OPINII  »  EDITORIAL

Rapid, grație și paralizie

Marius Mărgărit
Marius Mărgărit

Articol de - Publicat marti, 30 aprilie 2024 18:52 / Actualizat marti, 30 aprilie 2024 19:33

S-a scris și s-a spus cam tot despre acest Rapid, care tot cade în gol (fără goluri și victorii), un picaj în vid ce pare de neoprit. Ce naiba să mai zici?!

Expresia din titlu am prins-o în armată. Un căpitan șmecher, ofițer pe bune, făcea mișto de altul, făcut la apelul bocancilor, o namilă gen Obelix, paralel cu armata, care bătea pas de defilare în curbă, de frică să nu se prăbușească la întoarceri: „Uitați-vă la el, grație și paralizie!”. Noi, răcanii, râdeam pe înfundate.

Nu știu de ce, dar mă gândeam la Rapid și m-a lovit amintirea. Fiindcă se cam potrivește. De la grația de acum nici două luni (4-0 cu FCSB) la paralizia de atunci încoace e o metamorfoză inversă de neînțeles, pentru nimeni.

Nici Mircea Lucescu, hârșâit în atâtea razboaie, care a văzut răsăritul și apusul atâtor imperii fotbalistice, nu poate să explice haosul decât jonglând cu generalități de genul „o echipă se construiește greu, cărămidă cu cărămidă. E nevoie de timp, de răbdare”.

Bine, la noi se merge oricum cu duhul blândeții, să nu-l supărăm pe unul, pe celălalt. Să nu apăsăm cu „grație” pe „paralizie”.

Rapid, grație și paralizie
Cristi Săpunaru l-a ignorat pe Bogdan Lobonț după Rapid - CSU Craiova

Când, până la urmă, lucrurile sunt poate mai simple. Cu riscul de a deranja, Rapid pare o echipă total neantrenată, nepregătită. A căzut în patima autoadmirației după victoria aia mare cu rivalii roș-albaștri, și așa a rămas.

Nu are un lider pe bancă, nu mai are nici pe teren. Lobonț a căzut din greșeală în groapa lăsată de Bergodi. El zice că știe ce se întâmplă, dar ține secret. Nu știe, altfel n-ar mai bâjbâi permutând prin echipă de două etape, ca în deșert după apă. Săpunaru e prea în spate, e tot mai obosit și mai nesigur. Are totuși 40 de ani.

Iar Rapid nu mai e nici echipă. Cumva, în ultimele două luni, a pierdut tot. Nu sunt trasee de joc, combinații ioc, totul e la disperare individuală. Și golul lui Burmaz, să fim serioși, a venit tot dintr-o întâmplare, o minge scăpată de sub control de Borza.

Jucătorii au valoare, dar sunt debusolați, sfârșiți, nu se înțeleg între ei și pare că nu au cu cine să se înțeleagă nici în vestiar. Nu mai e nimeni și nimic care să oprească tăvălugul neputinței.

Dan Șucu trebuie să ia serios hățurile și să oprească cursa asta nebună spre vid. Cu orice risc, să calce fără pic de grație peste paralizia celor din jur. Chiar și a "băieților buni de acasă".

Altfel, e ca și cum ar da foc la bani. Fiindcă acum Rapid e doar grație și paralizie. Și adversarii râd mai mult sau mai puțin pe înfundate.


Comentarii (31)
grigs1981
grigs1981  •  04 Mai 2024, 19:26

"Iar Rapid nu mai e nici echipă. Cumva, în ultimele două luni, a pierdut tot. Nu sunt trasee de joc, combinații ioc, totul e la disperare individuală."As tide sa-ti dau dreptate,dar eu,ca rapidist vad mai bine...RAPID nu a fost echipa nici inainte de meciul de pomina cu fcsb.Combinatii colective nu inseamna 2 combina bine azi,maine alti 2 si cu putin noroc castigam...Nu ai dreptate nici cand spui ca au valoare,daca aveau STIAU ca BAZA fotbalului o reprezinta jocul colectiv,echipa si aplicau ce le cereau antrenorii,ca le cereau...Jucatorii RAPIDULUI cu exceptia numita Rrahmani sunt MEDIOCRI,dar nimeni nu l-a crezut pe Bergodi cand a zis ca nu i s-a dat echipa de titlu,dar se voia titlul...si sunt RAPIDIST de vreo 60 de ani,pe stadioane,nu la televizor!

supereduardo10
supereduardo10  •  02 Mai 2024, 23:45

Traba e simpla . Fotbalul romanesc este bolanv de omenii . Rapid bate FCSB la orie ora din zi si din noapte nu ca o bate dar le da 3-4 boabe fara prea mult efort. Egalu scos cu forcepsul de arbitrii la ultimul meci sta dovada ca fotbalul romanesc este in moarte clinica.. E atunci de ce caderea asta, probail cei din club stiu mai bine. Sunt sigur ca exista mai multe cauze si vom vedea daca Sucu le stie sau nu. Sper sa nu faca parte si el din grupul cu gandire limitata si sa sparga buboiul neprofesionist din jurul echipei asa ca la anul sunt toate sperantele sa conteze mai mult. Cel putin frica celor fara de nume si sigla sa se transforme in spaima, anul asta doar le-a trecut glontul pe la ureche :))

eugenrc
eugenrc  •  02 Mai 2024, 14:00
Postat de lefter_popescu pe 01 Mai 2024, 23:28

Amice, hai sa nu confundam caprele cu oile vecinului !

Ca sa nu cumva sa interpretezi gresit in mesajul ce a fost sters nu te-am jignit. Doar m-am folosit de blandele animalute de casa la care ai facut referire precizand ca o anumita categorie poarta culoarea visinie iar celalata culoarea ros-albastra. Sper ca nu fie sters si acest mesaj de sensibilii moderatori ai GSP.

Vezi toate comentariile (31)
Comentează