SPORTURI  »  ATLETISM  »  RECORD

GALERIE FOTO S-a scris istorie înainte de Jocurile Olimpice de la Paris! Tânăra ucraineancă a doborât recordul vechi de 37 de ani!

Yaroslava Mahuchikh / Foto: Imago +34   FOTO
Yaroslava Mahuchikh / Foto: Imago

Articol de - Publicat duminica, 07 iulie 2024 20:23 / Actualizat duminica, 07 iulie 2024 21:27

Ucraineanca Yaroslava Mahuchikh, 22 de ani, a doborât recordul la săritura în înălțime, în cadrul etapei de Diamond League desfășurate pe stadionul Charlety din Paris, înainte de startul Jocurilor Olimpice. Sportiva a reușit să sară peste bara poziționată la 2,10 metri.

Yaroslava a început competiția cu o săritură la 1,92 pe care a reușit-o din prima. Când ștacheta a fost urcată la 1,95, sportiva a avut nevoie de două încercări pentru a reuși să sară peste. La 1,98, Yaroslava nu a avut probleme și a trecut din prima.

Foto: Imago
Foto: Imago
+29 FOTO

Yaroslava a încercat inițial să își doboare recordul personal

Mahuchikh a sărit fără probleme la 2,01 metri și la 2,03 metri, înălțime la care a rămas singură în competiție. Sportiva a încercat inițial să își doboare recordul personal de 2,06. Ea a cerut ca ștacheta să fie ridicată la 2,07 și a reușit să sară peste din a doua încercare.

Sportiva din Ucraina a simțit că este într-o zi bună și a solicitat ca ștacheta să fie ridicată la 2,10, cu un centimetru peste recordul de 2,09 setat de Stefka Kostadinova, acum 37 de ani. Și a reușit din prima, stabilind o nouă performanță de vârf a probei!

„Mă simt fantastic pentru că a fost o săritură incredibilă și am reușit-o din prima. A fost cu adevărat incredibil, mai mult pentru că la 2,07 am reușit din a doua încercare și era recordul meu personal.

Antrenorul meu mi-a spus să mă opresc pentru că se apropie Jocurile Olimpice. Normal, ele sunt mult mai importante, dar am simțit că aș putea să o fac și, să fiu sinceră, am vrut să încerc recordul mondial și l-am reușit din prima”, a declarat sportiva, conform site-ului oficial al JO.

Recordul de 2,09 metri a fost stabilit de Stefka Kostadinova în 1987 la Campionatele Mondiale din Roma. Reperul setat de Kostadinova a rezistat 37 de ani, fiind unul dintre cele mai longevive din atletism.

Yaroslava Mahuchikh are 1,80 înălțime și este campioana mondială en titre. Sportiva din Ucraina a obținut medalia de bronz la Jocurile Olimpice din 2020.

VIDEO. Ionela și Marius Cozmiuc, mândri că vor purta drapelul României la Jocurile Olimpice: „Voi da tot ce pot ca să duc acest steag cât mai sus!”

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Superliga
Femeia care l-a adus la disperare pe Gigi Becali, încătușată în București: „Se manifesta într-un mod agresiv”
Rapid îi poate da lovitura lui CFR Cluj » Un internațional ar fi aproape să semneze
Superliga
Rapid îi poate da lovitura lui CFR Cluj » Un internațional ar fi aproape să semneze
Mihai Stoica a răbufnit după ce l-a auzit pe jucătorul lui Poli Iași: „Cum adică își dorește să ia CFR campionatul?”
Superliga
Mihai Stoica a răbufnit după ce l-a auzit pe jucătorul lui Poli Iași: „Cum adică își dorește să ia CFR campionatul?”

Presa din Grecia a rezumat într-un SINGUR cuvânt eșecul lui PAOK cu FCSB din Europa League și a numit omul meciului

Așa se fac schimbările la FCSB! Imagini fabuloase cu Gigi Becali și Mihai Stoica surprinse de reporterul GSP


Comentarii (13)
MaxiP
MaxiP  •  09 Iulie 2024, 09:03

Nu pot sa cred cat de saraca este presa pe domeniul sportului. Se tot vorbeste de un record, dar nu se specifica de care. "A doborat recordul", care record? Da, e vorba de recordul mondial, altfel exista zeci de tipuri de recorduri.

iri_
iri_  •  08 Iulie 2024, 16:15
Postat de taunul. pe 08 Iulie 2024, 09:49

Doamne, ce specimene pe aici, ce comentarii pline de ură cu ruși, război, doping, insulte .... Bieții de voi! Frustrați rău! Ce vină are fata, dacă a reușit această mare performanță sportivă, este din Ucraina și este frumoasă?!?

Singura vina e ca a reusit sa doboare recordul. Pai de ce l-a doborat, nu putea sa nu-l doboare? Sa ramana recordul vechi! Nici nu auzeam de ea daca nu-l dobora, chiar nu inteleg ce a vrut sa ne demonstreze doborand recordul, ca e cea mai buna din lume? Nu putea sa stea in banca ei sa nu ne demonstreze nimic, noi suntem inchisi in lumea noastra mica si urata, nu ne pasa de recordurile ei, sau ne pasa, ca nu-mi dau seama? Altfel nu comentam aici...

Ss21
Ss21  •  08 Iulie 2024, 11:04
Postat de Magdaliviu pe 07 Iulie 2024, 20:36

Test anti doping că e mega suspect

Da, cu cateva zile inainte de Olimpiada sigur s-a dopat! :)))))) Voi ganditi cand lansati asemenea aberatii?!!

Vezi toate comentariile (13)
Comentează