile, precedentul fiind pe 13 mai 2006, cînd evolua la Bayern, într-un 3-3 cu Dortmund. Ballack a părăsit terenul accidentat, în minutul 65. El şi-a rupt nasul după un duel cu Jan Rosenthal şi nu se ştie dacă poate fi operaţional la meciul cu Valencia de marţi, din Ligă.

Kezman, 6 titluri în 5 ţări
BELARUS. În 2009, Mateja Kezman era cît pe ce să se retragă pentru a deveni călugăr. La capătul unui an şi ceva de incertitudine, în care a jonglat fără spor între PSG şi Zenit, a ales să mai joace. Lăsat liber de parizieni, acum două luni a ajuns, după un scurt periplu în China, la BATE Borisov. A fost inspirat. Deoarece el nu doar că evoluează în grupele Ligii, ci a şi reuşit să cîştige campionatul din Belarus, înregistrînd o performanţă rară: campion de 6 ori cu 5 formaţii din 5 ţări diferite. Anterior, el mai luase titlul cu Partizan Belgrad (1999), PSV Eindhoven (2001, 2003), Chelsea (2005) şi Fenerbahce (2007). (Constantin Popescu)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dan Șucu, achiziție de lux pentru Marius Șumudică
Superliga
Dan Șucu, achiziție de lux pentru Marius Șumudică
Calificare-boom în grupă: FCSB poate încasa o sumă imensă, cu 40% peste cât anunță Gigi Becali! Calcule actualizate
Superliga
Calificare-boom în grupă: FCSB poate încasa o sumă imensă, cu 40% peste cât anunță Gigi Becali! Calcule actualizate
Adversara pe care Mihai Stoica abia o așteaptă în grupa Europa League: „Sunt chitit pe ei. Vali Argăseală, adu-i la București!”
Europa League
Adversara pe care Mihai Stoica abia o așteaptă în grupa Europa League: „Sunt chitit pe ei. Vali Argăseală, adu-i la București!”

Ianis Hagi, cale deschisă spre FCSB! » Veste de ultimă oră din Scoția

Echipa care a eliminat-o pe Corvinul a suferit UMILINȚA serii în Europa! Ultrașii și-au pierdut cumpătul: au aruncat TORȚE printre spectatori


Comentarii (1)
luciano86
luciano86  •  30 Octombrie 2011, 04:30

Bravo Zicule.. tine-o tot asa si poate te vede lumea buna :) interesante stirile...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează