SPORTURI  »  ALTELE  »  TRAGEDIE

UPDATE Ivan Patzaichin a fost înmormântat, astăzi, în Cimitirul Bellu » Fiica legendarului campion, discurs emoționant: „Tatăl meu a fost Ivan Inimă de Aur”

FOTO: Vlad Nedelea +27   FOTO
FOTO: Vlad Nedelea

Articol de , - Publicat marti, 07 septembrie 2021 12:52 / Actualizat marti, 07 septembrie 2021 15:35

Ivan Patzaichin a murit duminică, la vârsta de 71 de ani. Astăzi, fostul mare canoist a fost înmormântat la Cimitirul Bellu, în prezența a 400 de oameni. 

UPDATE 15:25 » Funeraliile lui Ivan Patzaichin s-au încheiat

Funeraliile de la cimitirul Bellu s-au încheiat. Ivan Patzaichin a fost înmormântat cu onoruri militare, cu trei focuri de armă, în prezența a aproximativ 400 de persoane.

UPDATE 14:45 » Cortegiul funerar a ajuns la Cimitirul Bellu

Cortegiul funerar a ajuns la Cimitirul Bellu, acolo unde aproximativ 400 de persoane au venit pentru a-i aduce un ultim omagiu lui Ivan Patzaichin.

+22 FOTO

UPDATE 14:15 » Cortegiul a plecat de la sediul CS Dinamo

La finalul slujbei, cortegiul funerar a plecat spre cimitirul Bellu,  pe traseul: CS Dinamo - Șos. Ștefan cel Mare - Calea Dorobanților - Bd. Dacia - Piața Romană - Bd. Magheru - Bd. Dimitrie Cantemir - Calea Șerban Vodă - Piața Eroii Revoluției - Cimitirul Bellu.

UPDATE 14:00 » Fiica lui Ivan Patzaichin, discurs emoționant

La finalul slujbei, Ivona, fiica fostului mare sportiv, a spus câteva cuvinte despre Ivan Patzaichin.

„Azi și de-a lungul vieții lui s-a scris infinit de mult. În aceste zile am realizat că tata nu a fost iubit de multă lume, ci a fost iubit de toți oamenii de pe Pământ. Pentru mine, pentru mulți, pentru toți, tata a fost Ivan Inimă de Aur. Îl necăjeam când îi spuneam că este prea bun, mai ales la restaurant, când voia să mănânce și să ducă furculița spre gură, iar cineva îl bătea pe umăr pentru o poză sau autograf. El lăsa furculița plină înapoi de fiecare dată și făcea o poză. Acesta era tatăl meu.

Nu-i plăcea să vadă pe nimeni trist sau să dezamăgească pe cineva. A iubit oameni, a iubit sportul, iar pe mine și pe mama ne-a adorat. Viața lui a fost frumoasă, chiar dacă nu întotdeauna a fost ușoară. A iubit viața, iar viața l-a iubit. Din păcate, în acest an, ursitoarea cea rea și-a adus aminte de el și acum l-a luat de lângă noi”, a spus, printre lacrimi, Ivona Patzaichin.

UPDATE 13:45 » Oamenii au început să sosească la cimitirul Bellu

Între timp, la cimitirul Bellu se strâng oameni care vor să-i aducă un ultim omagiu marelui campion. Aproximativ 100 de persoane sunt deja acolo, printre ele aflându-se și Leon Rotman, fost canoist, dublu campion olimpic la Melbourne, în 1956.

+22 FOTO

UPDATE 13:05 » VIDEO A început slujba religioasă

La ora 13:05, a început slujba religioasă în memoria fostului mare campion, care are loc la sediul clubului Dinamo.

+22 FOTO

Ivan Patzaichin e înmormântat azi

Trupul neînsuflețit al marelui campion a fost depus luni la clubul CS Dinamo, iar azi vor avea loc funeraliile și înmormântarea.

De la ora 13:00, la clubul alb-roșu vor începe funeraliile, cu onoruri militare, iar de la ora 14:00 se va pleca spre cimitirul Bellu, pe traseul: CS Dinamo - Șos. Ștefan cel Mare - Calea Dorobanților - Bd. Dacia - Piața Romană - Bd. Magheru - Bd. Dimitrie Cantemir - Calea Șerban Vodă - Piața Eroii Revoluției - Cimitirul Bellu.

La ora 13:00, la sediul CS Dinamo din șoseaua „Ștefan cel Mare” numărul 7-9 erau aproximativ 200 de oameni. 

Ivan Patzaichin: un ambasador de excepție al României

Din 1968, Ivan Patzaichin a participat la cinci ediții ale Jocurilor Olimpice și a reușit performanțe impresionante. În 1972, la Jocurile Olimpice de la Munchen, într-o serie de calificări, lui Ivan Patzaichin i se rupe pagaia. Regulamentul preciza că dacă pagaia se rupe în primii 25 de metri, atunci se reia cursa, dar cursa nu s-a oprit.

Patzaichin a reușit să obțină calificarea în finală, după ce delegația României a făcut contestație, și chiar a obținut o medalie de aur. Are în total 7 medalii la Jocurile Olimpice (4 de aur și 3 de argint), fiind al patrulea cel mai medaliat sportiv român la Jocurile Olimpice.

Citește și: 

Ovidiu Lipan Țăndărică, după decesul lui Ivan Patzaichin: „Ne gândim să facem o melodie în memoria lui”

Dacă-ntr-o noapte de iarnă un călător... » Întâmplările lui Ivan Patzaichin, spuse într-o seară de cantonament

Povești de cabană cu Ivan Patzaichin » Reportaj special semnat de Luminița Paul și Cătălin Tolontan, în intimitatea marelui campion

Stadionul Dinamo, loc de pelerinaj după moartea lui Ivan Patzaichin: „Odihnește-te în pace, campionule!”

Ediție specială a Gazetei pentru Ivan Patzaichin la toate chioșcurile din țară! 10 pagini despre legendarul sportiv român și copertă-omagiu

Cristian Geambașu, după decesul lui Ivan Patzaichin: „Visasem să scriu despre el”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Campionate
Prima „victimă” a lui Dan Șucu la Genoa! Anunțul venit din Italia
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Superliga
Unde a dispărut Dan Șucu, în timp ce italienii îl așteptau diseară la Genoa - Napoli
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu
Campionate
Atmosferă de senzație la Genoa - Napoli » Mesaj din centrul fanilor pentru Dan Șucu

Dosarul lui Dan Șucu de la CNSAS: „La data de 16.08.1984 a semnat un Angajament, preluând numele conspirativ «Mircea Crișan»” + „Vreau să asigur organele de securitate de deplina mea sinceritate, loialitate”

7 curiozități din clasicul Dinamo - Rapid: cea mai mare diferență de scor, giuleștenii au produs un moment istoric + Palmaresul lui Marius Șumudică împotriva „câinilor”


Comentarii (6)
unulobisnuit
unulobisnuit  •  07 Septembrie 2021, 17:25

Ne aducem aminte de adevăratele valori naționale după ce nu mai sunt în viață. Ziarele de sport promovează în zilele noastre NON-valorile,oamenii cu bani influențează articole despre ei sau echipele lor,nu interesează adevărata muncă,talentele care există,dar nu pot fi promovate,e foarte comod să fii ziarist de birou. Nu cred că merităm ca în atâta mizerie să îi menționați pe oamenii care au fost cu adevărat oameni,care și-au dedicat viața sportului și nu au câștigat nici măcar cât câștigă într-un an un fotbalist de liga I. Măcar uitați-vă la colecția voastră din ultimii ani și fiți sinceri cu voi înșivă- NU MERITAȚI SĂ FIȚI NUMIȚI ZIARIȘTI SPORTIVI-poate comentatori,și asta cu indulgență. Despre Ivan Patzaichin -RESPECT și să-l ierte D-zeu.

839217949507304
Alexandru Platon  •  07 Septembrie 2021, 16:27

A primit COLANUL DE PLATINA de la CIO,...si dupa multi ani DOAR colanul de aur al Comitetului Olimpic Roman. ....si chiar daca nu s-a inventat COLANUL DE PLATINA al COSR,...trebuia introdus pentru IVAN.

839217949507304
Alexandru Platon  •  07 Septembrie 2021, 16:24

Asa cum am mentionat si pe alt site,...la mormant , langa cruce, puneti o PAGAIE DE LEMN RUPTA. ..... Nu sunt Dinamovist si elogiez acum parerea lui Mircea Lucescu,... dar din 1960, de cind cunosc sportul romanesc, IVAN a fost cel mai mare sportiv.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează