SPORTURI  »  BOX  »  PROMISIUNEA LUI BUTE

Lucian Bute: "Am promis să ţin centura cinci ani pentru România. Au trecut doar doi!"

Articol de - Publicat vineri, 08 ianuarie 2010 00:00

Lucian Bute şi-a terminat vacanţa petrecută în România, iar în aceastã  dimineaţă va părăsi ţara cu destinaţia Canada. Se întoarce în sala de forţă pentru că pe 17 aprilie va boxa, cel mai probabil în direct pe HBO, împotriva unui adversar momentan nedesemnat. Adversarul lui Lucian se va alege dintre columbianul Edison Miranda, sau unul dintre americanii Bernard Hopkins şi Kelly Pavlik.

Înainte de a părăsi România, Lucian Bute, a acordat un interviu în exclusivitate pentru Gazeta Sporturilor şi gsp.ro.

- Lucian, te-ai săturat de stat în casă?
- A fost minunat, mai ales că i-am avut alături de mine pe părinţi şi pe toţi prietenii. Am fost acasă, la Pechea, de Crăciun unde a fost mare petrecere, m-am întîlnit cu foarte multă lume şi ne-am simţit bine. De Revelion am fost la Buşteni unde am petrecut alături de primarul Emanoil Savin. A fost superb dar, din păcate, trebuie să plec pentru că avem mult de muncă în Canda pentru meciul din 17 aprilie.

- De Crăciun ai rămas înzăpezit...

- Daaaa! Dar a fost frumos, nu mi-a fost frică. Trebuia să mergem în comunca Costache Negri, care se află la vreo 10 kilometri de Pechea, şi-am ales o rută ocolitoare, prin Iveşti pentru că drumul era blocat  de zăpadă între cele două comune. Am fost să ducem nişte cadouri copiilor de acolo, aşa cum am făcut-o şi-n Pechea. Era zăpadă cît vezi cu ochii, de peste doi metri, am rămas blocaţi, nu mai puteam să ne mişcăm deloc. Nu o să uit experienţa asta niciodată, ne îngheţase şi motorina în rezervor de frig ce era. Pînă la urmă am fost salvaţi de cei de la Electrica, care au trimis o autospecială după noi.

Bute a împărţit 1.500 de cadouri
- Parcă erai alt om în momentul în care ai împărţit acele cadouri?
- Să ştii că da! Am avut emoţii şi la Buşteni, dar şi la Pechea. E minunat cînd vezi că poţi face fericiţi sute de copii cu un simplu cadou de Crăciun. Am oferit aproape 1.500 de cadouri cu ocazia sărbătorilor şi m-am simţit altfel. E o stare de bucurie şi o satisfacţie să-i faci pe puşti să zîmbească şi să uite pentru cîteva momente de clipele grele prin care trec.

- Cum erau sărbătorile de altă dată pentru tine?

- La fel de frumoase pentru că mereu mi-am dorit să fiu de Crăciun acasă, la mama şi la tata, la Pechea. Să tăiem porcul, să mîncăm şorici şi să aşteptăm colindătorii. Nu mai zic de venirea Moşului pentru că fiecare copil trăieşte un sentiment uriaş, atunci cînd îşi desface cadourile. O să vin şi la anul de Crăciun acasă pentru că e locul cel mai drag. Sper să fim sănătoşi cu toţii şi vom petrece ca de fiecare dată.  Acum nu am ce să fac! Trebuie să mă întorc în Canada să boxez pentru că în acest moment sînt cel mai bun. La următoare vizită mă voi întoarce din nou cu centura de campion deasupra capului.

- Planuri?

- Să fiu sănătos ca să unific centurile. Important este ca eu, dar şi cei din jurul meu să fie sănătoşi şi cu ajutorul lui Dumnezeu vom trece de toate problemele pe care le avem.

Sărbătorile i-au "dat" 7 kilograme
- Eşti pregătit pentru meciul din 17 aprilie?

- Da, sînt apt din toate punctele de vedere. Psihic sînt pregătit, m-a motivat foarte mult victoria prin KO din meciul cu Andrade, şi sînt sigur că nu o să dezamăgesc pe nimeni. Eu am promis un lucru şi mă voi ţine de cuvînt. Cînd am cîştigat pentru prima dată centura cu diamente am spus că o voi ţine în România cinci ani. Ei bine, au trecut doar doi. O să mă ţin de promisiune, vă garantez!

- De ce are nevoie un boxeur pentru a reuşi?

- De mii de ore de antrenamente, de seriozitate, concentrare şi multă, multă muncă. Nimic nu se poate îndeplini, dacă nu dai totul din tine ca să ajungi cel mai bun. Eu am făcut sacrificii, am plecat departe de familie, dar acum sînt campion şi am făcut multe lume fericită. Sportul e o artă a muncii şi a concentrării!

- Cum stai cu kilogramele după vacanţă?

- Nu s-a întîmplat nimic deosebit, doar că am mîncat tot ce am vrut la mama acasă. Sînt în grafic, am cele şase-şapte kilograme pe care trebuie să le dau jos înaintea meciurilor. Totul este bine, nu vă faceţi probleme!

Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport
Citește și:
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Stiri extrasport
Marele Shaquille O'Neal, implicat în controversa momentului în SUA » Totul a plecat de la o fotografie „scăpată” pe internet
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Superliga
Patronul milionar care merge cu metroul în București: „Fac socoteala, ies mult mai ieftin!”
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont
Superliga
Danezul care a venit să joace la Dinamo a rămas surprins de București: „Asta am făcut în prima zi” + Cum s-a trezit cu 50 de cenți în cont

Campionul mondial și european, suspendat pentru că a făcut semnul crucii la Jocurile Olimpice de la Paris: „Dumnezeu mi-a dat totul! Nu voi schimba nimic”

Între timp, în România: bazin semiolimpic inaugurat într-un sat fără canalizare » „Mobilizez babele de prin jurul meu și ne ducem împreună”


Comentarii (8)
 •  24 Ianuarie 2010, 18:41

bravo Bute esti un bun boxer si eu cred ca o sa reunesti toate centurile....:)

 •  10 Ianuarie 2010, 01:19

Da lupta pt. Canada dar pe site-urile de care vorbesti in dreptul lui Bute este drapelul Rominiei.

 •  08 Ianuarie 2010, 16:13

.. pt danny .. ma baiatule numai vb fara u .. felicitari pt @danny.... ma lasa ce scrie pe site-uri ... lasale fiecare scrie ce ii place .. ma baiatule .. asta cand lupta ... ii cu drapelul pe umeri si isi sterge lacrimile si sangele cu el .. ar trebui sa insemne asta ceva pt u ... sau doar instigi lumea ?? ... sau nu ai avut ce comenta si te-ai bagat si u inseamna .. k sa vb ... k multi alti .. numai vb prostii .. fii roman .. k iti place cand castiga ... si te bucuri .. si se ridica paru'pe u

Vezi toate comentariile (8)
Comentează