SPORTURI  »  ALTELE  »  ATLETISM

Maricica Puică: „Regretul meu cel mai mare e că nu am avut copii”

Maricica Puică (73 de ani)
Maricica Puică (73 de ani)

Articol de - Publicat luni, 29 iulie 2024 13:12 / Actualizat luni, 29 iulie 2024 14:33

Maricica Puică, fosta mare atletă care în 2023 a fost declarată Legendă GSP, împlinește astăzi 74 de ani și, într-un interviu acordat revistei Unica, recunoaște că îi pare rău că nu are urmași.

Campioana olimpică de la Los Angeles la 3.000 de metri a vorbit despre compromisurile pe care a fost nevoită să le facă în viața personală și în carieră și despre oamenii care i-au făcut viața dificilă în perioada în care concura.

„După 16 ani, când am început sportul, era numai prin cantonamente. Nu puteam sărbători nimic, nu ne dădeau voie să mâncăm dulciuri”, își reamintește Maricica Puică.

În 1986, Maricica Puică primea titlul de cea mai bună sportivă din lume

Doi ani mai târziu, la JO din 1988, la 38 de ani, sănătatea ei a început să aibă de suferit.

Fosta mare atletă recunoaște că a renunța la sportul de performanță a fost cel mai greu lucru pe care l-a făcut vreodată.

„Speram să câștig, să iau o medalie, dar nu am ajuns în finală. Pentru mine a fost o lovitură foarte puternică, aveam 38 de ani”, spune Maricica Puică.

Maricicia Puică a recunoscut că regretul cel mai mare al existenței sale este că nu a avut copii, deși a trăit în bună înțelegere o viață de om alături de soțul și antrenorul ei Ion Puică.

„De ziua mea, îmi doresc doar sănătate. Părinții mei aveau atât de mulți copii că nu găseau timp să ne sărbătorească”, spune Maricica Puică.

„Mi-am serbat ziua de naștere alături de prieteni după ce m-am retras din viața sportivă. Copilăria și toată viața de sportiv nu mi-au permis așa ceva, era doar o zi ca toate celalalte și ne rugam să fim sănătoși”, completează fosta mare sportivă a României.

Întrebată care a fost cel mai frumos cadou și cea mai frumoasă amintire de ziua sa de naștere, Maricica Puică a răspuns:

„O am de la vârsta de 60 de ani. Eram plecată împreună cu soțul meu. Am primit ceva ce nu am avut toată viață, un set de aur cu rubine.

Și mai am o amintire frumoasă, când am făcut 70 de ani - colegele mele mi-au făcut cadou un lănțișor cu cercurile olimpice. Nu-l dau jos niciodată”.

Marea campioană spune că medalia de aur de la JO de la Los Angeles e cea mai mare realizare a carierei sale. Iar cea mai mare realizare personală? „Faptul că m-am măritat cu Puică”, spune fosta atletă.

Retragerea din competiții a fost o mare lovitură pentru Maricica Puică

Uitându-se înapoi în timp, Maricica Puică crede că, din punct de vedere sportiv, anul 1986 a fost cel mai frumos. Iar cel mai greu - 1988, când a venit retragerea dintr-o viață întreagă petrecută între antrenamente, cantonamente și competiții la cel mai înalt nivel.

”M-am bucurat însă enorm că am fost recunoscută și apreciată în întreaga lume”, declară Maricica Puică, sportiva care anul trecut a primit titlul de Legendă GSP.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
Superliga
Dawa i-a dat replica lui Louis Munteanu în 3 cuvinte » Fundașul campioanei a răbufnit după reacția arogantă a atacantului
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Superliga
L-a desființat! Jucătorul de la FCSB, criticat după derby-ul cu CFR: „E un fluturaș pe teren” + „Arată destul de prostuț defensiv”
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”
Superliga
Cristi Borcea și-a găsit cu greu cuvintele când a ajuns la căpătâiul lui Gigi Mulțescu: „Nu mai știu de câte ori...”

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

A urcat pe scena de la Vocea României și nimeni nu și-a dat seama că e fiul legendei sportului românesc


Comentarii (2)
OlteanuMarian
OlteanuMarian  •  29 Iulie 2024, 20:53

...imi inchipui, uneori,ca obiectele intruchipeaza vidul...

theo_s
theo_s  •  29 Iulie 2024, 15:21

La Multi Ani! O mare sportiva, reprezentanta unei scoli importante de atletism, azi aproape disparuta.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează