OPINII  »  EDITORIAL

Pisica lui Dan Petrescu

Editorial Ovidiu Ioanițoaia
Editorial Ovidiu Ioanițoaia

Articol de - Publicat marti, 01 octombrie 2024, 09:15 / Actualizat marti, 01 octombrie 2024 09:21

După ce sâmbătă CFR a pierdut acasă meciul cu UTA, 1-3, luni la prima oră la sediul clubului clujean a avut loc o ședință de urgență. Pe care a condus-o însuși acționarul principal Neluțu Varga. Prilej cu care acesta nu și-a ascuns nemulțumirea față de rezultatele înregistrate în actuala stagiune de formația pe care o finanțează.

Una care, pe lângă că a fost eliminată rușinos din Conference League, învinsă de un adversar mai slab cotat, Pafos din Cipru, nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor nici în campionatul intern. Unde se situează pe un loc de play-off, 6, dar ultimul dintre ele, asta după ce, surprinzător, a suferit deja 3 înfrângeri în 10 partide!

Supărat pe jucători, cărora le-a reproșat, printre altele, că nu pun destul suflet, că nu se implică suficient, Varga chiar i-a amenințat cu despărțirea pe aceia ce nu se vor dărui la maximum. "Ne vom strânge frumos mâinile și ne vom spune la revedere!", i-a avertizat pe fotbaliștii care nu vor respecta indicațiile antrenorului și, aspect deloc neglijabil, rigorile vieții sportive. Idei reluate de finanțator și într-un dialog direct purtat cu GSP.

Ultimatumul către jucători a coincis cu un vot de încredere dat lui Dan Petrescu, tehnicianul care, amănunt imposibil de ignorat, a adus 5 titluri de campion în Gruia. Și care a fost desemnat de 5 ori și cel mai bun antrenor român al anului, în 2008, 2009, 2011, 2019 și 2022. Dincolo de o opinie sau alta, meritele lui Petrescu ca antrenor, campion și cu Unirea Urziceni, nu pot fi contestate.

Ca atare, a părut normal ca Varga să meargă în continuare pe mâna celui supranumit "Bursucul". Să-i acorde întreaga încredere, să le ceară componenților lotului să-l asculte și să-l urmeze. În ideea că el decide tot și, reversul medaliei, răspunde de tot ce se întâmplă la echipă. Bine sau rău.

Pisica lui Dan Petrescu

Cu alte cuvinte, dacă am deslușit corect sensul afirmațiilor lui Neluțu Varga, discursul omului de afaceri trebuie interpretat ca o recunoaștere a prerogativelor lui Dan Petrescu, chiar ca o întărire a lor, dar și ca o atenționare. Ca un mod elegant, discret, de a-i arăta acestuia pisica. De a-i sugera că, dacă rezultatele vor întârzia să fie cele dorite, "Bursucul" însuși va trebui să plătească. Deoarece în fotbal, lege veche și nescrisă, rezultatele și numai ele hotărăsc dacă un antrenor rămâne ori pleacă.

Apropo, pe această temă s-a pronunțat recent, sugestiv, Ciprian Deac, unul dintre jucătorii emblematici ai "feroviarilor" clujeni: „Fotbalul este despre azi și mâine. Se uită performanțele, nu poți juca din amintiri". De acord, însă nici antrena, ce părere aveți?

Bref, "Bursucul" nu se află într-un pericol iminent, nici n-ar fi logic, dar va trebui să câștige. Să reconfirme.

Citește și:
Știm ora când se joacă Simona Halep - Arina Rodionova, la WTA Hong Kong
Tenis
Știm ora când se joacă Simona Halep - Arina Rodionova, la WTA Hong Kong
Unde a dispărut internaționalul de tineret din Superliga, despre care toată lumea vorbea în aprilie? „Își bat joc de mine!”
Superliga
Unde a dispărut internaționalul de tineret din Superliga, despre care toată lumea vorbea în aprilie? „Își bat joc de mine!”
Transfer chiar înainte de Botoșani - Rapid: au adus un fost campion ca să-i scape de gafeur!
Superliga
Transfer chiar înainte de Botoșani - Rapid: au adus un fost campion ca să-i scape de gafeur!

Comentarii (7)
godot
godot  •  01 Octombrie 2024, 11:18

Petrescu e antrenor bun, dar nu atât de bun pe cât arăta rezultate. Să nu uităm că a câștigat cele 5 titluri în sezoane ușoare, cu minimă adversitate și cu CFR având cel mai mare avantaj competitiv din start: buget uriaș și un lot de-a dreptul luxuriant, cu câte minim 2 jucători buni pe post, aproape toți fotbaliști cu mare experiență, că tinerii nu i-au plăcut niciodată, cu jucători plătiți cu sute de mii care nu prindeau lotul (de aia au avut insolvență și azi sunt pe minus 40 de milioane). În campionatul actual s-au echilibrat diferențele valorice, sunt 3-4 loturi apropiate valoric - și pe acest fond se vede mâna antrenorului. Era mai ușor să câștigi când aveai Ferrari și ceilalți mergeau cu Dacia.

Cormiz
Cormiz  •  01 Octombrie 2024, 11:14

Ce multi s-ar bucura daca ar pleca Dan Petrescu! Oare de ce?Echipa joaca statisticile o arată posesie,șuturi la poartă,cornere superioare fata de adversar Poate apărea a fost ușor nesigură iar portarul slab . Ce vina are Dan Petrescu?0 ????

_Van_Basten
_Van_Basten  •  01 Octombrie 2024, 11:05

Truisme a la nea Ovi sau cum sa umpli spatiul gol..."Deoarece în fotbal, lege veche și nescrisă, rezultatele și numai ele hotărăsc dacă un antrenor rămâne ori pleacă." :)))))))))))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează