SPORTURI  »  BOX  »  REFORMĂ

Leonard Doroftei s-a întors în România și pregătește revoluția în sport: „Am rămas în urmă cu gândirea”

Leonard Doroftei
Leonard Doroftei

Articol de - Publicat luni, 26 august 2024 21:01 / Actualizat luni, 26 august 2024 21:46

Leonard Doroftei (54 de ani) s-a întors în România, după 5 ani petrecuți în Canada. În această perioadă, Doroftei a devenit antrenor și și-a deschis propria sală de box.

În anul 2019, într-o perioadă dificilă a vieții sale, Leonard Doroftei a plecat în Canada, dar nu sigur, ci însoțit de soția Monica și de cei trei copii ai lor, Vanesa, Alex și Adrian. Acolo, fostul pugilist și-a luat licențe de antrenor și a început să predea lecții de box copiilor de emigranți români, deschizându-și ulterior propria sală de box.

Leonard Doroftei, anunț de impact după revenirea în România: „Sunt pregătit de acțiune”

Fostul mare pugilist a revenit cu forțe proaspete în România. El a vorbit pe larg despre planurile pe care le are după întoarcerea în țară.

„Familia a decis să revenim. Dacă eu i-am rugat să meargă cu mine pentru că aveam nevoie de o schimbare, mi-am revenit, m-am refăcut și acum am spus gata, e timpul să ne întoarcem acasă. Nu am plecat să rămân afară, am plecat pentru că aveam nevoie de o schimbare. Sunt pregătit de acțiune, m-am întors la box, de data asta ca antrenor.

Mi-a mers foarte bine, știu ce fac, sunt la un nivel înalt și cred că pot ajuta boxul românesc să renască. O spun din toată inima, pentru că știu ce fac, fac cu inima. Nu spun elevului ce să facă, lucrez odată cu el. Din păcate, ăsta-i boxul, asta-i perioada, va trebui să o luăm de la zero, va trebui să construim, să creștem sportivi, să învățăm să pregătim un meci, să nu ne mai pregătim la grămadă.

Leonard Doroftei s-a întors în România și pregătește revoluția în sport: „Am rămas în urmă cu gândirea”
Leonard Doroftei

S-au schimbat foarte multe în box, iar noi am rămas în urmă cu pregătirea, cu gândirea. Sunt într-o formă fantastică, am întinerit.

Am fost într-un moment greu în care nu mă regăseam, nu știam ce vreau, am fost nevoit să fac anumite lucruri. Am spus: Ce știu să fac? Box, hai să facem box și mi-a mers din plin. Acum am spus că e timpul să mă întorc și să le arăt și altora ce știu să fac. Noi putem să dăm sfaturi și să le arătăm cum să facă. Totul depinde de sportivi, dacă vor să facă ceva”, a declarat Doroftei, pentru sport.ro.

Leonard Doroftei a fost campion mondial la profesioniști. În 2002, acesta l-a învins pe Raul Balbi și a cucerit centura WBA. A avut 22 de victorii în palmares și o singură înfrângere.

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Superliga
Ce va face Tătărușanu după retragere? Prietenul lui dezvăluie: „E momentul potrivit”
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
Campionate
Darya, soția selecționerului Rusiei, implicată într-o controversă » Și-a mutat fiicele la școală într-o țară din UE: „Acum sunt acolo!”
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile
Europa League
A venit anunțul mult așteptat! FCSB pune la vânzare pachetele pentru meciurile din Europa League » Cum arată prețurile

„Din cauza nevestelor, se certau și ei” » Camaradul lui Cornel Dinu povestește un conflict intim de la Dinamo și face dezvăluiri IREALE: „Am condus 4 ani fără permis! Bântuiam prin camere cu sticle de vin, fetele țipau”

„N-o spun la modul emoțional!” » Gheorghe Tadici, pe șleau despre Cristina Neagu. A numit 5 capitole la care a excelat și a inclus-o într-un top internațional world-class: „De excepție de la «Mama Natură»”


Comentarii (12)
tatarciuk
tatarciuk  •  27 August 2024, 15:38

Pentru astia de mai sus care il jigniti pe Doroftei : Cainele moare de drum lung , si prostul de grija altuia. Ce usor este sa jigniti... Va freca pe voi grija ce a facut in Camada... O sa aveti voi , vreodata , macar 1% din succesul , palmaresul si rezultatele lui ca sportiv ??! Macar , notorietatea pe care i-a dat-o boxul ? Habarnistilor.

mandelu
mandelu  •  27 August 2024, 11:35

Un singur campion adevarat a-ti avut ,si de ala va bateti joc,pop***lor ! Campion la versiunea WBA !! Printre campioni ,Tyson Fury,Wladimir Klitschko,Holyfield,Lenox Lewis,Myke Tyson si multi altii !! Nu confundati cu IBF,e ca si cum compari Champions League cu astia din Conference !

donqhote
donqhote  •  27 August 2024, 09:25
Postat de o_bic pe 27 August 2024, 05:42

Moșule,imi aduc aminte ce era la gura ta când ai plecat. Ți-a mers f bine antrenând copiii imigranților români? Cam puțin la valoarea ta.

de bine ce i-a mers s-a intors in tara. Daca nu ar avea pantalonii aia bufanti, i s-ar putea vedea coada dintre picioare.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează