SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Formula 1 înseamnă bani! Lotus, echipa fără punct în "Marele Circ", primeşte 28 mil. $ din drepturile TV

Articol de GSP - Publicat luni, 28 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat luni, 28 noiembrie 2011 05:40

Pentru că a terminat pe locul 10 în clasamentul constructorilor, echipa Lotus va fi recompendată cu 28 de milioane de dolari, bani veniţi din drepturile TV. Teamul, care din sezonul viitor îşi va schimba numele în Caterham, nu a reuşit să strîngă nici un punct în acest sezon, dar a terminat anul ca cea mai bine poziţionată echipă din grupul celor trei debutante din 2010.

Mai mult, pentru că a reuşit să se detaşeze de concurenţă, deşi a strîns la fel de multe puncte (adică nici unul), Lotus va fi promovată de FIA în cea mai importantă categorie a teamurilor din Formula 1. În cealaltă extremă vor rămîne doar Virgin (viitoarea Marussia) şi HRT.

Infuzia de capital a venit cum nu se putea mai bine pentru Lotus F1. Proprietarul Tony Fernandes a spus pentru AFP: "Aceşti bani sînt foarte importanţi. Practic, încasările noastre au crescut de la 8 milioane de dolari la peste 36 de milioane în numai un an. Ne-a luat doi ani de muncă asiduă ca să ajungem pînă aici, dar am reuşit. Ăsta era obiectivul nostru. Ştiu că toată lumea ne blama pentru că nu reuşeam să ne batem în zona punctelor, dar acum lucrurile se vor schimba. Avem şi noi bani ca să investim în dezvoltarea monopostului şi a motorului".

Lotus a debutat în Formula 1 în 2010, odată cu Virgin şi HRT, dar niciuna din cele trei echipe n-a reuşit să puncteze măcar o dată în "Marele Circ". Totuşi. Lotus a terminat cel mai sus în clasament pentru că a avut cele mai bune clasări. În 2011, Heikki Kovalainen şi Jarno Trulli au reuşit să scoată trei locuri 13, în timp ce HRT s-a clasat o singură dată pe locul 13. Pentru Virgin, cea mai bună clasare a fost un loc 14.

Motoarele produse de Lotus sînt folosite de două echipe din Formula 1, Renault şi Lotus F1. Din sezonul viitor însă, ambele teamuri îşi vor schimba numele. Lotus va deveni Caterham, iar Reanult va lua numele de uzină.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Superliga
Nicușor Dan, anunț de ultim moment despre Arena Națională
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Campionate
Dune 3 se poate filma în Anglia! Imagini catastrofale surprinse la arena Plough Lane » Meciul cu Newcastle, amânat
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”
Superliga
Gigi Becali a scos azi 900.000 de euro din buzunar: „Am închis-o cu el, gata!”

Gigi Becali a dezvăluit meciul la care va reveni pe stadion » Câți bani a strâns pe biletele din Europa League până acum

Bănel Nicoliță a dezvăluit ce salariu are în Liga 4 din România. Primă uriașă primită la semnătură


Comentarii (3)
energie07
energie07  •  28 Noiembrie 2011, 17:11

Reanult? :)

mc02
mc02  •  28 Noiembrie 2011, 15:51

Pai asta va fi numele: Uzina =))

enoxcj
enoxcj  •  28 Noiembrie 2011, 15:25

"Din sezonul viitor însă, ambele teamuri îşi vor schimba numele. Lotus va deveni Caterham, iar Reanult va lua numele de uzină" Adica Renault se va numi cum? Care este numele de uzina, daca nu Renault?

Vezi toate comentariile (3)
Comentează