SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL MARII BRITANII

FOTO Cea mai spectaculoasă cursă a anului! Final palpitant la Silverstone: Sebastian Vettel câștigă acasă la Hamilton și se distanțează în clasamentul piloților. Britanicul, criticat

FOTO: Reuters +2   FOTO
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 08 iulie 2018 17:42

Sebastian Vettel, pilotul celor de la Ferrari, a reușit o cursă de senzație și s-a impus pe circuitul de la Silverstone, în Marele Premiu al Marii Britanii. Germanul a fost urmat de Lewis Hamilton, contracandidatul în lupta pentru titlu, și de coechipierul Kimi Raikkonen.

Plecat din pole-position, campionul en-titre Lewis Hamilton a avut ghinion la start, fiind acroșat de Raikkonen. Britanicul a ajuns până pe ultima poziție, dar grație unei strategii perfecte a reușit să revină în lupta de la vârf.

Vettel a condus în prima parte a Marelui Premiu, dar i-a cedat apoi șefia cursei lui  Valtteri Bottas, celălalt pilot al celor de la Mercedes.

Finalul, fragmentat de două intervenții pe pistă ale saftey-car-ului, a fost de-a dreptul palpitant. Distanțele dintre piloți s-au redus, spectatorii prezenți la Silverstone asistând la o luptă spectaculoasă între Vettel, Bottas, Hamilton și Raikkonen.

Sebastian Vettel l-a depășit pe Bottas și s-a instalat la șefia cursei, în timp ce Hamilton a trecut la rândul său de Bottas și a rămas pe locul secund.

Finalandezul Bottas a ajuns de pe locul 1 pe locul 4, după ce a fost depășit și de compatriotul Kimi Raikkonen. Pilotul celor de la Ferrari a făcut o cursă excelentă și s-a clasat pe podium chiar dacă a fost penalizat după incidentul din start cu Hamilton.

HAMILTON, SUPĂRAT

La final, Hamilton a fost criticat pentru atitudinea sa. Pilotul britanic s-a arătat extrem de supărat, nu interacționat cu piloții Ferrari și a trimis o săgeată spre Raikkonen: "Cei de la Ferrari au avut o tactică interesantă".

"A fost eroarea mea când l-am lovit pe Lewis din spate. Meritam sancțiunea. Fără acea greșeală ar fi fost mai bine. Am încercat, am făcut tot ce am putut", a comentat finlandezul Kimi Raikkonen.

"Aici, la Silverstone, sunt cei mai frumoși fani din lume. Îmi pare rău că n-am putut să le aduc o victorie. Dar nu renunț!"
Lewis Hamilton

 

 

 

2011
era ultimul an în care un pilot Ferrari s-a impus la Silversone: a câștigat atunci Fernando Alonso

Grație victoriei, Sebastian Vettel se distanțează la 8 puncte de Lewis Hamilton în clasamentul general al piloților. Clasamentul constructorilor este condus tot de Ferrari, care are un avans de 20 de puncte față de Mercedes. 

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
2020571691560691
Pisicu Micu  •  08 Iulie 2018, 22:37

Hmmm, numai fani Ferrari. Cam multe frustrari. Interesante opinii obiective am citi aici. - Hamilton l-a parasit pe Bottas in urma unei 'comenzi' a echipei: din pacate Bottas, cand a fost lider, s-a dovedit mult mai lent decat urmatorii 3: Dupa ce a trecut Vettel, s-a departat ca din pusca. Apoi a depasit si Hamilton, si a facut de doua ori cel mai rapid tur cu cauciucui medii mai uwate ca ale lui Vettel si Kimi. Apoi a depasit si Kimi. Si in final l-a ajuns si Riciardo. Poate ca toate astea au fost tot ordine de echipa, nu? - Nu a fost Kimi de vina pt acrosajul lui Hamilton. Cu un mare fair-play Kimi a recunoscut chiar pe pista ca a fost de vina - 'my bad' clar ca buna ziua. Si trebuie sa recunoastem toti, ca daca Hamilton n-ar fi iesit in virajul al 3-lea si si ar fi ramas ultimul, cursa ar fi fost alta. Din fericire am avut si spectacol. - Hamilton e negru de suparare si chiar daca nu sunt fan Mercedes e cam de inteles. Anul asta a pierdut o droaie de puncte din cauza fie strategiilor gresite ale echipei, a unei probleme rare de fiabilitate si de data asta. Vettel e in mare forma si felicitari lui ca a reusit sa profite la maxim. Masina creste de la cursa la cursa - anul asta poate fi anul Ferrari.

lionforever
lionforever  •  08 Iulie 2018, 19:16
Postat de gannicus2014 pe 08 Iulie 2018, 18:50

Hamilton a trecut la rândul său de Bottas ? voi ati vazut cursa ? daca nu, mai aveti timp, Bottas s-a dat la o parte slugarnic, fara nicio rusine

Păi pentru constructorul german e normal daca săptămâna trecută făcea rocada vettel cu raikkonen si acum vuiau ziarele de ordine de echipa acum nici comentatorii aia de doi lei de la digi nu au zis nimic . Săptămâna trecută când verstapen la incomodat pe raikkonen a zis ca e normal acum pt ce sa intamplat la start îl acuzau pe finlandez până sa vadă reluarile.

dinamo_fan
dinamo_fan  •  22 Iulie 2018, 18:39

in lipsa unui articol pentru cursa de azi o sa scriu tot aici - Felicitari Mercedes pentru o strategie buna (o raritate) si pentru cursa fantastica a celor doi piloti - Bravo Lewis, bravo Valteri !

Vezi toate comentariile (10)
Comentează