OPINII  »  EDITORIAL

Mitriță a semnat și pentru echipa națională

Editorial Aurelian Botezatu
Editorial Aurelian Botezatu

Articol de - Publicat duminica, 18 august 2024 14:21 / Actualizat duminica, 18 august 2024 14:29

Decizia lui Alex Mitriță de a rămâne la Craiova este și un mesaj pentru selecționerul Mircea Lucescu înaintea startului în Liga Națiunilor.

Ofertat din Zona Golfului, Alex Mitriță s-a decis. A prelungit cu Universitatea Craiova până-n 2028. Și a postat și un mesaj pe Instagram: „Craiova este orașul meu, Știința este echipa mea”.

Chiar dacă noul acord conține și o clauză de 5 milioane de euro, care poate redeschide oricând discuțiile despre un transfer, dacă apare o echipă dispusă s-o achite, Mitriță pare mai tentat să scrie istorie cu oltenii lui.

Mitriță a semnat și pentru echipa națională
Craiovean get-beget, Alex Mitriță s-a decis să rămână lângă oltenii lui / Foto: Instagram @mitrita28

El traversează o perioadă foarte bună, 5 goluri și un assist în 6 etape, iar Universitatea este lider în Superliga. Un nou titlu adus Craiovei, vara viitoare, după 34 de ani de așteptare, și „Piticul Atomic” ar intra în galeria marilor fotbaliști ai Băniei.

Alex Mitriță s-ar putea întoarce la echipa națională după mai bine de doi ani

Însă prelungirea asta are cu siguranță legătură și cu echipa națională. Acolo de unde Mitriță a dispărut acum mai bine de doi ani, de la un 1-0 cu Finlanda, în Liga Națiunilor, când Edi Iordănescu l-a ținut tot meciul pe bancă.

Edi nu l-a mai vrut din cauza toanelor sale, iar după ce a format acel grup unit la lot, cu atât mai puțin. Degeaba a revenit Mitriță cu picioarele pe pământ, la Euro 2024 n-a fost loc și pentru el, în ciuda evoluțiilor bune din stagiunea trecută.

Alex Mitriță știe că în cazul unui transfer la arabi ar ieși de pe radarul lui Mircea Lucescu

Între timp, însă, Iordănescu jr a plecat de pe banca echipei reprezentative. Iar succesorul său, Mircea Lucescu, face din nou cărțile. Alex a și primit mesaje că va reintra în circuitul naționalei și din moment ce a prelungit în Bănie este clar că nu vrea să piardă din nou trenul.

Un transfer în Golf îți poate garanta bani mulți. Mai mulți decât la Craiova, chiar dacă Mihai Rotaru a plusat foarte probabil și acum, ca să-l țină. Dar e greu de crezut că Mircea Lucescu ar fi bătut drumul ca să-l vadă la lucru într-un fotbal mai prost cotat decât al nostru.

Cum răspunde rivala Rapid: Albion Rrahmani pleacă la Praga

Și încă ceva. Prin acordul intervenit între Craiova și Mitriță, Universitatea transmite în sfârșit mesajul mult așteptat de suporteri: „Vrem titlul!”. Exact la polul opus este Rapidul.

Deși susține că vrea să câștige trofee cu giuleștenii, patronul Dan Șucu pare mai aplecat spre business. În condițiile unui start modest de sezon, omul de afaceri n-are nicio problemă să-și vândă golgheterul, pe Albion Rrahmani, la Sparta Praga.

Afacerea e bună, intră 5 milioane de euro în cont, din informațiile apărute în piață, însă momentul este total nepotrivit.

Citește și:
„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”
Superliga
„Mi-a spart o vioară Stradivarius în cap!” » Giovanni Becali, dezvăluire ca-n filme: „Avea fiecare câte un cuțit la gât!”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Organizatorii Asia Fest, răspuns pentru MM Stoica în problema Arenei Naționale » Propunere neașteptată pentru FCSB
Superliga
Organizatorii Asia Fest, răspuns pentru MM Stoica în problema Arenei Naționale » Propunere neașteptată pentru FCSB

Comentarii (2)
manx
manx  •  19 August 2024, 19:00

Mitriță nu o să joace nici la FC Olt macar.Doar la Craiova are loc. Si aici, Gâlcă l-a pus cu botu' pe labe. Cel mai bine l-a descris Răzvan Lucescu. Căutati ín arhive...

alex03036
alex03036  •  19 August 2024, 10:25

Din partea mea rapid poate si retrograda. Doar ca Rahmanine un jucător foarte unflat. Nu va face mare lucru la Sparta. Era un scadere de forma la rapid, nuna facut mare brânză in primele 5 etape ale noului sezon. Deci dacă nu il dădea acum pe 5 il dadea cu 1 milion la sfârșitul sezonului.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează