OPINII  »  EDITORIAL

What's that, Mister Lennon?!

Editorial Marius Mărgărit
Editorial Marius Mărgărit

Articol de - Publicat marti, 30 iulie 2024 11:01 / Actualizat marti, 30 iulie 2024 11:30

E greu să te uiți la ce joacă Rapidul, darămite să înțelegi. Și am senzația că și Lennon simte la fel.

Nu știu, nu e frumos să faci haz de necazul altuia, dar căzătura aia de pe bicicletă pare că l-a dezorientat, că are ceva și nu mai poate să proceseze, să facă echipa asta să funcționeze. Iar să dai vina pe problemele din trecut nu e în regulă.

A bulibășit toată echipa cu sistemul ăsta cu trei fundași și cu permutări fără sfârșit, de la meci la meci. Micovschi zburda la UTA, aici nu mai mișcă, Petrila a fost mutat spre centru, i s-a dat numărul 10, deși e clar că nu e „decar".

Kait e de multă vreme doar o umbră, Gojkovic piua pe loc, Jambor, un rătăcit fără repere.

Chiar și Burmaz pare doar o imagine tot mai ștearsă a celui care a venit în Giulești. OK, s-au ratat iar ocazii clare, dar problema lui Lennon e că jocul scârțâie din toate osiile. Între el și Lobonț nu se vede nicio diferență. La zerourile din contract, e clar că e.

What's that, Mister Lennon?!
Neil Lennon în timpul meciului Rapid - CFR Cluj. FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Nu merge mijlocul, nimeni nu face jocul, Papeau e pe bancă, închizătorii la fel. În centru, nu doar cu Petrolul, rapidiștii nu au soluții, nu au trasee. Minge lungă și să vedem ce iese, asta e singura strategie care se vede. Stilul old british mutat cu forcepsul în Giulești. Nu că înainte nu se abuza de lansări la cravată!

E un fel de fotbal struțocămilă, din care nimeni, nici chiar jucătorii, nu pricep nimic. S-a văzut, spre final, când reproșurile și mâinile în cap s-au înmulțit.

Nicio combinație, nu există relații de joc, ocaziile apar din întâmplare, e o degringoladă totală. Nici schimbările n-au avut nicio noimă. Săpunaru a ajuns soluție de avarie, în condițiile în care Blazek tot dă rateuri, La fel și Papeau. What's that?!

Deocamdată, acționarul majoritar, Dan Șucu, cel care a inițiat toate aceste schimbări majore, după play-off-ul de coșmar din sezonul trecut, s-a retras în tăcere. L-a adus comisar pe Viorel Moldovan, omul care ar trebui să explice inexplicabilul. Dar cine să mai înțeleagă Rapidul, acum când chiar și play-off-ul pare o himeră?!

Citește și:
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
Superliga
Răsturnare de situație! Vine la București să semneze cu Rapid! Dan Șucu l-a convins cu un bonus amețitor
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”
Superliga
Șumudică nu se joacă: trei plecări dintr-un foc de la Rapid! Viorel Moldovan a făcut anunțul: „Au plecat deja, el va fi împrumutat”

Comentarii (17)
Dragon78
Dragon78  •  01 August 2024, 07:29

Rabdare! Rapidu’ are locomotiva diesel. Pleaca greu dar si cand pleaca….deraiaza:)))

portardelegenda
portardelegenda  •  31 Iulie 2024, 18:53
Postat de eugenrc pe 31 Iulie 2024, 14:35

In opinia mea, daca nu termina pe primele trei locuri din liga si nu joaca in cupele europene s-ar putea sa faca 3.14-3.14 pe relatiile lui din UK. Teoretic multe suna bine, practic putine ies asa cum pareau din punct de vedere teoretic.

Cred ca a luat in calcul varianta ta. Nu vad ce altceva l ar recomanda le Lennon.

eugenrc
eugenrc  •  31 Iulie 2024, 14:49
Postat de alex_t pe 31 Iulie 2024, 02:35

la cat de ambitios e sucu.... mai repede il pune inapoi pe mutu sau chiar pe lobont decat pe sumudica :))

Fiecare pasare pe limba ei piere mai devreme sau mai tarziu. Sucu daca era atent la Berbecali observa cati bani si cate rezultate s-au dus pe apa Sambetei datorita ambitiilor pe care le-a avut primul oier al tarii. Fotbalul are pe langa regulile lui clasice niste reguli nescrise. Dovada a facut-o Edi la nationala. Conform statisticilor Romania nu ar fi ajuns in optimi la Euro decat printr-o minune. Si minunea s-a intamplat. O combinatie de noroc si fler din partea antrenorului a facut sa traim in vara asta niste momente la care in urma cu un an nici beti nu speram. Sucu ar fi trebuit sa stie ca la mici nu prea se potriveste whisky-ul. Nici macar vinul. Tot berea e cea mai buna la mici asa cum Sumudica era cel mai potrivit pentru energia specifica Rapidului.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează