OPINII  »  EDITORIAL

EDITORIAL 3 lucruri pe care nu le poate face Gigi Becali

Alberto Botoghina
Alberto Botoghina

Articol de - Publicat vineri, 04 octombrie 2024, 16:19 / Actualizat vineri, 04 octombrie 2024 17:30

Gigi Becali face transferurile, face echipa de start și face schimbările la FCSB! Becali își laudă și critică jucătorii, după bunul plac, iar implicarea lui e sinonimă cu haosul, de cele mai multe ori. Asta poate să facă Gigi Becali. Totuși, există unele lucruri foarte importante, vitale chiar, pe care patronul campioanei nu poate să le facă. Pentru că nu se pricepe. Iar asta ne-a demonstrat-o tuturor meciul cu PAOK, victoria asta istorică!

Gigi Becali poate să-și pună treningul de credință, să poarte căciulă pe 30 de grade. Poate să facă un show de neprivit pe aeroport, cu călugări cărați să poarte noroc într-un meci de Europa League. Poate să-l boteze pe Popescu din Tavi în George și mai poate să vorbească direct cu Dumnezeu pe teme de fotbal. Sau, legat de cea din urmă afirmație, asta crede el că poate. 

3 lucruri pe care nu le poate face Gigi Becali
Gigi Becali și FCSB au plecat la Salonic pentru meciul cu PAOK, foto: George Nistor / GSP

Totuși, la Salonic, în meci european, Gigi Becali a arătat tuturor fanilor FCSB, tuturor specialiștilor din fotbalul românesc ceea ce nu poate să facă. Și aici sunt câteva lucruri: 

Nu poate să-l bată pe Thomas Neubert! La modul absolut impecabil în care s-au prezentat jucătorii roș-albaștri din punct de vedere fizic, neamțul adus de Reghecampf arată că e upgradat sută la sută la fotbalul modern. Buba fotbalului nostru, imposibilitatea de a ne bate fizic în duelurile 1 contra 1, n-a existat aseară. FCSB a fost un monstru fizic, iar asta s-a văzut în fiecare contact. Până și Tănase, îndrăgostit de simulări, a rămas pe picioare în multe clinciuri. Iar asta chiar e o performanță!

Nu poate să-i depășească tactic pe Charalambous, Pintilii și Filip! Despre Răzvan Lucescu se știe că e un antrenor obsedat de tactică, de disciplină, de controlul total al unui meci. PAOK n-a putut s-o desfacă pe FCSB atât de mult pe cât ne-am temut toți. În 10 oameni, FCSB a părut și mai bună, și mai capabilă să închidă tot ce e de închis în fața lui Târnovanu. Iar când băieții din câmp n-au mai reușit, a închis chiar portarul roș-albaștrilor. Ce seară și pentru el!  

Luată ca echipă, ignorând cele 2-3 momente când valoarea individuală și-a spus cuvântul în favoarea grecilor, FCSB a fost de nivel european. Și lucrul ăsta nu e al patronului, e al băieților ăia 3 de pe bancă, de care toți am râs, mai mult sau mai puțin. Antrenorii de la FCSB, fie ei numerotați de la A2 la A3 și A4, sunt PRO. Cu sau fără licențe. 

3 lucruri pe care nu le poate face Gigi Becali
Mihai Pintilii, în dreapta, alături de Elias Charalambous / FOTO: Ionuț Iordache (Gazeta Sporturilor)

Nu poate ucide, oricât s-ar chinui, aura europeană a acestei echipe! Și Becali s-a tot chinuit, în ultimii mulți ani, să calce în picioare tot ce mai avea legătură cu trecutul. De la fotbaliști, antrenori și până la intervenții TV, maratonul de distrugere părea complet! În schimb, Gigi Becali nu poate să-i schimbe ADN-ul european propriului său club! FCSB adună, sub o domnie de multe ori potrivnică, meciuri mari în Europa. Generația tânără se leagă acum de PAOK, alții au mai strâns succesul cu Lazio, în timp ce norocoșii s-au bucurat de Valencia, de Ajax, de Chelsea. Putea să fie și Middlesbrough aici, cu o finală care nici ea n-a mai fost, dar să nu-i întristăm pe nostalgici. 

Desigur că lucrurile de mai sus rămân între noi. În realitatea lui Gigi Becali, Sfântul Dimitrie a așezat așa bine echipa, Sfântul Gheorghe i-a pregătit fizic și Sfântul Petru i-a pasat lui Bîrligea, pentru gol. Iar Bîrligea nu era Bîrligea, era Sfântul Ioan ...

Citește și:
Mircea Lucescu a anunțat lotul României pentru meciurile cu Cipru și Lituania. Surpriză mare
Nationala
Mircea Lucescu a anunțat lotul României pentru meciurile cu Cipru și Lituania. Surpriză mare
Becali i-a modificat contractul lui Lixandru după accidentarea suferită: „Îmi pare rău de el”
Europa League
Becali i-a modificat contractul lui Lixandru după accidentarea suferită: „Îmi pare rău de el”
FRF anunță o lovitură de proporții » Jucătorul din Ligue 1 va evolua pentru România
Nationala
FRF anunță o lovitură de proporții » Jucătorul din Ligue 1 va evolua pentru România

Comentarii (7)
cenzuratul
cenzuratul  •  04 Octombrie 2024, 17:59
Postat de mr90 pe 04 Octombrie 2024, 17:12

Orice echipa are urcusuri si coborisuri dar tu nu pricepi ...

alt becalian care nu stie sa gandeasca pentru el haha

mr90
mr90  •  04 Octombrie 2024, 17:12
Postat de cenzuratul pe 04 Octombrie 2024, 16:41

"Nu poate ucide, oricât s-ar chinui, aura europeană a acestei echipe! " unde a fost aura europeana in ultimii 6-7 ani?

Orice echipa are urcusuri si coborisuri dar tu nu pricepi ...

CharlieHarperIII
CharlieHarperIII  •  04 Octombrie 2024, 17:04

Singurul curs pe care nu e nevoie sa-l urmeze nimeni in Romania e "Cum sa gandim in clisee". Nu e nevoie, 9 din 10 cetateni se ocupa cu treaba asta. Acum, cliseul e ca FCSB a facut un meci mare, ca e o echipa "de nivel european", auzi. Daca nu rostogolesti cliseul, esti "hater". Desi, nicio echipa mare, medie, asa si-asa, nici "de nivel european", nu da mingea la adversar 50 de minute. Intentionat. Nu vezi asa ceva nicaieri in prima liga, la vest de Jimbolia. Nicio echipa nu degajeaza mingea la intamplare 45 de minute. A mers o data, nu o sa mai tina. Nu conteaza nici ca s-a intamplat cu un PAOK care are o perioada slaba, un egal si doua infrangeri, ultimele trei rezultate. Dar, pe cine intereseaza realitatea? Treaba e daca esti hater sau lover, ca asta e antonimul. Atunci, bine, pt. toti loverii, sa fiti iubiti, dragutilor!

Vezi toate comentariile (7)
Comentează