OPINII  »  EDITORIAL

Are de ce să se teamă Becali?

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat luni, 23 septembrie 2024, 14:45 / Actualizat luni, 23 septembrie 2024 14:58

L-am auzit de multe ori pe Gigi Becali vorbind ca să nu tacă și debitând gogomănii. Nu s-a abținut nici după egalul de sâmbătă cu Petrolul, când a decretat că ploieștenii au egalat în prelungiri după un fault nesancționat de arbitru, așa că, l-am auzit pe latifundiar, „Noi am câștigat, căci golul lor nu trebuie pus!”.

Ulterior însă, mai realist decât cu alte prilejuri, patronul FCSB a coborât cu picioarele pe pământ și nu și-a ascuns temerile, exprimate totuși în trecere, printre altele, că echipa sa ar putea rata prezența în play-off!

Ceea ce ar constitui, evident, o uriașă surpriză în condițiile în care discutăm despre campioana en titre, ba și despre singura noastră reprezentantă care continuă într-o cupă europeană!

Are de ce să se teamă Becali sau, cum ne-a obișnuit, joacă teatru și, să mă scuze, vrea să pară interesant cu orice preț?! Aș zice că amândouă și încerc să mă explic.

Gigi Becali simte că există un pericol deoarece, după consumarea primei treimi din sezonul regulat, 10 partide din 30, într-adevăr, una în minus pentru FCSB, restanța de la Botoșani, Olaru et Co. ocupă abia locul 11 în clasament, la 12 puncte de liderul U Cluj. Echivalând cu 4 meciuri, această diferență nu va fi ușor de recuperat.

Are de ce să se teamă Becali?
Gigi Becali

Dimpotrivă, dacă ținem cont, și trebuie să ținem!, de amănuntul că FCSB va juca în viitorul imediat întâlnirile din Superligă, dar și pe cele, 8 la număr, din UEFA Europa League. Iar formațiile românești n-au demonstrat, din păcate, că se pot descurca în paralel pe mai multe fronturi.

Când calculează că vreo 3-4 din cele 6 poziții de play-off, dacă nu 5!, par arvunite, Becali nu greșește. Asta în ideea că atât U Cluj, cât și Oțelul, Dinamo, Craiova și CFR au început în forță stagiunea, au adunat multe puncte și vor fi greu de depășit.

Vrând să însemne că, dacă echipele menționate vor reuși să păstreze cadența, să nu clacheze, pentru ultima poziție de play-off vor concura FCSB, Rapid și Farul. Măcar ele, de ce nu și Hermannstadt sau Petrolul?! Se anunță, clar, o luptă la baionetă. În care FCSB e recomandată de valoarea lotului, dar pe care trebuie s-o câștige. Căci nu spui hop până n-ai sărit pârleazul, așa-i?

Între altele, trebuie că Becali mai speră că încadrarea lui Bîrligea, acomodarea acestuia, va spori eficacitatea atacului, ceea ce merită luat în seamă. De luat în seamă e însă și că nici adversarele nu vor sta cu mâinile în sân.

U Cluj e deja cu un picior în play-off ori chiar cu ambele. După revenirea lui Screciu, Craiova se va întări și cu Cicâldău, la fel cum, odată cu restabilirea lui Politic, a lui Homawoo și Abdallah, e de presupus că și Dinamo va fi mai puternică. E de așteptat ca randamentul lui Louis Munteanu să crească la CFR etc, iată tot atâtea motive din care să deducem că misiunea FCSB nu va fi o simplă formalitate. Floare la ureche.

Nimeni nu pretinde, iar eu și mai puțin, că echipa campioană va rămâne în afara play-off-ului. Nu cred că se va întâmpla așa ceva. Afirm însă că, din pricina unui start poticnit, deja cu 3 eșecuri, trupei din Berceni nu-i va fi deloc ușor să se califice între primele 6.

Cu alte cuvinte, Becali are de ce să-și facă griji. Chiar poate fi preocupat.

Citește și:
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
Superliga
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Superliga
FCSB a luat decizia în cazul lui Târnovanu! Ce se întâmplă cu portarul după gafa din meciul cu Petrolul
Mihai Stoica a numit cel mai bun fotbalist străin care a jucat în România: „Era altă categorie”
Superliga
Mihai Stoica a numit cel mai bun fotbalist străin care a jucat în România: „Era altă categorie”

Comentarii (10)
Laspalmas
Laspalmas  •  23 Septembrie 2024, 17:15

Asta cu depunctarea la comisii ar fi o prostie. Daca lui Gigi i s-ar fi aplicat regulamentul intocmai si la timp FCSB trebuia sa fie demult retrogradata in esalonul 4 ori chiar dezafiliata...

danciuad
danciuad  •  23 Septembrie 2024, 16:48

Unde mai pui că există o speță ce urmează a fi judecată la comisii, în care însuși Becali poate atrage depunctarea fecesebelei ...

cita
cita  •  23 Septembrie 2024, 16:39

Mi-e greu sa cred ca nenea Becali Gigi nu a calculat totul dinainte. Obiectivul principal, anume incasarea banilor din meciurile internationale, e atins deja. Si sincer, daca bate in campionatul intern (sezon regulat) toate echipele care acum sunt peste domnia sa ca puncte, imposibil sa rateze play-off-ul.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează