SPORTURI  »  ALTELE  »  RXF

VIDEO Organizatorul galei RXF e „recidivist”! Lupte cu minore în cușcă, scene sângeroase cu fete de 16 și 17 ani » Cum era „vopsit” evenimentul: „Avem acordul părinților”

Scenele desfășurate la gala din 2016, cu două minore puse să lupte în cușcă una împotriva celeilalte / Sursă foto: Media ReSource +38   FOTO
Scenele desfășurate la gala din 2016, cu două minore puse să lupte în cușcă una împotriva celeilalte / Sursă foto: Media ReSource

Articol de - Publicat luni, 03 iunie 2024 15:16 / Actualizat luni, 03 iunie 2024 17:07

Imaginile oribile de la gala Real Xtreme Fighting, cu un bărbat lovind cu brutalitate două femei, au scandalizat opinia publică săptămâna trecută, Gazeta Sporturilor relatând pe larg mărturiile celor implicați în așa-zisul show de o violență cumplită ♦ Organizatorul galei, Sebastian Vieru, a adăugat un dram de indignare peste episodul de tristă amintire, încadrând scenele în sfera normalității ♦ Tot el a fost în spatele unui alt eveniment șocant, desfășurat în 2016, pe care GSP îl readuce astăzi în atenția publicului larg.

În toată vâltoarea provocată de eveniment, au redevenit de actualitate câteva imagini la fel de revoltătoare derulate în urmă cu opt ani. Mai exact, o gală MMA desfășurată la Brașov, în care două minore au fost puse să lupte, una împotriva celeilalte, în cușcă.

Organizatorul evenimentului de atunci are un nume cu o rezonanță cunoscută: Sebastian Vieru, același care a fost în spatele galei Real Xtreme Fighting cu „Perversul” de pe Târgu Ocna în rol de „mascul alfa”. Erau începuturile fenomenului „RXF”, care avea să capete o amploare nebănuită peste ani.

Halucinant! „Perversul de pe Târgu Ocna”, din nou față în față cu cele două femei bătute în gala RXF: „E bine să devii un monstru”
GALĂ SCANDALOASĂ
Halucinant! „Perversul de pe Târgu Ocna”, din nou față în față cu cele două femei bătute în gala RXF: „E bine să devii un monstru”

Lupte cu minore în cușcă, scene sângeroase cu fete de 16 și 17 ani

Proiectul Media ReSource, al Median Research Centre, relata în amănunt, în februarie 2016, culisele galei a cărei deschidere a avut în prim-plan lupta violentă dintre minorele Delia Georgescu și Maia Buzaș. Cu vârste de 17, respectiv 16 ani.

Marius Mărgărit, jurnalist al Gazetei Sporturilor, a fost cel care a acoperit subiectul găzduit de ONG-ul amintit.

Mai puțin de un minut a durat lupta respectivă, una dintre fete resimțindu-se din plin după un croșeu încasat din partea adversarei. Disputa încadrată de organizatori în zodia spectacolului a curs într-o singură direcție. Învinsa, minora de 16 ani, a sfârșit meciul la podea, cu fața acoperită de sânge și epuizată de „ploaia” de lovituri primite din partea oponentei cu un an mai mare.

Organizatorul galei RXF e „recidivist”! Lupte cu minore în cușcă, scene sângeroase cu fete de 16 și 17 ani » Cum era „vopsit” evenimentul: „Avem acordul părinților”
Scenele desfășurate la gala din 2016, cu două minore puse să lupte în cușcă una împotriva celeilalte / Sursă foto: Media ReSource

Gala respectivă a fost difuzată de un post TV, dar confruntarea dintre cele două fete minore nu a fost transmisă în direct. Ulterior, meciul lor a ajuns pe internet, unde clipul „sălășluiește” și astăzi.

„Avem acordul părinților”

Ce explicații oferea atunci promotorul Sebastian Vieru? „Lupta celor două fete a fost în deschidere, nu a intrat în programul luptelor profesioniste. Ele aveau experiență, Delia Georgescu e campioană mondială de kickboxing la senioare, Maia Buzaș era foarte bună pe procedeele luptei la sol. A părut că e o luptă inegală, dar nu a fost așa. Ambele erau junioare, la aceeași categorie de greutate.

Ghinionul Maiei a fost că n-a reușit să o apuce pe Delia și s-o ducă la sol. Acolo, ea ar fi fost cea avantajată. Avem acordul părinților, al cluburilor, nu le-a forțat nimeni să lupte”.

Organizatorul galei RXF e „recidivist”! Lupte cu minore în cușcă, scene sângeroase cu fete de 16 și 17 ani » Cum era „vopsit” evenimentul: „Avem acordul părinților”
Sebastian Vieru

Lupta dintre minore a avut loc cu puțin timp înainte ca MMA-ul să intre în legalitate în România.

Acesta-i un meci care n-ar trebui să aibă loc niciodată”, spunea, pentru sursa citată, reputatul Sensei Florentin Marinescu, expert în arte marțiale și preparatorul fizic cu care Steaua a câștigat Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei.

Amatto Zaharia, și astăzi președinte al Federației Române de Kempo, a asistat la acea gală, soția sa fiind cea care a arbitrat duelul dintre cele două minore. Cumva asemănător ipostazei din zilele noastre, șeful de federație se distanța și atunci de organizarea galei, dar și de moralitatea acesteia:

„Am asistat la acea gală, iar soția mea, Sanda, a fost chiar arbitru la acel meci. M-am mirat și eu când le-am văzut pe fete în cușcă, eu nu le-aș fi lăsat să lupte, în niciun caz nu așa! Dar nefiind o competiție organizată sub egida MTS sau a vreunei alte federații, nu puteam să intervin în organizarea galei”.

Validare din partea antrenorilor. Chiar și a părinților

Interesant e că antrenorii celor două fete validau fără ezitări legalitatea acelei gale: „Voi, ziariștii, căutați doar scandal! Delia este o sportivă desăvârșită, valoroasă. Aceea nu a fost o luptă chiar profesionistă, au avut reguli light, nu erau permise proiectări în cap, lovituri de coate la figură sau de picior când adversarul este la pământ. Dar așa e în România, se încearcă doar să se distrugă lucrurile”, mărturisea Florin Mână, antrenorul Deliei Georgescu.

Completat de antrenorul Maiei Buzaș, Ionuț Brânză:

Nu a fost nimic ilegal. Avem acordul părinților, al sportivei, pentru a intra în această gală. A fost o înfrângere grea, e adevărat. Ea face judo de doi ani, în acest timp a luptat și în kickboxing, dar nu era obișnuită să lupte într-o asemenea atmosferă, cu un public așa de numeros. E un sport dur, nu vii acolo să îți faci unghiile sau să te coafezi. Nu e chiar așa mică”.

Am emoții de fiecare dată când luptă, dar ea își dorește enom să facă asta, muncește în fiecare zi de la 10 ani, e inimoasă. Nu pot s-o opresc. I-am dat mereu acordul să intre în ring. L-am dat și pentru acea luptă de MMA. Niciodată nu participă la vreo competiție fără ca antrenorul ei să-mi ceară acordul.

- Tatăl Deliei Georgescu, în februarie 2016

„Nu este nimic deplasat ca un bărbat să lupte împotriva unor femei”

Sebastian Vieru, organizatorul galelor RXF, a fost sunat zilele trecute de către GSP și rugat să comenteze scenele cu lupta dintre un bărbat și două femei: „Este un show în care ele au decis să participe” a fost prima reacție a acestuia.

„Nu este nimic deplasat ca un bărbat să lupte împotriva unor femei. E un show. E un trend mondial” a fost reacția lui Sebastian Vieru, organizatorul galelor RXF, pentru GSP.

Întrebat dacă i se pare normal ca un bărbat să lovească femeile cu pumnii în ring, Vieru a avut o reacție halucinantă: „Vom avea o gală în curând cu lupte unu la unu, bărbați - femei. E un trend mondial în acest sens”.

Gala RXF 46 Sala Polivalentă București
Gala RXF 46 Sala Polivalentă București
Gala RXF 46 Sala Polivalentă București
Gala RXF 46 Sala Polivalentă București
Gala RXF 46 Sala Polivalentă București
+33 FOTO

La rândul său, întrebat despre imaginile scandaloase cu două femei lovite de un bărbat, Amatto Zaharia, președintele Federației Române de Kempo, a spus: „Cele două fete știau la ce participă, și-au dorit, solicitat și asumat. Până la urmă, este decizia organizatorilor să aibă loc un astfel de meci, așa cum există și pe plan internațional”. Adăugând:

„Din punctul meu de vedere nu mi se pare corect, normal și moral să existe astfel meciuri, între femei și bărbați. Nu-mi place ca un bărbat să lovească o femeie și nu este absolut deloc normal. Nu este nimic ilegal în acest meci, dar nu este moral. Nu agreez absolut deloc și nimănui nu-i place să vadă astfel de imagini”.

VIDEO Imagini șocante la gala RXF de la Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de un bărbat 

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Secretele dezvoltării masei musculare, de la un campion la powerlifting: exercițiile ideale, cele mai mari greșeli + alimentul-minune pentru mușchi care costă doar doi lei
Special
Secretele dezvoltării masei musculare, de la un campion la powerlifting: exercițiile ideale, cele mai mari greșeli + alimentul-minune pentru mușchi care costă doar doi lei
Detaliul incredibil surprins de fotoreporterul GSP la Dinamo - Botoșani » Ce apare pe legitimația lui Ciobotariu
Superliga
Detaliul incredibil surprins de fotoreporterul GSP la Dinamo - Botoșani » Ce apare pe legitimația lui Ciobotariu
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”
Superliga
„Tu nu mai ești căpitanul echipei de azi!” » Episod încins din vestiarul FCSB: „Nu mai merg nicăieri, băga-mi-aș...”

Cosmin Olăroiu nu ne vrea în UE, Ion Țiriac nu ne vrea în NATO! Declarații controversate în studioul GSP: „Sunt stupefiat! Nu-mi trebuie bază militară! Știți ce ar merge, în schimb?”

Ce-a pățit soția fotbalistului când a ajuns în Botoșani? „S-a dus la mall în Iași, o sută de kilometri, și ne-a spus: «Mamă, ce oraș mare»!”


Comentarii (6)
monika.
monika.  •  03 Iunie 2024, 21:32

De ce scrieti n articole despre acelasi subiect? Avem mari rezerve referitor la respectarea regulilor si legilor. Exista motive evidente pentru care competitiile fizice sunt separate pe sexe, uneori , chiar si pe categorii de greutate. In plus, organizatorii au invitat si copiii, oferind gratuitate pana la 6 ani. Speram ca institutiile abilitate vor lua masurile necesare.

81mada
81mada  •  03 Iunie 2024, 18:42

Nu mai promovati asa ceva…

DoarDiviziaB
DoarDiviziaB  •  03 Iunie 2024, 18:32

Șocați sau socanti sunteți voi. Box și sporturi de contact sunt și la minori. Habar nu aveți pe ce lume trăiți. Sunteți misogini peste limita. Fetele să facă doar balet sau ce?

Vezi toate comentariile (6)
Comentează