OPINII  »  EDITORIAL

Crește presiunea asupra lui Gâlcă

Editorial Aurelian Botezatu
Editorial Aurelian Botezatu

Articol de - Publicat vineri, 02 august 2024 09:23 / Actualizat vineri, 02 august 2024 15:21

Mandatul lui Costel Gâlcă la Universitatea Craiova a fost până acum marcat de lumini și umbre. Dar parcă de mai multe umbre. Eliminarea prematură din Conference League e deja un mare balast.

Fuse și se duse. „Dubla” cu NK Maribor a fost, practic, întreg sezonul european al Universității Craiova. Două meciuri în care oltenii și-au dat cu stângul în dreptul de atâtea ori încât chiar nu meritau să meargă mai departe în Conference League.

Maldonado eliminat devreme, pentru un fault prostesc, și două goluri încasate ca urmare a unor mari erori defensive la Maribor, alte erori uriașe în apărare pe „Ion Oblemenco”, la retur, în condițiile în care aveai avantaj pe tabelă.

Crește presiunea asupra lui Gâlcă
Costel Gâlcă, antrenorul Universității Craiova, foto: captură de ecran Facebook Universitatea Craiova

Senzația că Universitatea a antrenat doar faza ofensivă a dominat tot returul de joi. Aproape la fiecare insinuare a slovenilor în jumătatea noastră aveai senzația că se poate întâmpla ceva rău.

La zona mixtă și apoi, în conferința de presă, antrenorul Costel Gâlcă a mutat vina în „curtea” jucătorilor, cu expresii gen „Puteam face și faulturi tactice” sau „Dacă eram puțin mai isteți”.

Dar este în egală măsura și responsabilitatea lui. Pentru că fotbaliștii, până la urmă, joacă după cum le „cântă” el. Iar când iei goluri de gâgă, după aruncări de la margine și combinații ca la antrenament, printr-o apărare vraiște....

Clar este că eliminarea din Conference League - Craiova este prima și singura echipă din Liga 1 care părăsește Europa atât de devreme în această vară - reprezintă o bilă neagră în mandatul lui Gâlcă.

Venit la jumătatea lui aprilie în Bănie, fostului internațional nu i s-a putut imputa nimic în finalul sezonului trecut, încheiat cu doar un loc 3 și o calificare cu mari emoții în Europa. Dar acum nu mai are nicio scuză.

A făcut pregătirea de vară, iar patronul Mihai Rotaru l-a ajutat să-și „croiască” un lot așa cum și l-a dorit. Punându-i la dispoziție cam toți jucătorii pe care i-a vrut, îndepărtându-i pe aceia de care a considerat că n-are nevoie.

„Costelinho” are contract până-n vara lui 2025, cu opțiune de prelungire. A venit focusat pe titlu, iar de acum va trebui să livreze. Orice pas greșit amenință să-i scurteze mandatul în Bănie.

Citește și:
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Superliga
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Campionate
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc »  Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro
Superliga
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc » Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro

Comentarii (17)
eunescu09
eunescu09  •  04 August 2024, 03:23

Flăcăul acesta nu mai doarme de grija Craiovei, mai ales de a lui Gâlcă,ce ar fi să îl punem antrenor că oricum le știe pe toate?

OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  03 August 2024, 10:47

...nimeni in Craiova nu vrea sa mai auda de A.B. dusmanul U Cv ...

OscarElias
OscarElias  •  03 August 2024, 10:34

Esti cam dubios, nu cumva ești chiar din club? Te-am urmărit o buna bucata de timp în tăcere și ai fost mereu împotriva lui Gâlcă. Vezi de treaba ta, spionul de fotbal ;)

Vezi toate comentariile (17)
Comentează