SPORTURI  »  ALTELE  »  CUPA ROMÂNIEI ÎN BULGARIA!

Mărturii unice de la părinţii prezenţi la Cupa României la patinaj artistic: "Doar şapte concurenţi!"

În această atmosferă s-a desfășurat Cupa României la patinaj
În această atmosferă s-a desfășurat Cupa României la patinaj

Articol de - Publicat miercuri, 11 februarie 2015 00:00 / Actualizat marti, 10 februarie 2015 21:50

Puţini sportivi au ajuns pînă la Sofia: "În mod normal, erau minimum 40, dar drumul a fost lung. Iar taxa de participare, 30 de euro!" Vecinii ne-au primit însă exemplar.

Anomalia unei Cupe a României la patinaj artistic desfăşurată în altă ţară a depăşit bizarul situaţiei. Doar şapte juniori - România nu are seniori legitimaţi în ţară! - s-au prezentat la competiţia de la Sofia sîmbătă. "Puţini ne-am permis. Alţii au boicotat competiţia, fiindcă nu au considerat-o una serioasă. În orice caz, a fost ceva ciudat", a declarat Andreea Cimpoca, mama patinatoarei Diana Cimpoca, în vîrstă de 11 ani.

Patinoar supraetajat
Competiţia s-a desfăşurat în Palatul de Gheaţă din Sofia. "Ne-a impresionat locul de desfăşurare. Bulgarii aveau două patinoare în unul! Pentru antrenament la subsol, pentru competiţii la parter", a exclamat Cimpoca. "Mult mai bine faţă de «Flamaropol»! Acolo nici nu puteam să facem o premiere cum trebuie. Se dădeau medaliile la repezeală, intrau cei de la hochei peste noi", adaugă părinţii puştilor.

Trei clasamente
Totuşi, taţii şi mamele laudă organizarea bulgarilor. "Deşi am fost puţini, am fost integraţi în programul lor. La ei s-au desfăşurat campionatele naţionale. La final, s-au făcut trei clasamente.Unul pentru ei, unul pentru noi, unul comun. Ne-a plăcut, ne-am simţit luaţi în seamă!". Diana Cimpoca, fiica Andreei, a cucerit medalia de argint la categoria ei de vîrstă.

De la 40 la 7
Comparativ cu alte competiţii, numărul celor prezenţi a fost de 5-6 ori mai mic. "La ultimele concursuri, ţinute la Cîrţa, Harghita, au venit în jur de 40 de copii. Acum, 7. Drumul a fost lung, taxa de participare destul de mare, 30 de euro!". În plus, "bulgarii au avut şi concurs de perechi. La noi, abia mai strîngem oameni la individual!".

Gazeta a scris încă de lunea trecută despre competiţia ce s-a ţinut în weekend la Sofia. Alături de părerea preşedintelui Ciobanu, care spunea că se va retrage de la şefia FRP după acest sezon.

"Organizăm competiţia la Sofia din lipsa unui patinoar. Nu am fost băgaţi în seamă cînd am cerut să ţinem Cupa la Poiana Braşov" ( Adrian Ciobanu, preşedinte FRP, acum o săptămînă)

"Din păcate, din lipsa unor competiţii, vor fi din ce în ce mai puţini patinatori în România. Mulţi s-au retras şi faţă de anul trecut" (Andreea Cimpoca, mamă)

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Gigi Becali visează degeaba! De ce nu se va face transferul anului în Superliga: are șanse minime să îl aducă la FCSB
Superliga
Gigi Becali visează degeaba! De ce nu se va face transferul anului în Superliga: are șanse minime să îl aducă la FCSB
Au apărut imaginile cu cel mai nou stadion din Superliga: „Facem echipă acum”
Superliga
Au apărut imaginile cu cel mai nou stadion din Superliga: „Facem echipă acum”
Joan Laporta, în România! Imagini tari din această seară: „Știți de ce n-au fost invitați Hagi și Popescu?”
Superliga
Joan Laporta, în România! Imagini tari din această seară: „Știți de ce n-au fost invitați Hagi și Popescu?”

EXCLUSIV „Pe băiatul meu îl cheamă Vladimir, după Vladimir Putin!” » O campioană a României, interviu fără rezerve: „Jocurile Olimpice NU au fost un succes!”

„Am avut prime de la FCSB”, la 4 ani după Cazul Valiza! » Interviu-BOMBĂ cu Marian Cristescu despre o carieră plină de povești: „Budescu îl lua de urechi pe băiatul lui Ioan Niculae” + „Răzvan Lucescu ne-a legat cu sfoara”


Comentarii (5)
ionutpana
ionutpana  •  11 Februarie 2015, 12:15

Ati descoperit tarziu "apa calda"....vedeti ca de ani de zile Campionatele Nationale sau Cupa Romaniei sau ce o mai fi de patinaj viteza, de bob, sanie, etc se desfasoara numai prin Germania si Austria. Din pacate nu mai e nicio surpriza, asta a devenit deja o normalitate

weez
weez  •  11 Februarie 2015, 12:11

Exista patinoar la Brasov, de ce au preferat sa mearga in Bulgaria?

ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  11 Februarie 2015, 12:02

,,,suntem mai saraci decat bulgarii ...

Vezi toate comentariile (5)
Comentează