OPINII  »  EDITORIAL

Dragi sportivi, aici nu vă aude nimeni

Editorial Narcis Drejan
Editorial Narcis Drejan

Articol de - Publicat vineri, 02 august 2024 14:34 / Actualizat vineri, 02 august 2024 15:18

După JO de la Sydney, cam toți marii campioni olimpici au tras semnale de alarmă, dar niciun politician n-a băgat de seamă. Sunt 24 de ani de minciuni și realitatea este că o capitală europeană nu are sală polivalentă, canotajul face slalom printre ambarcațiuni private, iar bazinul de la „Lia Manoliu” e o ruină.

Mi-ar fi rușine să fiu politician și să postez textul libidinos din social media al lui Vasile Dîncu. Nu înțeleg de ce omul ăsta se aruncă precum adolescentul pe toboganul cu apă în orice ține de sport. Nu e de ajuns că la fotbal și-a dat doctoratul în incompetență, acum, în an electoral, pac!, repede, să-i răspundă lui Popovici.

Ar trebui să vă fie rușine, domnule Dîncu, de 24 de ani, toți marii campioni strigă, dar vă faceți că-i auziți, veniți cu promisiuni de 2 lei și 23 de bani, apoi așteptați alți 4 ani, până la o medalie olimpică, pentru a vă actualiza minciunile.

Politicul a distrus sportul

Așa cum politicul a nenorocit și infrastructura feroviară, pentru a le face loc baronilor cu cutiile de sardine de pe drumurile patriei, microbuzele morții, la fel s-a întâmplat și cu sportul românesc.

Sportul nostru e mai nenorocit decât infrastructura țării, trăiește, de fapt, din banii părinților, pentru că banul public e groaznic gestionat. Și așa mai apare câte o medalie.

Din 1990, sportul a mai trăit din inerție vreo 10 ani, datorită sistemului centralizat, dar odată cu dispariția banilor, cu nesusținerea din partea statului, iar privatul nu a avut nicio îndrumare din partea politicienilor, vezi alte state de drept. Era și normal să se ajungă aici, dar, sincer, pe Ana Maria Brânză a ascultat-o cineva?

Dar pe Elisabeta Lipă, care stă de 20 de ani cu telefoane la poliție și se ceartă cu privații de pe lacul Snagov? A intervenit vreodată politicul? Facem stadioane pe care nu joacă nimeni, le plătim de 2-3 ori față de costul final, pentru că și acolo e șmecherie românească, pierderi peste pierderi și ghiciți cine plătește? Tot noi!

Politicul minte din 4 în 4 ani, abia așteaptă să boicoteze Jocurile Olimpice, așa ne-au declarat unii prin social media, iar la prima medalie a lui Popovici curgeau libidinoșeniile lor, la fel ca like-urile venite de la un popor umil, needucat, plin de lacune, care se hrănește zi de zi cu fake-news, care nu acceptă niciodată adevărul.

44 de bazine, la fel ca sălile lui Năstase

Domnul Dîncu își pune palma la ruptura de la spate, nu sunt jurnalist politic, să mă apuc să-i arăt obrazul cu propunerile sale, mai ales cum s-a trezit vorbind în problema plagiatelor din lucrările de doctorat, dar în materie de sport să tacă pentru totdeauna! Cică s-au făcut 44 de bazine, dar câte sunt olimpice?

Dragi sportivi, aici nu vă aude nimeni
Vasile Dîncu (61 de ani), fostul ministru al Apărării, l-a criticat pe Florin Talpan, juristul CSA Steaua.

David Popovici vorbește despre sportul de performanță, despre copiii care vor să ajungă ca el, unde este nevoie de bazine olimpice, repetați după mine, domnule Dîncu, O L I M P I C E.

Adică nu alea cu 5 culoare, de nici măcar 25 de metri, majoritatea au 24 de metri, pe verificate! Alea olimpice au 50 de metri, așa cum ați văzut la Paris. Dar nu înțelegeți dumneavoastră, datoria este să ne mințiți în continuare. Sunteți părtaș, la fel ca toți politicienii de după '89, la nenorocirea sportului.

Aceste 44 de bazine sunt praf în ochi, sunt la fel ca sălile lui Năstase. Câte dintre sălile acelea mai sunt astăzi funcționale? În câte s-a făcut sport de performanță? Praf în ochi.

Sportivii uitați, minciunile persistă

Am văzut-o la Ambasada României la Paris pe Ecaterina Szabo, care locuiește la 3 ore de capitala Franței, strălucitoare, așa cum a fost și acum 40 de ani, la Los Angeles, 3 medalii de aur și una de argint.

Elegantă, aranjată, a spus o realitate cruntă: copiii i-au cumpărat bilete să vadă evoluția României la JO, dar din România au venit doar promisiuni care s-au dovedit a fi minciuni.

Ăsta e sportul românesc, ești bun când câștigi medalie! De mâine, ești la lada de gunoi, iar politicienii continuă minciunile.

Citește și:
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Superliga
Giovanni Becali aruncă „bomba” în mercato » Cicâldău, deturnat în ultima clipă din drumul spre Petrolul! Vine tot în Superligă: „Va fi jucătorul lor”
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Campionate
Prinși în bar după Kosovo - România » Selecționerul n-a avut milă și i-a exclus din lot: „Nu e drept!”
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc »  Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro
Superliga
Noul stadion din regiunea Moldovei, inaugurat cu folk și cu nume mari din fotbalul românesc » Locație pitorească, investiție de 3 milioane de euro

Comentarii (33)
BrigadaDiverse
BrigadaDiverse  •  08 August 2024, 08:06
Postat de Alex90o pe 02 August 2024, 18:23

As spune că politicienii se aseamănă cu presa,o data la patru ani curg articolele laudative,uneori patetice după câte o performanță la Olimpiada ,apoi în vajnicele ziare de sport sau televiziuni nu mai vezi nici măcar o nota de subsol,la 3 zile după Olimpiada o sa auzim din nou in studiouri "Domnule Becali buna seara ne auziți ",plus articolele despre ce a făcut unde a fost și cum a pozat Anamaria Prodan ,alte titluri gen "focoasa bruneta,blonda etc",plus din nou articole ce i-au ordonat Becali lui Luțu,așa că mai ușor cu ipocrizia domnule Drejan ,asta merge pt naivi,nu pt noi care știm ce meserie practica jurnaliștii din Romania ,aia foarte foarte veche

Bravo tată! Drejane, preda te rog pixul omului ca-n proba de ștafetă (sic)

luter
luter  •  05 August 2024, 08:47

avem ceia ce se voteaza de atatea ani in acest spatiu infectat cu aceleasI MINCIUNI ,negheobia bipezilor alesi sa te reprezinte ca natie, a atins cote inimaginabile in realitate .ei sunt pentru ei sa faca averi ,sa se plimbe pe banii nostrii [vezi mutu] ,nu sa lucreze pentru tine si semenii tai .

rumunek
rumunek  •  04 August 2024, 23:06
Postat de gicapuia pe 04 August 2024, 21:27

Poate ca nu am inteles eu ca ai vrut sa transmiti. E drept ca " pensulata" e intre ghilimele si termenul inventat-neinventat poate avea mai multe sensuri. In nici un caz nu am crezut ca te referi la machiajul doamnei Lipa. Mea culpa. Totusi, nu tine explicatia ca acel cuvint nu se referea la domna Lipa. Textul e cit se poate de explicit : "În final Doamna Lipă, “pensulată” aici discret, ne amintește că nu a avut concediu." Sa auzim de bine!

Dacă nu pricepi ce scrie clar e treaba ta, nu stau să mă explic prea mult. Aici era “pensulată” - adică in articol - discret, de autor. Nu mă mai certa așa, de zici că ești doctor în cititul printr rânduri. Habar nu am cum arăta Elisabeta Lipă când a dat declarația, am citit doar in articol. Ai plecat pe fentă, nu ai priceput ,etajul, acceptă, înghite și mergi mai departe. Să ai liniște!

Vezi toate comentariile (33)
Comentează