OPINII  »  FCSB

FCSB înainte de Europa League. Ce urmează

Raul Rusescu, expert GSP Live
Raul Rusescu, expert GSP Live

Articol de - Publicat duminica, 22 septembrie 2024 21:38 / Actualizat duminica, 22 septembrie 2024 21:39

Câteva impresii după FCSB - Petrolul 1-1 și ce anticipez eu înainte de startul Europa League.

Cartonaș roșu gratuit, Petrolul fără ocazii clare

Cu doar câteva zile înaintea debutului în Europa League, FCSB a remizat cu Petrolul, echipă aflată pe locul 6 în Superliga, poziția râvnită acum de campioană. A fost un prilej pentru FCSB să testeze un nou sistem de joc, 4-3-3, cu Tănase și Olaru în rol de interi, și prima ocazie să-l vedem pe Bîrligea într-un tricou nou.

Prima repriză a fost controlată în totalitate de gazde, în ciuda eliminării din minutul 30, pe care o consider nejustificată. Cei care au deschis televizorul abia după faultul lui Mihai Popescu sancționat prea aspru probabil că nici nu au observat că se juca 10 la 11, atât de bine s-au descurcat roș-albaștrii.

După pauză însă, meciul s-a schimbat. FCSB a cedat complet inițiativa și posesia, renunțând la singurul atacant clasic din teren. Chiar și așa, din punct de vedere defensiv, gazdele au fost aproape impecabile. Petrolul nu a reușit să-și creeze vreo ocazie clară, singura excepție a apărut în minutul 94, la o altă fază controversată de arbitraj, care a condus la golul egalizator.

FCSB înainte de Europa League. Ce urmează
FCSB - Petrolul s-a terminat 1-1 / foto: Cristi Preda (GSP)

Pariul meu: FCSB obține în jur de 10 puncte în Europa League

Drumul european pentru FCSB pornește joi seara, pe Arena Națională, unde ne așteptăm să vedem un gazon de nivel european, adică să nu aibă nicio legătură cu ce ne-a oferit Ghencea în ultimele săptămâni.

FCSB întâlnește cel mai accesibil adversar, RFS, și e nevoită să pășească cu dreptul în a doua competiție intercluburi din Europa.

Grupa e dificilă. Vor urma înfruntările cu PAOK-ul lui Răzvan Lucescu și Rangers, unde Ianis Hagi nu mai prinde lotul. Două remize ar fi excelente. Apoi, pornim ca favoriți cu Midtjylland și din nou îmbrăcăm haina outsiderului cu Olympiakos.

În plin campionat, FCSB le va întâlni și pe Hoffenheim și Qarabag. Mizez că bucureștenii pleacă cu o șansă cu adevărat bună doar în fața azerilor.

Meciul vedetă al campaniei europene va avea loc spre sfârșitul lui ianuarie 2025, o noutate semnată de UEFA. Atunci, Manchester United vine la București, bugetul englezilor, renumele lor ar trebui să ne sperie, rămâne de văzut totuși cât preț va pune trupa lui Ten Hag pe UEL, dat fiind faptul că „diavolii” vor avea de gestionat un calendar extrem de încărcat și de dificil în plan intern.

Estimez că FCSB e capabilă să obțină în jur de 10 puncte din aceste 8 partide. Obiectivul echipei trebuie să fie accederea în primăvara europeană, totul depinde de constanța roș-albaștrilor și de modul în care trupa antrenată de Charalambous și Pintilii va reuși să lege jocurile din competiția internă cu duelurile continentale.

Citește și:
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Superliga
MM Stoica, apel în direct: „Aseară am aflat. Îl rog din suflet să facă publice discuțiile”
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Stranieri
Andrei Rațiu, decisiv pentru Rayo Vallecano cu Atletico Madrid. Românul a fost „integralist”
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular
Stranieri
Debut în Ligue 1 pentru internaționalul român! » La 20 de ani, a intrat direct titular

Comentarii (8)
_Van_Basten
_Van_Basten  •  22 Septembrie 2024, 23:46
Postat de caponnehhk2 pe 22 Septembrie 2024, 23:09

Dragă Rusescu, Dacă ai avea măcar un dram de onestitate, ți-ai face un podcast și ai spune ce și cum vrei despre FCSB. Nimeni nu te-ar putea acuza de favoritisme, subiectivitate, care este mai mult decât evidentă. Nu mă aștept de la noul gsp.ro să aibă echidistanță, prea multă deontologie profesională strică ratingul/vizitatorii unici/felia de venituri din advertising. Ca un gest deosebit într-o societate profund coruptă, politizată și tragicomică, m-aș fi așteptat să refuzi oportunitatea apărută. M-am înșelat. La început credeam că nu ai prea multe de spus și te (și ne) vei plictisi. Dar lexicul uzitat m-a surprins plăcut. Totuși nu înțeleg de ce insiști să ai articol de opinie pe gsp.ro, chiar crezi că te vei putea compara cu maestrul Radu Cosașu, sau Ovidiu Ioanițoaia? Formator de opinie? Cu tristețe îți transmit că nu vei putea fi niciodată. Jurnalist sportiv? Nici atât. Păcat, dacă gsp.ro a ajuns să te aibă printre cei ce își exprimă opiniile personale pe platforma lor, înseamnă că e timpul să nu mai accesez această *** vreodată, ce a fost Gazeta Sporturilor și ce a ajuns; ce fotbalist și om ai fost și ce ai ajuns. Păcat.

Respect!

JohnnyWalker66
JohnnyWalker66  •  22 Septembrie 2024, 23:37

10 puncte, sa fim seriosi ! Pe cine sa bata in afara de Riga ?! Marcel Puscas e mai realist, 6 puncte max. din victorie cu Riga si vreo 3 egaluri cu noroc !

_Van_Basten
_Van_Basten  •  22 Septembrie 2024, 23:21
Postat de antishtoia pe 22 Septembrie 2024, 22:09

Gratuit? Sunt curios ce ai zis tu daca un fecesebist avea gaura aia in cap? Ce sa ii ceri unuia care era si este mai rotund ca mingea?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează