OPINII  »  EDITORIAL

Rangers, baby

Mihai Mironică
Mihai Mironică

Articol de - Publicat vineri, 25 octombrie 2024, 01:02 / Actualizat vineri, 25 octombrie 2024 01:35

Cam atât de mare este căderea fotbalului nostru de club în ultimii 15 ani, de la statura impunătoare a acelui succes cu 4 goluri marcate de Unirea Urziceni pe Ibrox la abisul acestei execuții publice cu 4 goluri încasate de FCSB.

Ar fi trebuit să fie un scor răsturnat față de acel 4-1 strălucitor al Urzicenilor pentru că FCSB a înscris și ea o dată, dar Marco di Bello a pus-o de-un jaf la drumul mare și i-a luat lui Miculescu golul marcat corect. Jaf profesionist prin care di Bello a anulat și posibilitatea unei intervenții din camera VAR, italianul intervenind incredibil pentru acest nivel, înaintea încheierii fazei, precum o făcea perfid și brigada lui Marciniak la Real-Bayern în semifinala Champions League din sezonul trecut.

FCSB nu a fost doar învinsă, ci chiar umilită. Golul al doilea al lui Cerny, când cehul pătrunde ca prin brânză, nicio aluzie, așa este expresia, prin terenul, prin ceea ce trebuia să fie defensiva campioanei, a arătat ca la un meci când Rangers întâlnește prin Cupă echipa vreunui cătun scoțian.

Tot auzim că Rangers a fost mai puternică fizic, dar nu se poate reduce decalajul doar la acest aspect. Rangers a fost mult, mult mai bună la orice detaliu al jocului, tehnic, tactic, psihologic, fizic.

Edjouma și Ștefănescu spre autoexcludere

Sunt doi jucători care au impresionat în trecut, dar care și în această seară au arătat niște limite alarmante, Edjouma și Ștefănescu. Cred că în iarnă se vor găsi opțiuni pentru debarcarea lor. Edjouma își mai acoperea carențele din apărare cu ce izbutea în atac, dar azi a fost zero peste tot.

Ștefănescu mai merge doar ca la handbal, să-l introduci atunci când ai faze fixe. Dar e nedrept să ne rezumăm doar la cei doi. Orice fotbalist de la FCSB a fost surclasat pe Ibrox de adversarul lui direct.

Extravaganța cu Mihai Popescu în stânga a semănat cu cele de la națională la EURO cu Mogoș sau Burcă înotând greoi în acel flanc. Tinerii atât de lăudați, Octavian Popescu, Pantea, Musi, nu există pentru acest nivel.

Iar Bîrligea nu poate fi scuzat doar cu lipsa paselor bune de la mijlocași. A pierdut mai toate mingile nereușind vreun dribling, vreo zvâcnire, chiar și niște pase simple.

Mai bună o umilință în Europa League decât o ciprioțeală prin Nations League

Gigi Becali și Mihai Stoica ne-au transmis ideea că nu poți face diferența între titulari și rezerve la FCSB, că echipa campioană are două linii de titulari. Seara de coșmar de pe Ibrox ne-a arătat că nu e nicidecum așa. Becali vine cu o concluzie pragmatică după ce a visat la începutul sezonului că și-a făcut un lot cu 20 de titulari.

El spune că FCSB ar fi pierdut oricum la Glasgow și că mai bine e să conservi energii pentru partida la care chiar ai o șansă, acasă, în compania Rapidului.

FCSB e în continuare într-o poziție excelentă, locul 13 din 36 de echipe cu două deplasări din trei partide. Până în această seară, FCSB era principalul motor care ținea SuperLiga între primele 10 campionate din ierarhia UEFA a acestui sezon.

Pentru forța financiară a unui club românesc, fie el și FCSB, este deja un miracol ce a izbutit campioana în acest parcurs european. Rămânem cu speranța că 40-50.000 de fani pe Arena Națională pot da energia cu care FCSB să se ridice la nivelul unei asemenea competiții. Și încă o concluzie: nu e corect să elogiezi naționala lui Lucescu pentru plimbarea din Liga C a Nations League și să zdrobești prin critici o echipă românească de club care și-a făcut loc într-o competiție mai selectă.

Citește și:
Presa din Scoția a ironizat-o în 3 cuvinte pe FCSB după dezastrul cu Rangers
Europa League
Presa din Scoția a ironizat-o în 3 cuvinte pe FCSB după dezastrul cu Rangers
Gigi Becali și-a pulverizat jucătorul după Rangers - FCSB: „N-a contat! Dacă îl schimbam la pauză nu mai luam 2 goluri”
Europa League
Gigi Becali și-a pulverizat jucătorul după Rangers - FCSB: „N-a contat! Dacă îl schimbam la pauză nu mai luam 2 goluri”
Ce urmează pentru FCSB în grupa de Europa League » CALCULELE, după rezultatele din etapa a treia: următoarele două meciuri sunt vitale pentru calificare
Europa League
Ce urmează pentru FCSB în grupa de Europa League » CALCULELE, după rezultatele din etapa a treia: următoarele două meciuri sunt vitale pentru calificare

Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează