Articol de Adrian Duţă - Publicat sambata, 14 decembrie 2024 20:30 / Actualizat duminica, 15 decembrie 2024 10:05
În ultimii doi ani, o vrajă pare că s-a abătut asupra naționalei României, care primește de fiecare dată cei mai accesibili adversari posibil. O vrajă care tot obligă echipa tricoloră să facă pași înainte.
România va juca în preliminariile CM 2026 cu Austria, Bosnia, Cipru și San Marino. Sigur, echipa lui Lucescu nu e favorita principală, dar Austria nu e nici Spania, nici Anglia, nici Franța, nici Germania. E o națională de teapa Elveției, peste care România a terminat în preliminariile EURO 2024.
Dacă vrei la Mondial, Austria nu e o scuză
Lasă-ne un comentariu după ce citești acest articol.
Fii parte din comunitatea noastră ca să poți posta comentarii și să accesezi multe alte beneficii.
Intră în cont ca să poți comenta Continuă fără contDacă vrei să joci la Mondial, nu te poți împiedica de scuza că Austria e mai bună. Trebuie să treci de ea fără să te uiți în spate. FCSB a arătat că se poate, a strâns 11 puncte în Europa League jucând cu echipe mai bine cotate.
În vară s-au împlinit 26 de ani de la ultima prezență a „tricolorilor” la un Mondial. Iar peste doi ani s-ar împlini 28, în cazul ratării calificării.
Naționala are două șanse să meargă la turneul care se va ține în SUA, Mexic și Canada. Prima, și cea mai evidentă, e să câștige grupa din preliminarii. Există și varianta barajului.
România, a venit momentul! Dacă nici acum, atunci niciodată!
Așadar, punând toate lucrurile în balanță, un lucru pare clar. A venit momentul! România are cel mai ușor drum spre un Mondial din acest secol.
Dacă nu va profita de grupa preliminară scoasă în cale de sorți, atunci probabil nu va mai juca niciodată la un CM așa cum îl știm noi. Va participa doar când capii FIFA vor transforma turneul și vor participa toate țările din lume.
România e în continuă ascensiune. Ratarea ar însemna doar stagnare

În urmă cu doi ani, România își afla adversarii din preliminariile EURO 2024. Pica atunci cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra. O grupă mai grea decât acum, într-un moment în care „tricolorii” veneau după umilința de a retrograda în Liga C din Liga Națiunilor.
Dar naționala condusă de Edi Iordănescu nu a terminat nici pe 3, nici pe 4, cum credeau pesimiștii, ci s-a clasat pe locul 1. Asta deși locul 2 i-ar fi asigurat, de asemenea, prezența la EURO.
Derulăm înainte și ajunge în 2024. România e într-un moment infinit mai bun. A câștigat două grupe în acest an, la Campionatul European și în Liga Națiunilor, și e la un alt nivel față de 2022.
În primul rând, jucătorii pe care selecționerul îi are la dispoziție sunt pe o treaptă superioară. În al doilea rând, pe bancă stă al treilea cel mai titrat tehnician din istoria fotbalului.
Dacă obiectivul în preliminariile precedente era locul 2, acum nu mai e loc de așa ceva. E nevoie de locul 1. Ratarea Mondialului viitor ar fi un eșec.
Nu doar pentru că grupa e mai ușoară decât își putea imagina oricine, ci și pentru că naționala României nu trebuie să-și oprească ascensiunea. Pasul natural înainte, pentru echipa care a jucat „optimi” la EURO, e prezența la Mondial. Nimic mai puțin de atât.