Palestinienii nu pot divorţa în timpul Ramadanului

Articol de GSP miercuri, 31 mai 10:03

Șeful tribunalelor islamic-palestiniene, Mahmoud al-Habache, a ordonat judecătorilor să nu pronunțe niciun divorț în timpul Ramadanului. Această hotărâre a fost luatâ în contextul în care s-a gândit că familiile nu pot lua aceste decizii din cauza dificultății pe care organismul o resimte atunci când este privat de anumite alimente, sex sau de țigări.



Într-un comunicat, Mahmoud al-Habache a spus că decizia a fost luată ținând cont de experiența anterioară. Pentru acest lucru, cererile de divorț nu vor fi deloc examinate. Potrivit justiției, divorțurile au crescut din cauza dificultăților economice.

Potrivit cifrelor oficiale, în anul 2015 s-au înregistrat 8.000 de divorțuri în 2015 în Cisiordania și în Fâșia Gaza. În teritoriile palestiniene, numai instanțele religioase sunt autorizate să impună căsătorii și divorțuri.

Ramadanul este a noua lună a calendarului Islamic și marchează perioada postului obligatoriu pentru toți musulmanii. De asemenea este un moment important pentru comemorarea istoriei sacre a Islamului. Acest act, postul, reprezintă unul dintre cei cinci stâlpi ai Islamului și necesită abținerea de la orice fel de mâncare, băutură și activitate sexuală pe parcursul întregii zile.

 Palestinienii nu pot divorţa în timpul Ramadanului