OPINII  »  EDITORIAL

Calificată, dar datoare!

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat joi, 01 august 2024 14:08 / Actualizat joi, 01 august 2024 14:15

După meciul tur de la București, terminat 1-1, scriam aici că „FCSB trebuie considerată favorită la calificare”, în ideea că e „echipa mai puternică, mai valoroasă”. Unii m-au contrazis, iar alții m-au luat chiar peste picior, reproșându-mi un optimism exagerat. Iată însă că am avut dreptate. Întrucât la Budapesta, unde s-a disputat returul, s-a întâmplat ce-am prevăzut și ce trebuia. Mai bună, campioana României a învins-o pe cea a Israelului și continuă cursa în UCL. În turul 3 preliminar o va întâlni pe Sparta Praga.

Susținând că FCSB va porni în manșa a doua din pole position n-am descoperit nimic. Doar am judecat logic. Punând în balanță faptul că duelul se va juca pe teren neutru și că lui Maccabi Tel Aviv îi vor lipsi, ca și la București, măcar 6 titulari. Revivo și alți 4 internaționali lăsați la dispoziția naționalei olimpice, iar angolezul Milson tocmai cedat Stelei Roșii Belgrad, pe 26 iulie. Africanul adus de la Nizhny Novgorod (Rusia) cu 700.000 de euro și vândut repede cu 4,5 milioane! Ăsta, da gheșeft, ce ziceți?

Conform așteptărilor, formația bucureșteană a controlat și returul. Cu atât mai tare cu cât adversarul, fără meciuri în picioare în condițiile în care liga Israelului va începe abia pe 24 august, s-a cam sufocat după pauză. FCSB s-a desprins însă abia în minutul 90, când Baeten a fructificat pasa ideală oferită de D. Popa la capătul unei faze inițiate de Luis Phelipe. Cum toți aceștia au intrat pe parcurs, rezultă că Charalambous și Pintilii merită o strângere de mână pentru schimbările operate. Pentru inspirație. Asta în măsura în care ei au decis înlocuirile și nu le-au fost dictate la telefon.

+45 FOTO

În ciuda dominării, FCSB n-a reușit să marcheze decât în ultimul minut. A condus jocul, dar n-a convins. Pe lângă că a irosit o sumedenie de ocazii, 5-6 față de una singură a evreilor, n-a arătat forță în atac și nici dezinvoltură. Nu vreau să patetizez, însă echipa acuză plecarea golgheterului Fl. Coman, a cărui absență sare în ochi.

Nou-veniții, inclusiv Ștefănescu, ori mai ales el, întârzie să confirme. Drept pentru care FCSB ar mai avea nevoie de câteva achiziții. De întăriri. Cum nici Miculescu, prezent în garnitura de start, nu se simte în apele lui ca vârf, formației din Berceni i-ar mai trebui măcar un atacant. Poate chiar doi.

Într-adevăr, FCSB l-a pierdut la Budapesta pe Olaru, omul ei numărul 1, încă din minutul 60, accidentat. Dar și așa, tot trebuia să dea mai mult. Să obțină un succes mai concludent, să aibă o evoluție mai sigură. Ca atare, nu cred că greșesc notând că galeria de vreo 400 de persoane, care a scandat permanent „Luptă, Steaua!”, s-a dovedit mai activă decât echipa. Care merită felicitări pentru calificare, dar nu și pentru prestație.

Firește, totul e bine când se termină cu bine. Atenție însă, dacă FCSB va juca la fel de șters și cu Sparta Praga, adesea anonim, va avea șanse mici să câștige ori nu va avea deloc! Deoarece ulciorul merge de multe ori la apă, dar se mai și sparge.

Citește și:
Mircea Geoană n-a ocolit niciun subiect! Discurs despre banii publici și modelele Becali, Șucu, Hagi: „Armata n-o lasă pe FCSB, o brambureală totală!” + Propune o revoluție AI la copii: „În Cehia au făcut o scanare”
Superliga
Mircea Geoană n-a ocolit niciun subiect! Discurs despre banii publici și modelele Becali, Șucu, Hagi: „Armata n-o lasă pe FCSB, o brambureală totală!” + Propune o revoluție AI la copii: „În Cehia au făcut o scanare”
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Superliga
A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova
Lovitură de teatru în miez de noapte! Ce se întâmplă cu noul transfer al Rapidului: „Este un mare inconvenient”
Superliga
Lovitură de teatru în miez de noapte! Ce se întâmplă cu noul transfer al Rapidului: „Este un mare inconvenient”

Comentarii (41)
VanBasten2000
VanBasten2000  •  02 August 2024, 23:32
Postat de valentindragobete pe 02 August 2024, 20:32

Daca băi frustratule, cu ideie tale id... năstrușnice!

Iar scrii comentarii in stare de ebrietate.

Laspalmas
Laspalmas  •  02 August 2024, 23:10

Maestre luigi daca patronul face echipa de start si schimbarile fcsb de ce mai plateste antrenorii? Doar ca sa aiba cine sa raspunda la telefoane ?

florar
florar  •  02 August 2024, 21:07
Postat de VanBasten2000 pe 02 August 2024, 18:09

Raspuns incorect, Dragobete. Pentru ca nu va tine. Nu aveti doua garnituri de valoare cat de cat egala, asa cum sperau alde Gigi si Meme. De cate ori o sa aveti meci in Europa o sa cereti amanare in campionat?!

Emil nenta ,vezi că pe Digi apare că și CFR și a amânat meciul !!!Vai de ...

Vezi toate comentariile (41)
Comentează