SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL MALAIEZIEI

Sebastian Vettel e noul idol al Germaniei

Sebastian Vettel, Vettel, Red Bull
Sebastian Vettel, Vettel, Red Bull

Articol de - Publicat marti, 06 aprilie 2010 00:00

Sebastian Vettel pare să-l eclipseze deja pe Michael Schumacher. Puştiul se anunţă unul din marii favoriţi pentru titlu în acest sezon

Chiar dacă Michael Schumacher a revenit în Formula 1 după o pauză de 3 ani, Germania are un nou idol: Sebastian Vettel. Povestea lui a început în 2007 la BMW. Puştiul minune, care încă nu a împlinit 23 de ani,  are deja cîteva recorduri în F1. În 2008, pe cînd era la Toro Rosso, a obţinut pole-position-ul în MP al Italiei, fiind cel mai tînăr pilot din istoria Marelui Circ care obţine această performanţă. A doua zi, cîştiga la Monza. Din 2009 s-a mutat la Red Bull şi adună cel de-al doilea titlu din carieră: MP al Chinei.

În 2010, Vettel a început cu stîngul. La primele două Grand Prix-uri, Bahrain şi Australia, a avut de fiecare dată prima poziţie la grilă, dar maşina l-a trădat de fiecare dată. În Malaiezia, germanului i-a ţinut monopostul şi a cîştigat, deşi de această dată nu prinsese pole-position. A mers perfect, anunţîndu-şi astfel candidatura pentru titlu în acest sezon.

În Germania, Vettel e în mare vogă. A schimbat deja patru "iubite" şi au apărut deja blugi marca Sebastian Vettel. Îi place fotbalul la nebunie, fiind un fan înfocat al lui Eintracht Frankfurt. Merge la meciuri şi chiar practică acest sport atunci cînd nu e pe pistă sau la simulator. "La fotbal, îmi place să stau în mijlocul suporterilor. Să cînt şi să dansez alături de ei, iar la pauză să mă aşez la coadă pentru cîrnaţi!".

6 victorii a strîns pînă acum Sebastian Vettel în scurta sa carieră (Monza în 2008, Shanghai, Silverstone, Suzuka, Abu Dhabi în 2009 şi Sepang în 2010)

23 de ani va împlini Vettel pe 23 iulie

A înnebunit Sepangul
Jessica Celeste Michibata este iubita pilotului britanic Jenson Button şi nu ratează nici o ocazie să-şi însoţească prietenul la Grand Prix-uri. Fotomodelul a creat furori weekend-ul trecut la Sepang (foto), toate privirile fiind îndreptate asupra ei. Are 25 de ani şi 1,73 metri înălţime, iar dimensiunile sale sînt 85- 59- 88. Din cauza programului său încărcat cu modellingul n-a apucat să termine liceul. Tatăl său are origini italo-spaniole, iar mama sa este japoneză. S-a născut la Fukui (Japonia) şi mai are două surori, ambele fiind şi ele modele.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (8)
 •  17 Aprilie 2010, 14:31

"Din 2009 s-a mutat la Red Bull şi adună cel de-al doilea titlu din carieră: MP al Chinei." Al doilea titlu din cariera ???? Care si cand a fost primul titlu din cariera ????? ZIARISTI BECALISTI SI MANELISTI. Lasati pe altii sa se ocupe de F1. Voi intresati-va de viata lui gigi si a lui borcea si etc.

 •  12 Aprilie 2010, 09:15

Ma bucur pt Vettel, este un pilot foarte talentat si merita sa fie campion anul acesta. Si anul trecut merita :) In schimb nu il vreau pe Alonso campion...nu merita.

 •  12 Aprilie 2010, 09:13

Sirn - numa atata poti, esti praf. "vettel il eclipseaza pe Schumacher" ...mda...nici voi nu mai stiti ce sa scrieti. Momentan Vettel este pe val. Este un pilot foarte bun dar mai are ceva pana aduna 7 titluri si toate recordurile lui Schumacher. Sunt fan Schumacher, dar ma bucur pt Vettel, chiar merita sa fie campion anul acesta, c Schu8mi; asta e, mercedes nu poate mai mult momentan. Eu zic ca daca castiga o cursa sau doua anul acesta e bine, dar titlu pare cam departe de cei de

Vezi toate comentariile (8)
Comentează