OPINII  »  DINAMO

S-a întors Dinamo?!

Editorial Marius Mărgărit
Editorial Marius Mărgărit

Articol de - Publicat duminica, 28 iulie 2024 11:29 / Actualizat duminica, 28 iulie 2024 15:36

E doar începutul sezonului, unul ciudat în care mulți dintre granzii celui precedent suferă, iar echipele mai mici adună, precum furnicile, puncte în cămară pentru ce-ar putea aduce iarna.

Până acum s-au adunat câteva confirmări sus, Oțelul, CFR, Sepsi, dar și jos, Botoșani sau Petrolul, dezamăgirile FCSB, Farul, Rapid, surprizele Slobozia și Buzău, ca niște mirodenii care dau un plus de savoare sălciului nostru fotbal.

N-am pus-o nicăieri pe Dinamo, fiindcă e ceva special. Echipa asta de tradiție, un dinozaur în pragul dispariției în ultimii ani, pare că a găsit cumva drumul spre revenirea la viață.

E ceva în jocul băieților lui Kopic, o fervoare ofensivă plăcută, un avertisment pentru toți că gata, „câinii" nu mai pot fi goniți doar fiindcă le arăți bățul.

Da, încă mai apar găuri și naivități defensive și chiar de grup, precum cea de la Cluj, când Abdallah și ai lui n-au putut să țină de un 2-0 la pauză cu CFR. E un fotbal brownian, periculos chiar pentru ei, dar și pentru adversari, dovadă nu doar numărul de goluri marcate, dar și numeroasele ocazii create, chiar dacă prea multe risipite cu nonșalanță.

În campionatul trecut, exact în acest moment, runda a 3-a, pe teren propriu, Dinamo era dezmembrată de Sepsi cu 3-0. Covăsnenii nu-i mai au pe Ștefănescu, Tudorie sau Aganovic, dar rămân o trupă cu un fotbal generos, efervescent, serios.

Dinamo a scos colții

De data asta, sâmbătă, în deplasare, Dinamo a suferit în prima parte, a încasat în plin voleul lui Ștefan, a și ratat iar. Dar după pauză a reușit să se scuture de statutul de victimă sigură și ar fi putut întoarce totul pentru ea. Nu și scorul (a fost 1-1), fiindcă Abdallah a dat doar în bară, iar celelalte situații au fost irosite.

Dar s-a bătut, a ținut-o pe Sepsi la respect, a dominat duelurile, a scos colții într-un meci plin de contacte dure, care mai de care mai contondent.

Chiar și cu Politic, discret spre absent în acest start de sezon, sau cu Abdallah în criză de inspirație, Kopic are soluții. Puternicul Gnahore, Cârjan, reinventat complet față de perioada Rapid, apoi Selmani sau Bani. Din bucățele lăsate pe drum de alții, Dinamo dă senzația că în sfârșit a reușit să lipească și să dea formă unei echipe, capabilă să readucă pe gazon un spirit demult uitat.

S-a întors Dinamo?!
Dinamo - Sepsi // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

E doar începutul, fotbalul nostru atât de volatil și inconstant e capabil să te contrazică de la o etapă la alta, dar rămâne impresia că Dinamo s-a întors. Că vom avea de acum altfel de derby-uri, în care FCSB, Rapid sau Universitatea Craiova nu vor bifa 3 puncte de dinainte.

Deocamdată poate e doar o promisiune, Superliga va cerne. Dar se simte o adiere că ceva e altfel. Că avem Dinamo...

Citește și:
Dan Șucu și Gică Hagi au bătut palma! Rapid, primul mare transfer pentru Șumudică
Superliga
Dan Șucu și Gică Hagi au bătut palma! Rapid, primul mare transfer pentru Șumudică
Scene comice la inaugurarea noii baze din Dolj » Cum a fost fotografiat Marius Croitoru, în timp ce penelistul Ciucă primea tricoul cu numărul 8, făcut celebru în Oltenia de legendarul Ilie Balaci
Liga 2
Scene comice la inaugurarea noii baze din Dolj » Cum a fost fotografiat Marius Croitoru, în timp ce penelistul Ciucă primea tricoul cu numărul 8, făcut celebru în Oltenia de legendarul Ilie Balaci
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”
Campionate
Rezultat șocant în Liga Națiunilor » Georgia și-a zdrobit adversara, o națională prezentă la Euro 2024: „Fiasco, rușine! Cea mai slabă prestație din istorie”

Comentarii (19)
Randoomwins11
Randoomwins11  •  29 Iulie 2024, 16:00
Postat de gipanaul pe 29 Iulie 2024, 12:41

I-ai zis-o, ciumetelui!

buna ironie. a scris 3 stelute :))

Randoomwins11
Randoomwins11  •  29 Iulie 2024, 15:59
Postat de catalin.palcu pe 28 Iulie 2024, 23:25

nici acum nu ti-ai revenit? ai plans toata vara, asa e? gata , impaca-te cu ideea: Dinamo va reveni usor-usor spre varfurile fotbalului romanesc. nu o sa mai avem treaba cu retrogradarea

pai fix asta este problema ca voi doar din umilinte traiti. cum naiba sa nu mai aveti probleme cu retrogradarea,dar cine sa retrogradeze in locul vostru. ca nu sunt 2 echipe mai slabe decat voi. te faci singur de rusine bah. mai bine va desfiintati decat sa treceti prin umilinte continue si asta o spun majoritaeta dinmovipistillr.

Final_Judge
Final_Judge  •  29 Iulie 2024, 15:48
Postat de cnr67 pe 29 Iulie 2024, 00:39

Meritul lui Kopic. Multi dinamovisti ii cereau demisia dupa returul trecut, uitand ca omul a luat echipa de la zece puncte sub linie. A avut o strategie de criza, pastrand pana si sistemul falimentar cu 3 fundasi al lui Burca, ca sa nu bulverseze jucatorii. Acum omul arata ce poate: joc solid, asezare realista, jucatori adusi cu grija si folositi judicios. Plus ca e un domn intr-o lume cu multi antrenori... ne-domni, vezi Dan Petrescu azi, sau Bogdan Andone, sau Sumi. Ce imi place mult la el e ca nu se trage de sireturi cu jucatorii, cum facea Burca, de exemplu mergand sa scandeze cu ei dupa meci.

Multi dinamovisti sunt efectiv ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează