SPORTURI  »  ALTELE  »  CANOTAJ

VIDEO Anunț extraordinar! Aur la Mondiale, argint la Jocurile Olimpice, Ionela Cozmiuc se gândește să NU se mai retragă: „Există șanse să mă întorc”

Ionela Cozmiuc
Ionela Cozmiuc

Articol de , - Publicat marti, 27 august 2024 15:57 / Actualizat joi, 29 august 2024 14:02

Ionela Cozmiuc a câștigat aurul la Campionatele Mondiale în proba de schif simplu categorie ușoară și se va retrage, cel puțin temporar. La revenirea în țară, pe aeroportul Otopeni, sportiva a dezvăluit că nu e hotărâtă 100% să renunțe la canotaj.

Ionela a câștigat în această vară și medalia de argint la Jocurile Olimpice de la Paris, la dublu vâsle categorie ușoară, alături de Gianina van Groningen. Se făcuse anunțul că evoluția de la Campionatul Mondial din Canada va fi ultima ei competiție, dar lucrurile nu mai sunt într-atât de sigure.

VIDEO. Ionela Cozmiuc: „Pe viitor, există șanse să mă întorc”

„Sunt foarte bucuroasă, am câștigat iar aurul mondial în proba de simplu. Închei acest an cum mi-am dorit. Pot spune că e un final perfect de carieră, dar niciodată să nu spui niciodată. Este finalul acestui an, mă gândesc serios dacă să pun vâslele în cui pentru totdeauna sau să mă întorc. Nu imediat, dar pe viitor există șanse să mă întorc.

Eu am fost pregătită psihic, știam din primăvară că vreau să particip la Campionatul Mondial. Nu mi-am lăsat organismul să se relaxeze. Acum, dă semne de epuizare.

A fost un an perfect, nu îmi puteam dori mai mult. Tinerii au făcut niște curse extraordinare, avem viitor, canotajul românesc are viitor. Îmi doresc să îmi revăd familia, nu am fost deloc acasă după Jocurile Olimpice. Îmi doresc să mă relaxez și să mă bucur de cei dragi.

O să îmi fie dor de colectivul de la canotaj, de senzația de familie mare. Mie mi-a plăcut mult acest sport, l-am făcut de plăcere. Încă nu îmi văd viața fără el, dar mă voi obișnui ușor-ușor”, a declarat Ionel Cozmiuc.

VIDEO. Marius Cozmiuc, declarații la revenirea în țară după Campionatul Mondial de Canotaj: „Știu că am spus că ne retragem, dar nu excludem o revenire”

(P) Petrom este sponsor principal al Federației Române de Canotaj și susține viitoarea generație de campioni prin programul „Energie pentru performanță”.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
Superliga
Giovanni Becali, atac devastator împotriva lui Chivu și Chiricheș: „Doi trădători! Nepotul meu îl ducea acasă băut și praf, și pilaf!”
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Europa League
FCSB a dat lovitura în 60 de minute! Număr IMENS de abonamente vândute pentru meciurile din Europa League
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”
Superliga
Suporterii au luat foc! Noul autocar al lui Dinamo ar fi fostul celor de la FCSB: „Chiar în halul ăsta îți bați joc de noi?”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (1)
MaxiP
MaxiP  •  27 August 2024, 17:50

Eu o inteleg perfect, insa ce trebuie tinut cont este ca spre deosebire de alte sporturi, aici chiar exista concurenta in Romania. Doar la aceasta Olimpiada au fost multi sportivi, chiar medaliati olimpici, care au fost inlocuiti in anumite componente. Se schimba barcile si de la o competitie la alta, desi rezultatele sunt foarte bune. Nu mai vorbesc de ceea ce vine din spate. Nu stiu daca cu o pauza mai lunga, Ionela ar mai avea nivelul de a reveni in vreo barca la nivelul lotului national, nu cred ca-i va fi usor. Insa sigur, nu se supara nimeni daca incearca. Dar nu e cum era Ponor, pe o decadere drastica a nivelului intern in gimnastica artistica, cand revenea lejer de fiecare data si era gimnasta nr 1 in lot, aici e o cu totul alta concurenta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează