OPINII  »  EDITORIAL

Fără asistenți

Articol de - Publicat joi, 30 septembrie 2021 16:14 / Actualizat joi, 30 septembrie 2021 16:17

Fotbalul se schimbă singur și se pricepe să-și vadă de viitor. Industria oficială de reamenajat jocul de fotbal nu înțelege esența, așa cum fanaticii care vor să ne apere de schimbarea climatică nu pricep clima. Așadar, la ce bun Mondialele "din doi în doi" cerute de Wenger, auturile de picior, eliminările temporare și atâtea alte idei de mărunțit timpul? Fotbalul se schimbă oricum, spectaculos și implacabil.

Priviți structura câștigătoare pe un cîmp de joc. Echipele care fac fotbal câștigător pentru ele și imposibil pentru adversar stau pe două metereze. Giganți stâncoși pe linia ultimei apărări și pe linia de atac. Asta face furori și omoară cluburi leneșe în Premier League. Brentford, Aston Villa și alți sărăcani folosesc formula masivelor muntoase în spate și în față.

 Cazul Ivan Toney a costat Liverpool 2 puncte, pentru că vârful lui Brentford a rămas încastrat între stoperi și i-a rănit sistematic o oră și jumătate. Villa și Brentford au dat cu capul de tavan Man U și Liverpool desăvârșind jocul aerian de mare forță, la întâlnire cu corpuri grele de atacanți zburători.

Fără asistenți

Fotbalul începe să împingă spre atletica grea a fronturilor din rugby. Și nu e vorba numai de mușchi și vână. A se vedea lecția cerebrală extremă pusă la lucru de Guardiola pe Stamford Bridge. 

Tuchel, victima experimentului, dă cea mai bună descriere: "Ne-au închis baza de construcție, au blocat urcările fundașilor laterali și au urcat 6 oameni la centru - la fiecare angajare a lui Lukaku, atacul nostru era pe jumătate încheiat". Chelsea - City a ilustrat un fotbal în schimbare: un joc de coordonare și control în regim de mare viteză. Tot fotbal, dar în alt fel.

Bun! Și tehnica? Unde e tehnica? Nu mai e. S-a topit, odată cu solistul, în arta extremă a jocului de atingere fulgerătoare. La naiba cu modelele, laptopurile și funcționarii! Fotbalul e un joc prea bogat pentru a-și permite asistenți. 

Citește și:
Imperiul sub asediu: chinezii vor fabricile din Germania la care renunță Volkswagen
Noutati auto
Imperiul sub asediu: chinezii vor fabricile din Germania la care renunță Volkswagen
Svitolina și Monfils, imaginile săptămânii la Australian Open » Cum au fost surprinși pe coridor, după victoriile mari de azi: „Avem noi, ucrainencele, asta!”
Tenis
Svitolina și Monfils, imaginile săptămânii la Australian Open » Cum au fost surprinși pe coridor, după victoriile mari de azi: „Avem noi, ucrainencele, asta!”
Stadion de 64 milioane de euro într-o localitate de 4.000 de locuitori! CNI a demarat licitațiile
Superliga
Stadion de 64 milioane de euro într-o localitate de 4.000 de locuitori! CNI a demarat licitațiile

Comentarii (4)
svenhassel
svenhassel  •  01 Octombrie 2021, 18:37

Un alt articol de poveste, marca Traian Ungureanu. Nea Traian, nu baga in seama nimicarnita ***. Esti singurul de pe acest site care merita atentie. Respectele mele!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

crilin
crilin  •  01 Octombrie 2021, 10:10

Fotbalul nu se schimbă de unul singur ca un fenomen întâmplător al naturii, el este modelat după corifeii sau gladiatorii care lovesc mingea şi după caracterul şi viziunea antrenorilor fanatici. Din câte am văzut pe net, fanaticii climei sau activiştii schimbării climatice nu militează să protejeze oamenii de climă, ei încearcă să tragă nişte semnale de alarmă, pe care mulți le ignoră, în special acționarii majoritari miliardari de la companiile petro-financiar-bancare, petro-dolarii încă dau ora exactă în lumea financiară, economică, bursieră. Fanaticii climei sunt impotenți în fața fenomenului climatic. Guardiola, Klopp, Pochetino, Tuchel, şi alți fanatici ai fotbalului nu sunt impotenți în fața fenomenului fotbalistic.

109019174879350
Lala Lila  •  01 Octombrie 2021, 01:05

Traiane, intr-=un viitor -probabil, nu foarte indepartat, forbalul va frenunta la gazon si tribune si isi va face culcus exclusiv in creierele celor care agata acest sport ca fiind undeva in varful piramidei. Nimic nu mai pare omenesc si, logic, nici fotbalul nu mai e astfel, Pele, Jairzinho, Di Stefano, Breitner, Dobrin vor ramane exclusiv in ”banca de date” a unui univers din ce in ce mai mic...

Vezi toate comentariile (4)
Comentează