Articol de Traian Ungureanu - Publicat marti, 11 ianuarie 2022 14:22 / Actualizat marti, 11 ianuarie 2022 18:24
Suntem prizonierii debusolați ai guvernelor. Multe foste democrații, între care Austria, Australia, Italia și CTP, au renunțat la libertatea pe care obișnuiau să o cânte și să o apere. Toate au un sfârșit. Treptat, în mașinațiile domnitoare, apar fisuri. Cea mai vizibilă, dată fiind proiecția ei planetară, e afacerea Djokjovic.
Afacere - căci nimic nu ține de medicină în fanatismul unui guvern care și-a închis cetățenii cum numai Maeștrii Chinezi au reușit. Melbourne: 262 zile de carantină, peste 90% dublu-vaccinați, cu efect 35.000 cazuri zilnic. Clive James, cel mai vestit umorist australian, avea dreptate: problema australienilor nu e că se trag din pușcăriași - problema e că se trag din gardieni.
Afacere - căci Scott Morrison, primul ministru și vătaf al locului are alegeri peste 4 luni și trebuie să distribuie carne proaspătă de nevaccinat. Delicatesa e Novak Djokovic.
Un monoman înverșunat, un sectant bio-new age, la intersecția cu șamanismul voodoo-ortodox. Cine îl cunoaște așa bine pe Djokovic? Nimeni. Numai știința invocată mistic de apărătorii noștri permanenți știe câte ceva despre corpul lui Djokovic.
Și spune că Djokovic a avut COVID și e, deci, nepericulos. Tot știința spune că „epidemia nevaccinaților” se clatină și vrea să își schimbe numele în „magnetul vaccinaților”. De două, de trei sau de câte ori vor decide oameni ca Morrison. Sau Omacron, fostul Președinte Macron care a promis fioros că va face amară (emmerder) viața nevaccinaților.
Știința înglobată în amenințările lui Omacron cuprinde alegerile prezidențiale de peste patru luni. Roxana Mărăcineanu, Ministru francez al Sporturilor, a declarat, la fel de răspicat, că Djokovic, izolatul de la Melbourne, va fi primit cu brațele deschise la Roland Garros.
Știința înglobată în generozitatea Mărăcineană cuprinde umilința provocată de cunoștiința noastră de mai sus, Scott Morrison. Premierul australian a renegat un contract militar de multe miliarde cu Franța.
Știința, peste tot știința - cum se mai cheamă, azi, politica.