OPINII  »  EDITORIAL

Iureș și poezie

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat vineri, 10 mai 2024 16:50 / Actualizat vineri, 10 mai 2024 17:04

Din nou e agitație în Giulești, unde Peluza Nord Rapid s-a supărat iarăși pe șefii clubului. Cărora le reproșează că nu l-au pedepsit pe Paul Iacob după ce stoperul a sărit la gâtul unui suporter care-l înjurase în finalul partidei cu Universitatea Craiova. În semn de protest, galeria vișinie n-a mai făcut deplasarea la întâlnirea cu Sepsi de la Sf. Gheorghe, repetând forfaitul de la meciul din Gruia cu CFR. Când a afișat numai bannerul „Nu ne meritați!”.

De presupus că pe liderii galeriei i-a deranjat și decizia conducerii de a nu-l numi antrenor pe Marius Șumudică, prietenul și favoritul lor. Insistând că încă așteaptă un răspuns de la Mircea Lucescu, care nu va veni însă înainte de 1 iunie, Dan Șucu a părut să uite ce declarase zilele trecute: „Am vrut să-l cunosc personal pe domnul Șumudică, să văd cum gândește. Mi-a lăsat o impresie mai mult decât bună".

Evident, ea nu i-a folosit la nimic tehnicianului liber de contract. Deoarece acționarul majoritar i-a transmis telefonic că nu-i interesat de serviciile sale. Sub nicio formă în momentul de față, când rămâne pe pista Lucescu sau va aduce, dacă acesta îl va refuza, un antrenor străin.

În condițiile în care zicem, și repetăm, că Gigi Becali și Mihai Rotaru, măcar ei, sunt patroni și pot proceda cum cred de cuviință, fiind banii lor și echipele lor, ar trebui să judecăm la fel situația și în cazul lui Dan Șucu. Să luăm act de hotărârea lui și, nu-i așa?, s-o respectăm. Eventual, s-o și înțelegem.

Convenind că Șucu a evitat să-l pună pe Șumudică tocmai pentru că, dacă l-ar fi instalat pe omul galeriei, acesta și fanii ar fi constituit împreună o forță redutabilă, în stare să pună în pericol autoritatea patronatului. La o adică, s-o și conteste. Să devină un element de presiune capabil să le creeze investitorilor probleme greu de rezolvat. De aceea a și ales Șucu, îmi cer scuze, să nu-și bage dracul în casă, cunoașteți expresia.

Iureș și poezie
Dan Șucu și Valeriu Argăseală trăiesc stări de spirit diferite

În altă ordine de idei, schimbând registrul, Valeriu Agăseală își lansează sâmbătă, pe 11 mai, prima carte de versuri, intitulată "Suflete reci". Fostul arbitru internațional, actualmente președintele FCSB, campioana României, sărbătorește astfel și în plan editorial câștigarea titlului după o pauză de 9 ani.

Volumul însumează 94 de poezii întinse pe 161 de pagini, iar semnatarul prefeței, reputatul publicist Ion Cristoiu, notează că stilul lui Argăseală amintește de cel al lui Adrian Păunescu, e inspirat de el. Iată o strofă menită să ilustreze afirmația lui Cristoiu:

E lumea întreagă pierdută din mână

Sau poate-i trecută prin site prea rare

De-acum nu mai poate să-și fie stăpână

Privindu-și cu jale prezentul cum moare.

Felicitându-l pe autor, adaug doar că volumul, scos de Editura Tracus Arte, costă 50 de lei.


Comentarii (14)
cita
cita  •  11 Mai 2024, 20:08
Postat de Laspalmas pe 11 Mai 2024, 17:15

S-a vazut si la Sf Gheorghe ca la Rapid este mai putin iures si mai multa ***. Nici un om cu scaun la cap nu poate intelege ce cauta Lobby in peisaj Pe ce considerente a fost acesta parasutat...fara parasuta.

Stimate Gran Canaria, moderatorii ne pun la grea încercare să intuim ce cuvânt "intolerant" ați folosit în locul celor trei celebre steluțe. Rapidistii se apuca de cuvinte încrucișate ca să găsească atât originalul neacceptat în postare, precum și eventuale sinonime. :) Partea dificilă e că am putea deturna sensul inițial cu un cuvânt diferit, și uite cum intram în ceață precum întregul club de fotbal Rapid.

danglumetu
danglumetu  •  11 Mai 2024, 18:29

jale mare!

Laspalmas
Laspalmas  •  11 Mai 2024, 17:15

S-a vazut si la Sf Gheorghe ca la Rapid este mai putin iures si mai multa ***. Nici un om cu scaun la cap nu poate intelege ce cauta Lobby in peisaj Pe ce considerente a fost acesta parasutat...fara parasuta.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează