OPINII  »  EDITORIAL

Întrebări fără răspuns

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat vineri, 30 august 2024 14:39 / Actualizat vineri, 30 august 2024 14:45

Dacă FCSB și Olaru, autorul unui gol fabulos, ne-au oferit bucuria calificării în grupa Europa League, felicitări și aplauze!, CFR Cluj a părăsit, din păcate, Conference League. Surprinzător, formația din Gruia nu numai că a pierdut la scor, 0-3, returul cu Pafos, dar l-a pierdut fără drept de apel. S-a umplut de rușine, a fost chiar umilită de o echipă cipriotă de mijlocul clasamentului! A-i spune însă lui Pafos FC echipă cipriotă pare mai degrabă o figură de stil.

În ideea că antrenorul ei, spaniolul Carcedo, a folosit joi 16 jucători, dintre care unul singur cipriot, rezerva Pileas! Ca atare, golurile au fost marcate, în ordine, de brazilianul Jaja, de spaniolul Goldar și de suedezul Tankovic, adevărat trust multinațional, așa-i?!

Durerosul eșec de la Limassol, căci acolo s-a disputat meciul, nu la Pafos, trebuie pus, evident, în sarcina jucătorilor clujeni. Absolut inexplicabil, niciunul dintre ei nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor pe parcursul unei partide pe care CFR a început-o prost, a continuat-o lamentabil și a încheiat-o catastrofal. Părerea mea e că dintre toți fotbaliștii rulați în retur de Dan Petrescu numai portarul Mihai Popa și fundașul Camora ar fi meritat note de trecere. Toți ceilalți ar fi rămas corigenți.

Înfrângere a jucătorilor, cea suferită de vicecampioana României i-a aparținut în bună măsură antrenorului. Unui Dan Petrescu depășit de evenimente, parcă blocat, incapabil să înțeleagă ce se întâmplă și să reacționeze. Întrucât lui nu i-a ieșit nimic, nici garnitura de start, nici schimbările, s-a spulberat mitul conform căruia "Bursucul" ar fi antrenorul ideal să câștige cu 1-0 și apoi să înghețe jocul, ba și să-l urâțească, spre a obține ce și-a propus. În cazul de față, calificarea.

Întrebări fără răspuns
Dan Petrescu. Foto: Imago Images

Legat de asta, ar exista mai multe întrebări la care Dan Petrescu ar trebui să răspundă, în ciuda faptului că, îmi permit să anticipez, nu se va grăbi s-o facă. Între ele, ce a gândit și la ce a sperat când l-a înlocuit la pauză numai pe Keita, cu și mai lentul Djokovic!, în condițiile în care ambii stoperi, Boben și Kresic, au lăsat impresia că-s din alt film? De ce l-a păstrat pe Mogoș pe întreaga durată a meciului când acesta a prins o zi nefastă, de uitat, din care pricină Pafos a inițiat pe flancul lui cele mai periculoase atacuri?

Mai departe, de ce nu l-a oprit pe Nkololo să execute toate loviturile libere, inclusiv cele de colț, când niciuna dintre ele nu și-a atins ținta? Și, ca subiect al unei discuții mai lungi, ce l-a determinat să-l introducă pe Louis Munteanu abia în ultima jumătate de ceas, mai exact în minutul 62, deși acesta a fost adus cu mari sacrificii și s-a plătit pentru transferul lui o căciulă de bani? Merita o rezervă asemenea sumă?!

Nu pretind că Dan Petrescu e principalul vinovat pentru rușinea de joi seara. Fără îndoială însă că, deși n-a suflat un cuvânt pe tema respectivă, a greșit și el. Des și grav.

Citește și:
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Superliga
Cum l-a primit Dan Șucu pe Boupendza, ultimul transfer de la Rapid » Fotografie de colecție pe Internet
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League

Comentarii (53)
ali.bec
ali.bec  •  06 Septembrie 2024, 07:58
Postat de Laspalmas pe 01 Septembrie 2024, 22:53

Ce mai minte tipul care a scris aici ca Inter nu a folosit nici un italian in finala Champions League din 2012...Minte pentru ca finala aceea a fost castigata de Chelsea care a batut-o pe Bayern chiar la Munchen. Nu suntem destepti, dar ne place sa credem ca suntem...

Mai lasfierbinti, omul a greșit anul. Dacă asta e minciuna, ziarul lu nen-tu Traian e minciună cap-coadă

danglumetu
danglumetu  •  05 Septembrie 2024, 20:18

asta e al patrulea comentariu despre mihaela penes si ioanitoaia! Doamne, in ce hal ati ajuns ascunzind mereu gunoiul sub pres!

Moshu_Shukaru.1948
Moshu_Shukaru.1948  •  04 Septembrie 2024, 13:21
Postat de danglumetu pe 04 Septembrie 2024, 06:19

da, ai dreptate, am gresit anul!

Pe GSP, asemenea (dez)informații sunt la ordinea zilei! Așa că nu trebuie să te scuzi. Cum e o vorbă, audiență să fie, căci (așa-ziși) jurnaliști cu duiumul.

Vezi toate comentariile (53)
Comentează