OPINII  »  EDITORIAL

Fotbalul nu e mobilă, iar arbitrii nu-s primari

Editorial Narcis Drejan
Editorial Narcis Drejan

Articol de - Publicat luni, 19 august 2024 01:01 / Actualizat luni, 19 august 2024 01:01

Dan Șucu nu s-a uitat la penalty-ul executat de Petrila, de emoție, probabil, că nu voia să-și ascundă lacrimile pentru vânzarea lui Rrahmani… doar că fotbalul nu e similar cu vânzarea de mobilă

Mie îmi place cum așază „Nelu” Lennon echipa în teren, are tabla de șah la el, doar că piesele nu se văd din cauza vechimii și a vopselei șterse de pe suprafața învechită! Dacă ajungi cu nebunul să dai mat la rege, e posibil să te contrazică arbitrul, să-ți spună că aia e regina, dar nu se mai vede foarte bine!

Lennon e un tactician, vede fotbalul foarte bine, doar că nu are materie primă. Fotbalul nostru este superslab, dar la câți bani câștigă, imaginați-vă ce linșaj și-ar lua de la antrenorii noștri care au pregătit locurile 16 și 17 din deșertul îndepărtat, colț cu Dubaiul!

Ce nu înțelege încă Dan Șucu…

Fotbalul nu e mobilă, iar arbitrii nu-s primari

Patronul Rapidului nu pare a fi un șahist priceput, a învățat probabil de la un șmecheraș din facultate, pare că merge mai mult pe zarul care îți aduce și două sute de lei în buzunar! Un 6-4 sau un 5-3 îți aduce mai ușor poarta-n casă și banu’ pe masă, decât 1-1 sau 2-2!

Dublele nu te ajută atât de mult, mai ales că tablele nu-s ca șahul, iar fotbalul nu e mobilă! E mai simplu să scoți un cost de producție pentru un scaun ergonomic, imitație piele, la 160 de lei și să-l vinzi cu 1.600 de lei! Marketing pur și speculație pentru snobi.

La fel și cu Rrahmani! Îl iei ieftin, îl dai scump, și cineva te-a învățat că așa se ciupește profit din fotbalul sărac. Gândește ca toți patronii din fotbalul care nu sperie nici Kazahstanul, Cehia sau Slovenia, că le e foarte ușor adversarilor să ne dea un bobârnac în preliminariile preliminariilor și zburăm ca la jocul cu jetoane sau nasturi.

Vă spuneam că „Nelu” Lennon are iz de antrenor mare, calm, profesionist, l-a pus atât de bine la punct pe Ismail Kartal, că Nord-ul i-a dedicat niște ironii la derby-ul cu Dinamo! Aici am putea merge și pe mâna diversiunilor, vezi cazurile Bocciu Liber, Nico pe cruce! Dar știu rapidiștii mai bine cum e cu diversiunile, tot la cacealma, că nu mergem zilnic la olimpiada de șah.

Lennon e antrenor cu A mare, se vede, dar are materiale din care faci cel mult pull-uri pentru tabla de șah. Sunt slabi, vreo 7-8 nu au cum să joace cu presiunea titlului, ați uitat repede sezonul trecut, unde în play-off s-a dat un șah la campioană, apoi se lua mat din 3-5 mutări etapă de etapă. Dan Șucu nu înțelege, la fel s-a uitat și la Cîrjan, tot nu-și explică de ce corporatiștii spălați de rapidism nu i-au explicat cum e cu talentul la fotbaliști, că jucătorii n-au talent!

Gazonul și arbitrul din politichie

Fotbalul nu e mobilă, iar arbitrii nu-s primari
„Centralul” Iulian Călin îl sancționează pe Săpunaru

L-am văzut din nou delegat pe unul dintre cei mai slabi arbitri din istoria omenirii, un băiat care a încercat să fie primar, ba chiar l-a ajutat pe un alt politician să rămână în Superligă!

Omul nostru a candidat într-un cătun de tip megalopolis distopic, iar alegătorii erau tot unii vopsiți în culorile partidului! Umblă vorba că tot nenea salvat de arbitrul din politichie ar fi adus și manualul de șah, dar n-a înțeles nimic băiatul nostru!

Tot meciul a stat ca elevul care copiază, cu cască, i-a explicat colegul de la VAR să dea penalty-uri, el nu văzuse nimic! De ce mai arbitrează? Doar pentru a arăta zeci de cartonașe galbene?

Asta poate oricine, nu are nevoie de pregătire politică și nici să fie precum caragialianul: Eu cu cine votez? Cu fotbalul sau cu politichia? Nu era de ajuns că gazonul de pe Giulești arăta groaznic, l-a mai stricat și arbitrajul, noroc cu colegul din cabină care dicta, și el știe cum e cu șahul! Mai terminați, domnilor, cu șahul ăsta, că am uitat să jucăm fotbal!

Citește și:
„Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
Stranieri
„Rangers i-a fixat o clauză lui Ianis Hagi” » Vestea dată de Giovanni Becali la „Prietenii lui Ovidiu”
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Special
„Nadia, ești mega-campioană olimpică, NU-mi mai spăla vasele!” » Cristian Sima, povești colosale într-un interviu fără menajamente: „95% din Wall Street e pe cocaină, de la CEO la ultimul broker”
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”
Superliga
Fotbalistul din Superliga a reușit să-l enerveze pe Panduru » Răbufnire în direct: „Problema e la tine!”

Comentarii (17)
1280
1280  •  26 August 2024, 08:50

Sa speram ca va veni o zi cand ceea ce spui la radio , sa scrii și la ziar Adică mai pe înțelesul tău de băiat super deștept ; nu ,una spui la radio și alta la ziar .

Dartx2
Dartx2  •  21 August 2024, 23:58

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

traian_v
traian_v  •  21 August 2024, 17:42

Nu am inteles de unde atacul la arbitrul Calin. Nu i-a iesit un meci foarte bun dar am vazut meciuri distruse de arbitri mult mai bine cotati. Despre Lennon, nu am auzit de el pana la astea 6 saptamani la Rapid. E posibil insa sa il fi lucrat bine Sapunaru & Sumudica. Vom vedea.

Vezi toate comentariile (17)
Comentează