SPORTURI  »  ALTELE  »  PREZENȚĂ

De ce se află Christian Panucci și Roberto Donadoni la București: „O pasiune născută când eram la Real Madrid”

Christian Panucci este un împătimit al golfului // sursă foto: Instagram +13   FOTO
Christian Panucci este un împătimit al golfului // sursă foto: Instagram

Articol de - Publicat vineri, 27 septembrie 2024, 17:46 / Actualizat vineri, 27 septembrie 2024 18:44

Christian Panucci (51 de ani) și Roberto Donadoni (61), amândoi multipli câștigători ai Ligii Campionilor, se află în România în aceste zile, participând la turneul de golf Romanian Open Championship (ROC), prima competiție de golf din România care a adus la start jucători profesioniști.

Premieră în golful românesc: Romanian Open Championship, turneu organizat între 26 și 28 septembrie, este prima competiție de golf organizată în țara noastră la care participă jucători din circuitul profesionist.

Christian Panucci și Roberto Donadoni se află la București pentru un turneu de golf

Organizat ca o competiție pe echipe, în format PRO-AM, cu 19 echipe formate din un jucător profesionist și 3 amatori, turneul găzduit de cluburile National Golf & Country Club (Niculeşti) și Bucharest Golf Club (Tâncăbeşti) a atras companii importante ca sponsori și a adus în România și doi foști fotbaliști importanți ai Italiei, pe Christian Panucci și Roberto Donadoni.

+8 FOTO

Panucci, trecut pe la Real Madrid, Inter, Chelsea, AS Monaco și AS Roma în cariera de fotbalist, s-a retras cu 12 trofee în vitrină, printre care două Ligi ale Campionilor, cucerite cu AC Milan (1994) și Real Madrid (1998). A activat și ca antrenor pentru scurtă vreme, cel mai recent mandat fiind pe banca naționalei Albaniei, între iulie 2017 și martie 2019.

Roberto Donadoni a petrecut cea mai mare parte a carierei la AC Milan, alături de care a cucerit 3 Ligi ale Campionilor și 6 titluri de campion al Italiei. Nu mai antrenează din vara lui 2020, când s-a despărțit de chinezii de la Shenzhen FC.

Christian Panucci: „Golful, printre cele mai frumoase sporturi din lume”

Christian Panucci a început să practice golful în urmă cu mai bine de două decenii, în perioada în care evolua la Real Madrid (1997 - 1999). De curând, el spunea că „golful este unul dintre cele mai frumoase sporturi din lume. Am început să joc când am fost la Real Madrid, acolo s-a născut această pasiune grozavă”.

100.000 de euroeste fondul de premiere pentru jucătorii profesioniști la Romanian Open Championship

La rândul lui, Roberto Donadoni practică de ani buni golful, un sport din ce în ce mai popular printre sportivii din Vest. Ne amintim exemplul lui Gareth Bale, criticat adesea la Madrid pentru „escapadele” la golf. Golful a prins avânt și în rândul piloților de Formula 1, care aleg în multe rânduri să se destindă cu crosa în mână.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Tenis
Simona Halep la 33 de ani » Cu cine și-a petrecut sportiva ziua de naștere
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
Handbal
Cu ce se ocupă acum Anita Gorbicz, legenda handbalului din Ungaria » Tocmai a fost confirmată pe poziție
„Nu mă mai uit la meciurile lui!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS: „Dacă era un băiat cu bun simț ...”
Europa League
„Nu mă mai uit la meciurile lui!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS: „Dacă era un băiat cu bun simț ...”

„Nu mă mai uit la meciurile lui. Îi urez succes!” » Antrenorul care l-a descoperit pe Ștefan Târnovanu, mărturie dureroasă, chiar după FCSB - RFS

Gigi Becali, dezlănțuit după victoria FCSB! 3 jucători remarcați: „Nu doar că-i măresc contractul, îi iau și apartament!” + „Miculescu e jucător de luptă, o să joace cu PAOK”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează