SPORTURI  »  ALTELE  »  JUDO

Circ total la Adunarea Generală de la Judo: ”Îi interesează doar să mă controleze la avere”

Florin Bercean (dreapta) l-a acuzat dur pe preşedintele Florin Lascău
Florin Bercean (dreapta) l-a acuzat dur pe preşedintele Florin Lascău

Articol de - Publicat joi, 15 decembrie 2016 00:00

Adunarea generală de la Judo s-a transformat ieri într-un circ total, cu strigături și huiduieli. În conflict cu șefii FRJ, antrenorul Florin Bercean a avut o prestație virulentă la adresa conducerii, care a suspendat ședința din cauza lipsei de cvorum.

Închipuiți-vă o sală plină cu peste o sută de oameni, în fața cărora se află un prezidiu din cinci-șase persoane, un zumzet transformat în câteva secunde în strigături, lacrimi și huiduieli precum la un meci de fotbal de la Cuca Măcăii, plus un du-te-vino pe ușă ca la gară! Mai lipsește doar o repriză de bătaie. Bine ați venit la adunarea generală a Federației Române de Judo!

"Uitați-vă la mine! Sunt cel mai mare ticălos!"

La etajul 8 din MTS, oamenii de pe tatami s-au strâns pentru a discuta o moțiune de neîncredere împotriva actualei conduceri, contestată din interior. Iar în fruntea listei stă Florin Bercean, antrenorul lotului olimpic feminin, care visează la șefia FRJ.

Acuzele curg către președintele Florin Lascău, vocea cea mai stridentă e a tehnicianului de la Cluj, care agită sala, iar la un moment dat izbucnește într-o fază-flash de plâns, cât să condimenteze emoțional un discurs aprins.

"Lascău continuă să lovească în judoul românesc. Am fost sunat că se pregătesc dovezi împotriva mea. Uitați-vă la mine! Sunt cel mai mare ticălos din acest sport! Domnilor, au făcut reclamație la Finanțe și au angajat o firmă să mă controleze pe mine. Asta-i interesează! Averea mea!", a tunat Bercean.

Lascău a plecat în huiduieli

Iar prezidiul a răspuns cu suspendarea ședinței din cauza lipsei de cvorum: "Sunt doar 90 de votanți dintr-un minimum necesar de 105!". Și plecarea din sală a președintelui Lascău a fost însoțită de un val de fluierături.

Câteva minute de confuzie sunt șterse însă de același Bercean, care strânge poporul în absența șefilor actuali ai FRJ: "Mă deranjează că votează împotriva mea chiar niște colegi. Iar Lascău, în prezența mea, îl mințea în față până și pe Marius Vizer, la Budapesta. Ne-am certat trei ore acolo!". Vizer e șeful federației internaționale și omul care veghează din umbră la mișcările din judoul românesc.

Două audituri încrucișate

În urmă rămâne însă un război total, cu acuze reciproce care curg de câteva luni. "Pentru Bercean, judokanele sunt niște vite de muls menite să-i umple buzunarele".

"Fostul secretar general Alexandru Bălgrădean nu e întreg la minte, în spatele lui stă Lascău cu trafic de influență". O ceață financiară, pentru alungarea căreia se lucrează la două audituri încrucișate, despre tot ce înseamnă bani în FRJ din 2011 până în prezent.

Până una-alta, când ne revedem cu show-ul de pe tatami? "Pe 13 ianuarie, la Poiana Brașov", stabilesc votanții în absența oficialilor din prezidiu. "Dar dacă ei fixează mai devreme?" e întrebarea încuietoare din sală, care anunță, de fapt, că circul ambulant ia doar o mică pauză de Sărbători.

"Din păcate, gruparea celor 14 colegi care a stabilit o anumită linie față de conducerea federației nu și-a găsit confirmarea. Mesajul venit din partea lui Marius Vizer, de a înceta disputele interne, n-a fost înțeles"
Florin Lascău, președinte FRJ

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Superliga
„Atunci am turbat!” » Marius Șumudică, SHOW inconfundabil la interviu: „Au ieșit ghioceii, vin cu stropitoarea!”
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează