SPORTURI  »  ATLETISM  »  ALEGERI

FOTO FRA are un nou preşedinte: Ion Sandu » Gabi Szabo a pierdut cursa: "Nu am crezut că o să pierd"!

Ion Sandu, felicitat de alegători +4   FOTO
Ion Sandu, felicitat de alegători

Articol de - Publicat sambata, 06 aprilie 2013 00:00 / Actualizat vineri, 05 aprilie 2013 21:57

Campioana olimpică de la Sydney a anunţat că nu ştie dacă va mai continua munca în federaţie, la departamentul de marketing.

La ora 10:00 dimineaţa a început şedinţa Adunării Generale de alegeri a noii conduceri a Federaţiei Române de Atletism şi abia la 16:30 s-a anunţat rezultatul votului pentru funcţia de preşedinte: Ion Sandu 113 voturi, Gabi Szabo 89. Primul gest al fostei atlete a fost acela de a-l felicita pe adversarul său, după care a ieşit din sală.

"Sincer, nu m-am aşteptat să pierd. Sînt dezamăgită, dar aceasta a fost opţiunea alegătorului şi nu am ce să comentez. Important e să lase ceva în urmă cine va veni la conducerea FRA şi să realizeze ceva pentru atletismul românesc. Nu ştiu ce a făcut diferenţa la voturi, dar eu mi-am dorit să fac lucruri minunate în sportul acesta, să pun bazele unui sport performant, să-l duc acolo unde l-a dus tradiţia celor o sută de ani", a declarat imediat Gabriela Szabo.

Ea nu ştie dacă va mai rămîne să muncească în federaţie, la conducerea departamentului de marketing. "Nu ştiu, nu mi s-a făcut nici o propunere, nu am avut nici o discuţie, dar voi rămîne în sport. Trebuie să avem încredere în noul preşedinte", a mai spus campioana olimpică de la Sydney 2000.

Pentru partea cealaltă, rezultatul votului are o explicaţie. "Eu cred că în acest moment oamenii voiau un manager. Am demonstrat în lumea privată că sînt un bun manager. Cred că oamenii au votat programul palpabil, coerent şi cu aplicabilitate de mîine, şi nu banii pe care am promis că îi voi atrage", a declarat Ion Sandu. Omul de afaceri orădean a mărturisit că i-a propus deja Gabrielei Szabo să "vină lîngă mine şi împreună să formăm o familie care să facă cinste sportului românesc şi în special atletismului".

Tabere declarate
În lumea atletismului românesc, orgoliile au fost dintotdeauna mari, dar niciodată afişate public. Confruntarea de ieri însă a schimbat situaţia şi mai multe campioane olimpice şi mondiale şi-au arătat făţiş preferinţa faţă de unul dintre cei doi candidaţi la şefia FRA.

În amfiteatrul din sediul Casei Poporului, unde s-au desfăşurat alegerile, Ion Sandu a fost încadrat de Maricica Puică, Monica Iagăr, Ionela Tîrlea şi Violeta Beclea, în timp ce alături de Gabi Szabo s-au aşezat Nicoleta Grasu, Anişoara Cuşmir şi Constantina Diţă. (foto 4)

Szabo i-a avut de partea sa şi pe comandanţii celor două cluburi rivale din Bucureşti: Elisabeta Lipă (Dinamo) şi George Boroi (Steaua).

Strategie de avarie vs program pe termen lung
Ion Sandu şi Gabriela Szabo au prezentat ieri celor 206 delegaţi strategiile pentru următorul mandat. Cu motto-ul "management şi capital", omul de afaceri a încercat să convingă cu un program pragmatic, cu termen JO 2016. "Voi identifica 10-15 atleţi care pot produce două medalii la Rio, iar acestora le voi asigura condiţii de pregătire de nivel mondial. Voi atrage bani la federaţie. Vor fi şi banii personali, pentru că trebuie să îmi respect angajmentul. Dacă nu voi reuşi ceea ce am promis, demisia mea este în alb", a declarat fostul atlet, campion naţional la sprint.

Gabi Szabo a spus că va încerca să ducă povestea celor 100 de ani ai atletismului românesc mai departe. "Pentru asta însă este nevoie de o nouă mentalitate, pentru a ţine pasul cu progresele tehnologice. Numai înţelegînd noile motivaţii ale sportivilor tineri vom reuşi", a spus Szabo.

Szabo, atacată dur
În cursa pentru preşedinţia FRA a existat şi un al 3-lea candidat, Traian Badea, care a renunţat la luptă în favoarea lui Ion Sandu. Acest lucru nu s-a petrecut însă în linişte. "Gabriela Szabo ne prezintă doar nişte poveşti. Aceasta a susţinut că a adus trei milioane de euro în cei 6 ani cît a lucrat la federaţie. Nu ştiu însă unde sînt, pentru că eu nu i-am văzut deşi şi eu lucrez în federaţie", a susţinut la microfon Badea.

Acesta a mai spus că funcţiile cu care se laudă Szabo la federaţia internaţională şi cea europeană au fost obţinute datorită lobby-ului făcut de FRA şi că ea s-a dezis de eşecul din ultimii ani, deşi soţul ei a condus şi stabilit componenţa loturilor naţionale". "Nu pot comenta asemenea acuzaţii josnice, făcute, culmea, de un om care are pretenţia să conducă federaţia" a fost reacţia lui Szabo.

Iubire între rivali
Pentru ca timpul să treacă mai repede pînă la anunţul rezultatului votului, comandanţii cluburilor Dinamo şi Steaua au făcut ieri haz de necaz. "Domnule George Boroi, propun să activăm dubla legitimare între cluburile noastre", a glumit Elisabeta Lipă în timp ce-l îmbrăţişa pe preşedintele roş-albaştrilor. (foto 3) "Şi deviza noastră să fie «Sărăcia ne-a unit»", a continuat multipla campioană olimpică la canotaj. "Cu bazinul meu şi sala ta poate că vom reuşi să cîştigăm la polo, poate volei şi baschet", a completat Boroi.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (1)
mares870
mares870  •  06 Aprilie 2013, 13:07

In foto se vede consilierul ministerial Cristian Bocsa, (cel cu ochelari si mustata) unealta directorului Mihai Capatana in trucarea alegerilor la atletism. Pacat de numele lui Gabi, terfelit in noroi de o parte a angajatilor din federatie si minister ! Se pare ca acest domn, noul presedinte, cu fata de bucatar, a cumparat multe voturi, cu toate ca directorii de la Css-uri si LPS -uri trebuia sa voteze cu Gabi, s-au vandut ! Ministrul Pricopie si Banicioiu trebuie sa schimbe legislatia in raport cu federatiile nationale ! Sportul a devenit ,,atractiv" pentru miliardarii autohtoni !!! Ce sanse vor mai avea actualii campioni, viitorii specialisti, sa conduca o federatie nationala ?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează